Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Πάλευε σαν ήρωας με τους δύο ληστές!

❱❱ Οι κακοποιοί προσπάθησαν με μια «σκύλα» να λιώσουν το κεφάλι του και μετά τον πυροβόλησαν πισώπλατα!  
❱❱ «Ανάψτε ένα κερί για τον άντρα μου» λέει σοκαρισμένη η σύζυγός τουΑπό τους
Θ. Π. Πάνου – Μ. Μεϊμάρη

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, επιβεβαιώθηκε με τραγικό τρόπο ότι η Αθήνα έχει γίνει «Φαρ Ουέστ», όχι όμως εξαιτίας των κατοίκων της, όπως θέλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αλλά από αδίστακτους ληστές που σκόρπισαν αίμα και τρόμο στην Κάτω Κηφισιά. Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης ούτε τον νόμο πήρε στα χέρια του όταν εισέβαλαν ληστές στη βίλα του ούτε ακολούθησε τις «συμβουλές» της ΕΛ.ΑΣ. να παραστήσει τον… κοιμισμένο! Κι όμως, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού πυροβολήθηκε εν ψυχρώ πισώπλατα!

6

Μέσα σε λίγα 24ωρα γύρισαν μπούμερανγκ οι δηλώσεις του Νίκου Τόσκα κατά του 88χρονου απόστρατου αξιωματικού του Λιμενικού που υπερασπίστηκε τη ζωή και την περιουσία του πυροβολώντας τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Το γεγονός ότι ο 52χρονος επιχειρηματίας χαροπαλεύει στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» τον υποχρεώνει πλέον να παραδεχτεί ότι οι πολίτες δεν προστατεύονται.

p

Χθες, σχολιάζοντας το αιματηρό περιστατικό στην Κηφισιά, αρκέστηκε μεταξύ άλλων να πει: «Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και χωρίς προβλήματα. Ωστόσο καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να μειωθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης διακομίστηκε λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νοσοκομείο, έχοντας χάσει πολύ αίμα μετά τους δύο πυροβολισμούς που δέχτηκε πισώπλατα από τους αδίστακτους δράστες. Αμέσως μπήκε στο χειρουργείο, το οποίο κράτησε περισσότερο από επτά ώρες. Επειτα υποβλήθηκε σε αξονική, η οποία έδειξε θραύσματα στο σώμα του και αιμορραγία στο νεφρό. Ετσι αποφασίστηκε να ξαναμπεί στο χειρουργείο, στο οποίο παρέμεινε άλλες τρεις ώρες. Σύμφωνα με τον διοικητή του «Γ. Γεννηματάς» Βασίλη Κεκερή, υποβλήθηκε σε δεξιά νεφρεκτομή, αντιμετωπίστηκε μεγάλη αιμορραγία στο ήπαρ και προτεραιότητα είναι να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά. Οι δύο σφαίρες των 9 χιλιοστών έπληξαν ζωτικά όργανα του 52χρονου, προξενώντας του σοβαρές βλάβες στον πνεύμονα και στο συκώτι, με αποτέλεσμα η ζωή του να κρέμεται από μια κλωστή. Παράλληλα, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα με το διαρρηκτικό εργαλείο. Η κατάστασή του θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε βαριά καταστολή, ενώ αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

aertg«Προσευχηθείτε για τον άνδρα μου, ανάψτε ένα κερί για να γίνει καλά» είπε απευθυνόμενη προς τους δημοσιογράφους η σύζυγος του επιχειρηματία, από το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Μιλούσαν ελληνικά

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα του αιματηρού περιστατικού, όπως το αφηγήθηκε η σύζυγος του επιχειρηματία, διευκρινίζοντας ότι οι κακοποιοί μιλούσαν ελληνικά. Ομως, δεν ήταν σε θέση να δώσει ολοκληρωμένη κατάθεση, λόγω του ισχυρού σοκ που υπέστη. Οι δύο κουκουλοφόροι διέρρηξαν την κεντρική πόρτα και εισέβαλαν στη μεζονέτα της οδού Κηφισού. Εκείνη την ώρα το ζευγάρι κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα του ισογείου, ο 18χρονος γιος τους στη σοφίτα του πρώτου ορόφου και στο υπόγειο η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός.

