Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Η Φουρέιρα «στο άρμα» της Μεγάλης Αλβανίας

❱❱ Κακός χαμός με τη sexy τραγουδίστρια που εκπροσωπεί την Κύπρο στη Eurovision Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε σε Ελλάδα και Κύπρο η προκλητική κίνηση της Ελένης Φουρέιρα να σχηματίσει με τα χέρια της τον αλβανικό αετό και να ποζάρει στο Instagram με καμάρι. Η ίδια και ο τραγουδιστής και συμπατριώτης της Eugent Bushpepa, ο οποίος εκπροσωπεί την Αλβανία στην Eurovision, σχημάτισαν με τα χέρια τους το σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού «Shqipëri». 

Εκείνος χρησιμοποίησε το γεμάτο δαχτυλίδια δεξί χέρι του και η Εντέλα Φουρεράι -όπως είναι το αληθινό όνομα της καλλιτέχνιδας- το αριστερό, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στη γειτονική μας χώρα και κοινή πατρίδα τους.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του ομοεθνούς συναδέλφου της και ο ντόρος που προκλήθηκε τόσο στη χώρα μας όσο και στην μαρτυρική Κύπρο, την οποία εκπροσωπεί η τραγουδίστρια στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, ήταν τόσο μεγάλος, που μετέτρεψε τα social media σε πεδίο διαδικτυακής μάχης! «Θα φωτίσει κυριολεκτικά τη σκηνή της Eurovision! Φουρέιρα, ροκ κορίτσι!» ήταν το σχόλιο του καλλιτέχνη Eugent Bushpepa στη φωτογραφία τους, προκαλώντας άμεσα τα σκληρά λόγια των εξαγριωμένων θαυμαστών της που στο πρόσωπο της Φουρέιρα είδαν ακόμη μία υπέρμαχο της ιδέας της «Μεγάλης Αλβανίας»! Σύμφωνα με τους εθνικιστές της γειτονικής χώρας, η «Μεγάλη Αλβανία» φτάνει νότια μέχρι και την Αρτα, ανατολικά στο Τέτοβο των Σκοπίων και βορειοανατολικά στο Κόσοβο.

Η Εντέλα Φουρεράι άρχισε την καριέρα της στην Αθήνα με το συγκρότημα Μystique και έπειτα ακολούθησε solo καριέρα, κρύβοντας τεχνηέντως όλα αυτά τα χρόνια την καταγωγή της. Αδυνατούσε να δηλώσει Αλβανίδα για να μην κάνει κακό στην καριέρα της, όπως παραδέχτηκε σε συνεντεύξεις της, γι’ αυτό είχε φτιάξει ένα απίθανο παραμύθι! «Ο πατέρας μου είναι Αθηναίος και η μητέρα μου είναι από τα Γιάννενα. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Το επίθετο και η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από το Μεξικό» είχε πει.

Προδόθηκε

Μέχρι που η Μεξικάνα από τα… Τίρανα, ή καλύτερα από την πόλη Φιέρι, προδόθηκε, αρχικά από τους Αλβανούς θυμωμένους θαυμαστές της, που κατέκλυσαν τα social media αποκαλύπτοντας πληροφορίες της ταυτότητάς της: το πραγματικό της όνομα, τον τόπο καταγωγής της και τα ονόματα των γονιών της, Kristaq και Μarjeta. Τα περιθώρια στένεψαν!

Και τότε αποκάλυψε ακόμα μία συγκινητική ιστορία, συνοδευόμενη από σέξι φωτογράφιση, σε περιοδικό της εποχής: «Εκρυψα ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία γιατί, όταν πήγαινα στις δισκογραφικές, δεν ήθελαν καν να το ακούνε. Ηταν για εκείνους πολύ μεγάλο ταμπού. Νιώθω Ελληνίδα. Δεν ξέρω άλλη γλώσσα, εδώ έμαθα γράμματα και γι’ αυτό είπα στον εαυτό μου ότι τίποτα δεν θα μ’ εμποδίσει από το να κάνω αυτό που θέλω και να περάσω τα μηνύματά μου».

Αρκετές αντιδράσεις υπήρξαν και από μερίδα Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι δεν είδαν με καλό μάτι αυτό που έκανε η δημοφιλής τραγουδίστρια. Για έλλειψη σεβασμού στη χώρα όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Χαράλαμπος Καραθάνος μιλώντας στην «Espresso».

«Με πήραν και μου το είπαν. Αν αισθάνεται Αλβανίδα, είναι Αλβανίδα. Απλώς δεν σέβεται τη χώρα όπου τρώει ψωμί» τόνισε ο κ. Καραθάνος και πρόσθεσε: «Αυτό που έκανε είναι προσβολή, με την έννοια ότι κάποιοι στην Αλβανία έχουν την ιδέα της “Μεγάλης Αλβανίας”. Αυτό το σύμβολο σημαίνει πως ο αετός της Αλβανίας θα κυριαρχήσει σε όλα τα Βαλκάνια και άρα θα πάρει και το Κόσοβο, το Τέτοβο, την Πρέβεζα και τη Βόρεια Ηπειρο».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως ποτέ μέχρι σήμερα η γνωστή καλλιτέχνις δεν είχε δώσει αφορμή για αρνητικά σχόλια: «Μέχρι πρότινος δεν έλεγε από πού κατάγεται, αλλά δεν είχε δώσει καμία αφορμή. Αυτό που έκανε βλάπτει την ίδια, γιατί δεν σέβεται τη χώρα στην οποία ζει, αλλά και την Κύπρο. Αν αυτό το πράγμα που έκανε σημαίνει ότι είναι υπέρ τού η Αλβανία να καταλάβει εδάφη της Ελλάδας, αν συνειδητοποιεί αυτό που έκανε, να μας το πει» κατέληξε.

