Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Λούστηκε με πετρέλαιο και έβαλε φωτιά

❱❱ Δικογραφία-σοκ! Η όμορφη χήρα από την Κατοχή αυτοκτόνησε • Έξαλλος ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής: «Παραμύθια και σενάρια επιστημονικής φαντασίας» Από την
Εύα Παπαδάτου 

Ενάμιση μήνα μετά τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη και ενώ έχουν διατυπωθεί δεκάδες σενάρια για το τι ακριβώς συνέβη τη μοιραία μέρα που χάθηκαν τα ίχνη της, διέρρευσαν στοιχεία της δικογραφίας που θολώνουν ακόμη περισσότερο το τοπίο.

Σύμφωνα με αυτά, σε μια κίνηση απελπισίας η 44χρονη χήρα από την Κατοχή περιέλουσε το σώμα της με πετρέλαιο μέσα στο αυτοκίνητό της και έβαλε φωτιά.

Ωστόσο, οι διαρροές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του νομικού εκπροσώπου της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, του δικηγόρου Βασίλη Ταουξή.

Από τις έρευνες και τα πορίσματα των εξετάσεων που έχουν παραληφθεί στη δικογραφία για την πολύκροτη υπόθεση, η Αστυνομία εκτιμά ότι η μητέρα τριών παιδιών προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί στη θέση του οδηγού. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα εγκαύματα στο πρόσωπό της έγιναν από αποκαΐδια που έπεσαν από την οροφή της καμπίνας του Ford Ka, ενώ για το ότι βρέθηκε στα πίσω καθίσματα αναφέρεται ότι ενδεχομένως να ήταν μια υποσυνείδητη ύστατη προσπάθεια αυτοπροστασίας, θεωρία που δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Ταουξή.

Στα πίσω καθίσματα

Οπως λέει ο γνωστός δικηγόρος, ένας άνθρωπος που μετανιώνει για την πράξη του και προσπαθεί να σωθεί από τις φλόγες δεν θα πάει στα πίσω καθίσματα, αλλά ενστικτωδώς θα ανοίξει την πόρτα για να αναπνεύσει καθαρό αέρα: «Είναι τρελό! Οταν ένας επίδοξος αυτόχειρας μετανιώνει για την πράξη του και f6την τελευταία στιγμή επιδιώκει να σωθεί, δεν θα πηδήξει στο πίσω μέρος του οχήματος. Η καθαρά ενστικτώδης αντίδρασή του θα είναι να ανοίξει την πόρτα του και να πεταχτεί έξω κι αν έχουν αρπάξει τα ρούχα του φωτιά, να τρέξει προς τη λίμνη. Νομίζω πως πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, για παραμύθια» λέει εξοργισμένος στην «Espresso» ο κ. Ταουξής.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η Ειρήνη συναντήθηκε με τον γιατρό και τον αδελφό του στη Μυρτιά Θέρμου Τριχωνίδας, όπου βρέθηκε νεκρή στις 8 Ιανουαρίου.

Λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, η γυναίκα είχε βρεθεί στην Αθήνα μαζί με τον εραστή της και βρήκε την ευκαιρία να στείλει (κρυφά από εκείνον) δύο sms στη σύζυγό του και μάλιστα από το δικό του κινητό! Με τα μηνύματα που διέγραψε αμέσως μετά για να μην καταλάβει ο γιατρός τι είχε κάνει, ενημέρωνε την απατημένη γυναίκα ότι βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής με τον άντρα της!

Φυσικά, η πράξη της δεν έμεινε κρυφή αφού, όταν ο γιατρός επέστρεψε στο σπίτι του, η σύζυγός του τού ζήτησε εξηγήσεις. Το ταξίδι στην Αθήνα ήταν μία από τις δεκάδες εκδρομές του παράνομου ζευγαριού, αφού είχε προηγηθεί και ταξίδι του στο εξωτερικό με έξοδα της 44χρονης, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπέρασαν τα 15.000 ευρώ!

Την ημέρα των Θεοφανίων, οπότε χάθηκαν τα ίχνη της, η Ειρήνη τηλεφώνησε στον φίλο της με τον οποίο είχε ήδη χωρίσει, προειδοποιώντας τον ότι θα αυτοκτονούσε αν δεν συναντιούνταν. «Θα είμαι εκεί, αν δεν έρθεις, θα αυτοκτονήσω» του είπε και τελικά εκείνος δέχτηκε να τη συναντήσει κλείνοντας ραντεβού κοντά στο σημείο όπου αργότερα εντοπίστηκε νεκρή.

Ο καβγάς

Ομως στο ραντεβού ο γιατρός δεν πήγε μόνος, αλλά με τον αδελφό του. Ακολούθησε μεγάλος καβγάς, με τη χήρα να μην αποδέχεται την απαίτησή του να μην τον ενοχλήσει ποτέ ξανά. Προτού η κατάσταση ξεφύγει, τα δύο αδέλφια έφυγαν αφήνοντάς τη μόνη και, σύμφωνα με τη διαδρομή που καταγράφηκε από την πορεία των κινητών τους, κατευθύνθηκαν στο σπίτι του γιατρού.

Στο διάστημα αυτό η χήρα έστειλε το τελευταίο sms που φανερώνει πως ήταν ψυχολογικό ράκος, αποφασισμένη για την επόμενη κίνησή της: «Ηρθε το τέλος. Θα τα ξαναπούμε σε μια άλλη ζωή»!

f7 1

Επειτα από όλα αυτά, ο κ. Ταουξής σχολίασε ότι επαληθεύονται οι μαρτυρίες των κυνηγών που είδαν την άτυχη γυναίκα να τσακώνεται με δύο άντρες στο σημείο και αναφέρεται στο μυστήριο με το χαμένο κινητό της: «Το τηλέφωνό της πού εξαφανίστηκε, αν υποθέσουμε ότι έστειλε το αποχαιρετιστήριο sms στον φίλο της πριν την υποτιθέμενη αυτοχειρία της;» διερωτάται ο δικηγόρος προσθέτοντας: «Για μας δεν έχει τελειώσει τίποτα, είμαστε ακόμα στην αρχή».

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...