Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η Σοφία στα δίχτυα πανούργας νύφης!

❱❱ Επίθεση της Λετίθια στην τέως βασίλισσα της Ισπανίας (και πεθερά της), που ως περήφανη Ελληνίδα γιαγιά ήθελε να ποζάρει με τα εγγόνια τηςΑπό την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει το «Game of Thrones» σκηνικό, που εκτυλίχθηκε μεταξύ γαλαζοαίματων σε ισπανικό έδαφος, και μάλιστα on camera και μέσα σε εκκλησία!

Η άκρως ελληνική κόντρα μεταξύ πεθεράς και νύφης ξέσπασε σε απευθείας σύνδεση, την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών, με έναν πρωτοφανή διαπληκτισμό ανάμεσα στην Ελληνίδα και ιδιαίτερα αγαπητή τέως βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και τη νυν Λετίθια, με τη Μαρί Σαντάλ να παίρνει το μέρος της «θείας» της.

Το πρωτοφανές και ιδιαίτερα άγριο περιστατικό, που πλήγωσε τον βασιλικό θεσμό της Ισπανίας, συνέβη κατά την έξοδο της οικογένειας από τον Καθεδρικό Ναό της Μαγιόρκας, όταν η μητέρα του βασιλιά Φίλιππου, Σοφία, θέλησε, ως περήφανη Ελληνίδα γιαγιά, να ποζάρει για φωτογραφίες μαζί με τις εγγονές της, Λιονόρ και Σοφία. Ομως εκείνη τη στιγμή η μητέρα των παιδιών, βασίλισσα Λετίθια, μπήκε μπροστά τους και, αφού επιτέθηκε λεκτικά στη Σοφία, επιχείρησε να πιάσει το χέρι της Λιονόρ, την οποία κρατούσε η 79χρονη γιαγιά της.

245y754

Τέως και νυν βασίλισσες άρχισαν τότε να μιλούν έντονα η μία στην άλλη, αγνοώντας τις ανοιχτές κάμερες, ενώ η Λιονόρ έσπρωξε από πάνω της τα χέρια και των δύο! Ο βασιλιάς Φίλιππος έσπευσε τότε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντάς τους κάτι χαμηλόφωνα, την ώρα που ο πατέρας του, τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος, παρακολουθούσε απορημένος τα τεκταινόμενα!

Το βίντεο, που έκανε τον γύρο του κόσμου και δείχνει την τέως βασίλισσα Σοφία να πέφτει θύμα της πανούργας νύφης της, δεν άργησε να υποπέσει στην αντίληψη της Μαρί Σαντάλ, συζύγου του πρώτου ξαδέρφου του βασιλιά Φίλιππου, Παύλου, η οποία δείχνει να έχει αφομοιώσει πλήρως τις ελληνικές παραδόσεις, σε αντίθεση με τη Λετίθια, η οποία προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει πως η γιαγιά (ιδιαίτερα για εμάς τους Ελληνες που έχουμε μεγαλώσει με αρχές και αξίες) είναι ένα πρόσωπο με τεράστια σημασία και προσφορά στην οικογένεια.

Τα βέλη της Μαρί Σαντάλ

Ως γνήσια νύφη σε ελληνική οικογένεια, η Μαρί Σαντάλ έριξε το φαρμάκι της για τη Λετίθια μέσα από τα social media, παίρνοντας το μέρος της Ελληνίδας θείας του συζύγου της. Σχολιάζοντας το επίμαχο βίντεο που είχε αναρτήσει κάποιος στο twitter, αναρωτήθηκε αρχικά αν αληθεύει κάτι τέτοιο, ενώ στη συνέχεια ρώτησε τι γράφει ο ισπανικός Τύπος, χαρακτηρίζοντας το συμβάν «απαίσιο»:

«Εξοργίζομαι. Σε καμία γιαγιά δεν αξίζει τέτοιου είδους μεταχείριση. Ουάου, έδειξε τον πραγματικό της χαρακτήρα» σχολίασε στη συνέχεια, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση στη Λετίθια! Μάλιστα, θέλοντας να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, ανέβασε μια φωτογραφία από την πασχαλινή συγκέντρωση της δικής της οικογένειας, γράφοντας στη λεζάντα: «Ευτυχισμένοι παππούδες! Η οικογένεια είναι πάνω από όλα»!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ

Τον Νοέμβριο του 2003, όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας του πρίγκιπα Φίλιππου με τη (δημοσιογράφο ακόμα) Λετίθια Ορτίθ, η θέρμη με την οποία την είχε υποδεχτεί η βασίλισσα Σοφία στη βασιλική οικογένεια ήταν τόση, που η Λετίθια είχε αισθανθεί την ανάγκη να την ευχαριστήσει δημόσια γι’ αυτό. Σχεδόν 15 χρόνια μετά, όμως, τίποτα δεν είναι το ίδιο στις σχέσεις των δύο γυναικών.

spl1678071 008

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής «El Pais», με αφορμή το σκάνδαλο του δημόσιου τσακωμού, σημείο καμπής αποτέλεσε η γέννηση των δύο παιδιών του βασιλικού ζεύγους, Λιονόρ και Σοφία.

Η απόκτηση των δύο διαδόχων του ισπανικού θρόνου, σε συνδυασμό με την εξοικείωση που είχε αποκτήσει πια με τα θέματα του παλατιού, έκαναν τη Λετίθια να αισθάνεται περισσότερο ισχυρή. Οι δύο οικογένειες ζούσαν από τότε σε ξεχωριστά διαμερίσματα του παλατιού Θαρθουέλα της Μαδρίτης και η βασίλισσα Σοφία συνήθιζε να επισκέπτεται τις εγγονές της τα απογεύματα, ώσπου άρχισε να αισθάνεται ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτη.

Εκτοτε, άρχισε να παραπονιέται στον στενό της κύκλο ότι βλέπει ελάχιστα τις εγγονές της. Την ίδια στιγμή, όμως, άρχισε να γίνεται περισσότερο αισθητή η παρουσία της μητέρας της Λετίθια, Παλόμα Ροκασολάνο, η οποία αναλαμβάνει τη φροντίδα των παιδιών κάθε φορά που οι γονείς τους ταξιδεύουν, παρά το γεγονός ότι για τον σκοπό αυτόν έχουν προσληφθεί δύο γκουβερνάντες!

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...