Λίγες ώρες μετά την φωτογραφία που άναψε φωτιές θέση πήρε και εκπρόσωπος από τη δισκογραφική εταιρία της τραγουδίστριας: «Το σύμβολο που έκανε μαζί με τον φετινό Αλβανό εκπρόσωπο είναι από την αλβανική σημαία. Είναι το σύμβολο της χώρας στην οποία έχει γεννηθεί και τίποτα παραπάνω» δήλωσε η Λία Παπαδοπούλου, η συνεργάτιδά της από την Panik Records στο Star.gr και πρόσθεσε: «Το ίδιο σύμβολο το έχει κάνει στο παρελθόν η Rita Ora και η Dua Lipa, που έχουν επίσης αλβανική καταγωγή. Δεν έχει κάτι κακό η σημαία μιας χώρας. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει θέμα. Εχει φωτογραφηθεί και με άλλους εκπροσώπους χωρών. Είναι κακό για τη χώρα μας να ακούγονται τέτοια πράγματα και να φαινόμαστε ρατσιστές» ανέφερε. Επίσης, το ΡΙΚ με ανακοίνωσή του στηρίζει την Ελένη Φουρέιρα στην προσπάθειά της στη Eurovision, αποφεύγοντας οποιαδήποτε σχόλιο για τον αλβανικό αετό.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Αφαίρεση ιθαγένειας ζητάει η Μακρή! Ξέσπασε ο Ψαλτάκης, «πυρά» και από Λευκωσία

2 1

Στο ζήτημα τοποθετήθηκε και η Ραχήλ Μακρή, που έγραψε στον λογαριασμό της στο facebook ένα μακροσκελές επικριτικό κείμενο. «Αφαίρεση ελληνικής υπηκοότητας και ιθαγένειας και να πάει στην πατρίδα της να κάνει εκεί αετούς ελεύθερα και ό,τι θέλει. Οσοι μένουν εδώ θα σέβονται τη χώρα και την Ιστορία της» έγραψε μεταξύ άλλων.

Θέση πήρε και ο Μανόλης Ψαλτάκης, ο συνθέτης που έγινε γνωστός μέσα από τη δικαστική διαμάχη του με τον Χρήστο Δάντη για το τραγούδι «Number one» που μας χάρισε τη νίκη στη Eurovision: «Κάποτε η ηλίθια ντρεπόταν να πει ότι είναι Αλβανή και τώρα ξεφτιλίζει την Ελλάδα. Αν δεν της αρέσει, ουστ, τον π…ο, στη χώρα της. Ελληνες, δώστε τέλος στους αχάριστους!»

Στο ίδιο κλίμα εκφράστηκε και η Κύπρια τραγουδίστρια Εύα Κυριάκου, η μέλλουσα σύζυγος του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, που διεκδικούσε να εκπροσωπήσει αυτή την Κύπρο στη Eurovision: «Δεν έχω κάτι με την Ελένη Φουρέιρα, απλώς πιστεύω πως για να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου ας είσαι από εδώ. Εμένα οι γονείς μου είναι Κύπριοι, της Ελένης είναι δύο Αλβανοί».

«ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΣΤΑ SOCIAL MEDIA! 

«Φωτιά» -όπως είναι και ο τίτλος του τραγουδιού της- άναψε η Ελένη Φουρέιρα στα social media και κινδυνεύει να καεί!

Η συγκεκριμένη φωτογραφία της ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, με σχόλια-καταπέλτη για την κίνησή της να σχηματίσει τον αλβανικό αετό, αλλά και άκρως υποστηρικτικά:

Να γυρίσεις στην Αλβανία, ηλίθια!

Μετρημένες οι μέρες σου στην Ελλάδα… θα σε πάμε να συναντήσεις τον Αλβανικό Αετό!

Ευτυχώς που ήρθες Ελλάδα και σε σώσαμε από τις σπηλιές, μαϊμού.

Δεν φταις εσύ. Ολοι αυτοί που σε ψήφισαν να εκπροσωπείς Ελλάδα και Κύπρο. Ντρέπομαι απλά.

Στον αντίποδα, οι εκδηλώσεις αγάπης! Δικαιολογούν την τραγουδίστρια και της εύχονται καλή επιτυχία:

Δεν έκανε και κάτι στην τελική. Οπως «τιμάει» την Ελλάδα με το να τραγουδάει γι’ αυτή, έτσι κάνει και με τη χώρα της.

Καλή επιτυχία, βάλε φωτιά, ξεσήκωσε τη Eurovision. Είμαστε περήφανοι για εσένα και σε υποστηρίζουμε!

Μη ντρέπεσαι για την αλβανική καταγωγή σου. Αν δεν αρέσει στους Ελληνες, πρόβλημά τους!

Mια χαρά είναι η κοπέλα και συμπαθής! Αλλά ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, δεν ξέρει ότι προκαλεί κάνοντας τον αλβανικό αετό μαζί με τον Αλβανό.

Διαβάστε επίσης: 

H «Espresso» κάνει dislike!
{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...