Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

«Έιδε» τον θάνατο του ήρωα άντρα της!

❱❱ Οι δραματικές δύο ώρες της γυναίκας του Γιώργου Μπαλταδώρου με τον πνευματικό πατέρα τουΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Η βαριά σκιά του θανάτου βάραινε στο σπίτι της οικογένειας του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου στην Πετρούπολη, από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε ότι ένα Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συμμετείχε σε διαδικασία αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών, κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σαν να δέχθηκε μήνυμα από το υπερπέραν, η σύζυγός του προαισθάνθηκε ότι ο αγνοούμενος -τότε- πιλότος ήταν ο 34χρονος Γιώργος και ζήτησε από τον πνευματικό τους να πάει στο σπίτι της για να τη στηρίξει ψυχολογικά!

Ο στρατιωτικός ιερέας, πατέρας Γεώργιος Αγγελόπουλος, ήταν από τα πιο κοντινά πρόσωπα του ζευγαριού και είχε ευλογήσει τον γάμο του, το 2007. Σ’ αυτόν έλαχε να ζήσει πιο άμεσα από οποιονδήποτε άλλον τις σκηνές αρχαίας τραγωδίας που εκτυλίχθηκαν, όταν ανακοινώθηκε στην τραγική σύζυγο του αδικοχαμένου σμηναγού ότι ο πατέρας των δύο παιδιών της έπεσε στο καθήκον. Βγαίνοντας πια από το σπίτι της οικογένειας, ο ιερωμένος αναφέρθηκε στις στιγμές αγωνίας που έζησε μαζί με τη σύζυγο του 34χρονου πιλότου κρατώντας της σφιχτά το χέρι.

«Λίγο μετά τη μία, η Μαίρη (σ.σ.: σύζυγος του Γιώργου Μπαλταδώρου) μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να έρθω επειγόντως στο σπίτι. Οπως μου είπε, είχε μάθει ότι έπεσε ένα μαχητικό» ανέφερε ο πατέρας Γεώργιος.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ιερέα, επί δύο ολόκληρες ώρες η απελπισμένη γυναίκα προσευχόταν στον Θεό να μην ήταν το αεροσκάφος του συζύγου της αυτό που αναζητούσαν οι Ενοπλες Δυνάμεις. Αλλωστε, όπως είπε η Μαίρη είχε μιλήσει με τον Γιώργο στο κινητό λίγο πριν αυτός απογειωθεί για τη μοιραία πτήση και του είχε πει «Να προσέχεις, ο Θεός μαζί σου».

Οπως τόνισε συγκινημένος ο πατέρας Γεώργιος: «Επί δύο και πλέον ώρες τής κρατούσα το χέρι, την παρηγορούσα και της έλεγα ότι όλα θα πάνε καλά».

4429827

Ομως, οι χειρότεροι φόβοι της νεαρής γυναίκας έμελλε να επαληθευτούν λίγη ώρα αργότερα… Ηταν 3 το απόγευμα, όταν χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού και στην πόρτα εμφανίστηκε ο μοίραρχος της 331 Μοίρας Παντός Καιρού, ο οποίος ανακοίνωσε στην οικογένεια το θλιβερό γεγονός. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο άκουσμα του χαμού του ήρωα πιλότου η σύζυγός του κατέρρευσε και ξέσπασε σε λυγμούς, με το γοερό κλάμα της να συγκλονίζει ολόκληρη τη γειτονιά!

«Ηταν πάντα γελαστός»

Οπως ανέφερε ο πατέρας Γεώργιος, ο 34χρονος σμηναγός «ήταν πάντα γελαστό παιδί», που είχε αποκτήσει με τη γυναίκα του ένα αγόρι 11 και ένα κορίτσι εννέα χρόνων, τα οποία πλέον θα πρέπει να διαχειριστούν το γεγονός ότι δεν θα ξαναδούν τον πατέρα τους.

Χθες, το Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι θα «υιοθετήσει» τα δύο παιδιά του ήρωα χειριστή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Βουλή αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων τους ως την ενηλικίωσή τους και -αν στη συνέχεια σπουδάσουν- μέχρι να κλείσουν τα 25 χρόνια τους.

Στο μεταξύ, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Super League Γιώργου Στράτου, θα δοθούν 100.000 ευρώ στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου. Το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο σμηναγό θα ειπωθεί σήμερα στις 12, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα.

ΦΤΟΥ ΣΟΥ, «ΓΑΪΔΟΥΡΙ»! ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ FB ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ

Οργή, αγανάκτηση και βροχή από ποικίλες αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια έχει ξεσηκώσει η παντελής έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του νεκρού ήρωα πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου από έναν χρήστη του facebook 786979577 nπου, σε μια κατάπτυστη επίδειξη γαϊδουριάς, δεν διστάζει να βεβηλώσει με άκρως προσβλητικά σχόλια τη μνήμη του αδικοχαμένου σμηναγού. Μάλιστα, με διαδοχικές αναρτήσεις στάζει χολή για τον 34χρονο που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα, αλλά και για τις Ενοπλες Δυνάμεις! 

Το πρώτο από τα ειρωνικά και υβριστικά σχόλια του χρήστη που προκάλεσαν «σεισμό» στο facebook, με αποτέλεσμα να δέχεται (όχι αδίκως) τις τελευταίες ώρες ομαδικά πυρά, ήταν το παρακάτω:

«…“Ενας Ελληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων” έγραψε ο Πάνος Καμμένος. Δεν έχει τίποτα το ηρωικό ένα εργατικό ατύχημα, ηρωισμός είναι να αντιστέκεσαι στον παραλογισμό στρατοκαυλίασης και εθνικισμού»!

Δύο ώρες αργότερα ο ίδιος ανέβασε μία φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας να κάνει το σήμα του σταυρού σε μία επίσκεψή του σε αεροπορική βάση, με τη λεζάντα:

«Το μοιραίο μιράζ έπεσε γιατί ήταν ασταύρωτο, λένε πηγές του Πενταγώνου»!

Ο… αμετανόητος υβριστής έκανε και τρίτη ανάρτηση, ξεχειλίζοντας κακία:

«Πρώτο μάθημα στη Σχολή Ικάρων είναι προφανώς η πτώση στο Αιγαίο»!

Οπως ήταν επόμενο, πολλοί χρήστες έσπευσαν να απαντήσουν… καταλλήλως στο συγκεκριμένο προφίλ, άλλοτε με κόσμιο τρόπο και άλλοτε με λιγότερο!

offer

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...