Οι εισβολείς άρχισαν να ερευνούν εξονυχιστικά το σπίτι και έφτασαν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, όπου άρχισαν να ανοίγουν τα συρτάρια. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης ξύπνησε από τον θόρυβο, σηκώθηκε αμέσως από το κρεβάτι του και πιάστηκε στα χέρια με τον έναν από τους κακοποιούς σε μια προσπάθεια να προστατέψει την οικογένειά του. Εκείνος τον χτύπησε επανειλημμένα στο κεφάλι με τη «σκύλα» που χρησιμοποίησε για να διαρρήξει την πόρτα. Ο 52χρονος επιχειρηματίας έπεσε αιμόφυρτος στο δάπεδο, αλλά σηκώθηκε προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τον ληστή. Εκείνη τη στιγμή ο συνεργός του τον πυροβόλησε δύο φορές πισώπλατα και μάλιστα σχεδόν εξ επαφής.

Αμέσως μετά οι κουκουλοφόροι έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ ο γιος και η σύζυγος του επιχειρηματία ειδοποίησαν τρομοκρατημένοι την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Από τις πρώτες έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι η μεζονέτα δεν είχε συναγερμό ή κάμερες ασφαλείας, ούτε η κεντρική πόρτα φαίνεται να ήταν ασφαλείας, καθώς το ζευγάρι είχε μετακομίσει μόλις πριν από τέσσερις μήνες στο συγκρότημα κατοικιών της Κάτω Κηφισιάς.

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ο 52χρονος Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος έδωσε μάχη σώμα με σώμα με τους αδίστακτους ληστές, είναι από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στον χώρο της ενέργειας και των κατασκευών. Γεννήθηκε στη Βιένη, όμως έχει καταγωγή από την Ανδρο, με την οποία τον συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι είχε δώσει το «παρών» στον 50ό Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα που διεξήχθη παρουσία επιχειρηματιών, εφοπλιστών, πολιτικών και γαλαζοαίματων από την εγχώρια και τη διεθνή «crème de la crème»! Είναι πρόεδρος της εταιρίας Light Partners, η οποία έχει στο πελατολόγιό της πασίγνωστες εταιρίες, βιομηχανίες, μουσεία, εστιατόρια, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το διεθνές αεροδρόμιο της Βιένης, το αεροδρόμιο «Μακεδονία», την Αττικό Μετρό, τα Μέγαρα Μουσικής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και άλλα.

Η εταιρία εισάγει και εμπορεύεται περισσότερα από 17.000 διαφορετικά είδη σύγχρονου οικοδομικού εξοπλισμού, καθώς και προϊόντα 41 εταιριών και εργοστασίων παγκοσμίου φήμης, τα οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα. Η σύζυγος του Αλέξανδρου Σταματιάδη είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από τη Χίο. Πρόκειται για τη Χαρά Ξυλά, αδελφή του γνωστού εφοπλιστή Γιάννη Ξυλά. Το ζευγάρι, που έχει αποκτήσει μαζί τρία παιδιά, έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, όμως, παρά την οικονομική επιφάνειά του κρατά πολύ χαμηλούς τόνους και δεν προκαλεί. Κάτοικοι της Κηφισιάς περιγράφουν τον 52χρονο ως έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα.

Κι όμως, γίναμε Φαρ Ουέστ

19308417 2Η απελπισμένη αντίδραση του 88χρονου απόστρατου αξιωματικού του Λιμενικού Απόστολου Πολίτη (φωτό) να πυροβολήσει τους ληστές που είχαν εισβάλει στο σπίτι του στη Γλυφάδα είχε προκαλέσει την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν είναι δυνατόν να πάρουν οι πολίτες τον νόμο στα χέρια τους, διότι τότε θα γίνουμε Φαρ Ουέστ» είχε δηλώσει ο Νίκος Τόσκας.

Ηταν 6 το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας, όταν ο 17χρονος Ελληνας κι ο 28χρονος Αλβανός μπήκαν στην αυλή του 88χρονου με το πρόσχημα πως είχε πέσει η μπάλα τους, τον έπιασαν από τον λαιμό και του άρπαξαν τον χρυσό σταυρό που φορούσε. Μετά τον έσπρωξαν μέσα στο σπίτι και άρχισαν να

ψάχνουν για χρήματα και κοσμήματα. Μάλιστα βρήκαν μέσα σε ένα συρτάρι ένα παλιό περίστροφο και απείλησαν με αυτό τον ηλικιωμένο.

Οταν, όμως, ο 28χρονος το άφησε σε ένα τραπέζι για να βοηθήσει τον συνεργό του στο ψάξιμο, ο 88χρονος το πήρε και προσπάθησε να τους αποτρέψει. Στην πάλη που ακολούθησε πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Αλβανό στο χέρι. Οι δράστες συνελήφθησαν. Ο 28χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο την υποχρέωση για εποπτεία από την Υπηρεσία Ανηλίκων. Και ο ήρωας παππούς κατηγορείται για πέντε κακουργήματα, παρότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...