Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Έτσι έκαψαν τη χήρα! Νέες φωτογραφίες-σοκ

❱❱ Τα συγκλονιστικά ευρήματα και τα αποτυπώματα θα δείξουν τον φονιά της 44χρονηςΑπό την
Εύα Παπαδάτου 

Με καταγγελίες για παρεμπόδιση μαρτύρων να καταθέσουν, αλλά και με τη συμπληρωματική αυτοψία των εμπειρογνωμόνων που διέταξε εκ νέου ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αγρινίου στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, η οποία διενεργήθηκε νωρίς το πρωί, γράφτηκε χθες ακόμη ένα επεισόδιο στο σκοτεινό θρίλερ του θανάτου της 44χρονης χήρας από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας.

aftokinito lagoudi aftopsiaΤο «φιτίλι» που εντοπίστηκε στο μισοκαμένο Ford Ka αλλά και ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών, σε μια προσπάθεια να ριχτεί φως στην υπόθεση που βασανίζει εδώ και έναν ολόκληρο μήνα τους δικούς της ανθρώπους και συνάμα το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπληρωματική αυτοψία, που έγινε παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας και νομικών συμβούλων της οικογένειας, επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός καλωδίου με βαμβάκι που «μοιάζει με τεχνητό φιτίλι» στην εταζέρα.

Τα ευρήματα της νέας αυτοψίας πείθουν τους συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του Βασίλη Ταουξή και του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη, που αναζητούν την άκρη του νήματος στην υπόθεση – θρίλερ του μυστηριώδους θανάτου της γοητευτικής χήρας από την Κατοχή, ότι πρόκειται για καθαρή δολοφονία.

«Ξαναείδαμε το χρυσαφί Ford Ka και τραβήξαμε κι άλλες φωτογραφίες. Ουσιαστικά κατέγραψαν οι -ορισμένοι από την Αστυνομία- πραγματογνώμονες αυτά που είχαμε βρει την προηγούμενη φορά με τους τεχνικούς συμβούλους. Δηλαδή το φιτίλι, το κουμπί με το οποίο ανοίγει το πορτμπαγκάζ και στο καντράν του οχήματος το ρολόι που είχε σταματήσει στις 19.40» είπε στην «Espresso» ο δικηγόρος Βαγγέλης Παραστατίδης, συνεργάτης του νομικού συμβούλου της οικογένειας Βασίλη Ταουξή, και αποκάλυψε:

Πραγματογνωμοσύνη

«Η εταζέρα όπου βρισκόταν το φερόμενο ως φιτίλι θα σταλεί για έλεγχο αποτυπωμάτων και για να διαπιστώσουν αν είναι εμποτισμένο με πετρέλαιο ή άλλο υγρό. Θα δούμε τι θα βγάλει η συμπληρωτική πραγματογνωμοσύνη, εν αναμονή και του πορίσματος των τοξικολογικών οι οποίες θα επισπευσθούν λόγω της έκτασης που έχει πάρει το θέμα από τα μέσα ενημέρωσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, καθώς τα ευρήματα και όλα τα στοιχεία που έχουν βγει στο φως παραπέμπουν σε αυτό».

Για τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής αλλά και τους ειδικούς έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά μέσα στο Ford Ka. Θα πρέπει να αναλυθεί με απόλυτο τρόπο από πού ακριβώς ξεκίνησαν οι φλόγες, τι έκαψαν, πόση ώρα έκαιγαν, πόση ποσότητα καυσίμου χρησιμοποιήθηκε και πού έπεσε αυτή, αν το καύσιμο που βρέθηκε σε καθίσματα και οπουδήποτε αλλού είναι ίδιο με αυτό στο μπιτόνι, πού βρέθηκε το πώμα από το μπιτόνι, πόση θερμοκρασία αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του οχήματος από τη στιγμή που τα τζάμια δεν έσπασαν ούτε ράγισαν, πού βρισκόταν ο αναπτήρας που χρησιμοποιήθηκε, πού οφείλεται η διακοπή στο ρολόι του αυτοκινήτου και πού σταμάτησε η φωτιά.

H στάση του σώματος

Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν φαίνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τη δεξιά πλευρά του οδηγού, ενώ το ότι τα πατάκια δεν κάηκαν θεωρείται φυσιολογικό, αφού οι φλόγες είχαν ανοδική κατεύθυνση. Ταυτόχρονα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι με βάση και τη στάση του σώματος της 44χρονης η γυναίκα βρισκόταν στη ζωή όταν προκλήθηκε η φωτιά. Ομως, με δεδομένο ότι τα παράθυρα στο αυτοκίνητο ήταν κλειστά, έχασε σχεδόν αμέσως τις αισθήσεις της από το μονοξείδιο που εισέπνευσε!

d

Στο μεταξύ, αίσθηση στην τοπική Αστυνομία έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις συνηγόρων της οικογένειας της 44χρονης ότι κάποιοι μάρτυρες φέρεται ότι παρεμποδίζονται να καταθέσουν επίσημα όσα υποστηρίζουν σχετικά με τον θάνατο της άτυχης μητέρας. Οι μαρτυρίες τους κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές από την πλευρά των νομικών συμβούλων της οικογένειας, αν και ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος τους παρεμποδίζει να καταθέσουν. Ωστόσο, πηγές της Ασφάλειας Αγρινίου απαντούν ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε κίνηση αποθάρρυνσης μαρτύρων ώστε να καταθέσουν όσα ξέρουν ή έχουν δει, και τονίζουν ότι «όλες οι μαρτυρίες θα εξεταστούν εξονυχιστικά».

Παραίτηση με αιχμές για «θεατρική επιθεώρηση»

stratisΕρωτήματα προκαλεί η αιφνίδια παραίτηση με αρκετές… αιχμές του Σωκράτη Στρατή (φωτό) από την ερευνητική ομάδα που είχε αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη! Με ανάρτησή του στο facebook ο ιδιωτικός ερευνητής ανακοίνωσε το πρόωρο τέλος της συνεργασίας του με τον Βασίλη Ταουξή, που κράτησε μόλις τέσσερις ημέρες:

«Επέλεξα, φίλοι μου, να μη συμμετέχω πλέον στην ομάδα ερευνών στην οποία είχα την τιμή να αποτελώ μέλος, καθώς ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής μού έδειξε την εμπιστοσύνη του για τις υπηρεσίες μου.

Από σεβασμό στη μνήμη της νεκρής και των οικείων της δεν θα προβώ σε καμία δήλωση επ’ αυτού. Εκτέλεσα στο ακέραιο την αποστολή μου και του παρέδωσα τα στοιχεία και ευχαριστώ τον κ. Ταουξή για την εμπιστοσύνη του και τον διαβεβαίωσα ότι θα είμαι στη διάθεσή του».

Σε μια δεύτερη ανάρτηση κατακεραυνώνει κάποιους ότι έχουν στήσει «θεατρική επιθεώρηση» με φόντο τον θάνατο μιας κοπέλας και τον πόνο των οικείων της. Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο θάνατος της 44χρονης οφείλεται σε αυτοκτονία και όχι σε εγκληματική ενέργεια.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...