ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι είδα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού

❱❱ Ο άνθρωπος που άγγιξε την πλάκα στην οποία είχαν εναποθέσει το Σώμα του Κυρίου αποκαλύπτει όλα όσα είδε και έζησεΑπό τον
Νίκο Νικόλιζα

«Δέος και δάκρυα συγκίνησης. Αυτό ένιωσα όταν μπήκα στον Τάφο του Ιησού. Ηταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη, μοναδική, που δεν θα ξεχάσω όσο ζω. Σκεφτείτε ότι στο μνημείο αυτό εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον πλανήτη εναποθέτουν τις ελπίδες τους προς τον Κύριο. Είναι τρομερό συναίσθημα να συναντάς την ίδια την ιστορία του Θεανθρώπου».

Τα λόγια του συντηρητή Πέτρου Χαλόφτη είναι διστακτικά, γεμάτα ευγνωμοσύνη γι’ αυτό που έζησε. Αλλωστε, δεν είναι και λίγο να αποτελεί ένα από τα 11 μέλη της ομάδας της επικεφαλής των ερευνών του ΕΜΠ, καθηγήτριας Τόνιας Μωροπούλου, που έχει πρόσβαση στο σημαντικότερο μνημείο της χριστιανοσύνης, τον Τάφο του Ιησού Χριστού, και να είναι ένας από τους τρεις που ανέσκαψαν την πλάκα πάνω στην οποία είχαν εναποθέσει το Σώμα του Κυρίου μετά τη Σταύρωσή του!

Λούκια σκαμμένα στην πλάκα για την αποστράγγιση του Σώματος, μια μικρή κοιλότητα για την τοποθέτηση του κεφαλιού του Ιησού Χριστού, μια μαρμάρινη πλάκα, με την οποία ήταν καλυμμένος ο κυρίως Τάφος από την εποχή των Σταυροφόρων, καθώς και αναθήματα της οθωμανικής περιόδου ήταν μερικά από όσα είδε μέσα στον Τάφο του Χριστού ο σπουδαίος συντηρητής.

qwt

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε όλες τις φωτογραφίες, μόνο στην «Espresso Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί! 

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