Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Γάζωσαν με 4 σφαίρες φίλο του Νίκου Βέρτη

❱❱ Ο Μάθιου Στάικος, που είχε πρωτοστατήσει στο να δοθεί το όνομα του καλλιτέχνη σε δρόμο στο Τορόντο, δέχθηκε τέσσερις σφαίρεςΣε κατάσταση σοκ βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Νίκος Βέρτης λόγω της δολοφονίας του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία Μάθιου Στάικου το βράδυ της Δευτέρας, στο Τορόντο. 1231136 10153182231710179 551193417 nΟ δημοφιλής τραγουδιστής, ο οποίος διατηρούσε σχέση φιλίας με τον 37χρονο άνδρα, πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός από τα μέσα ενημέρωσης και ένιωσε εκείνη τη στιγμή σαν να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. 

«Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένας τόσο νέος άνθρωπος, τον οποίο γνώριζε καλά και είχαν κάνει παρέα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή» αναφέρει πηγή από το περιβάλλον του Ελληνα καλλιτέχνη.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Βέρτης είχε φιλικές σχέσεις με όλη την οικογένεια Στάικου και σε ένα ταξίδι που είχε κάνει πριν από τρία χρόνια στον Καναδά τον είχαν τιμήσει δεόντως, δίνοντας το όνομά του σε έναν δρόμο του Τορόντο. Την είδηση, που είχε κάνει τότε τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου, γνωστοποίησε ο ίδιος τραγουδιστής μέσω Instagram. «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα, φίλοι μου, αφού χάρη στην οικογένεια Στάικου, που μου επιφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη εδώ στο Τορόντο του Καναδά, εγκαινίασα την οδό που φέρει το όνομά μου» είχε σχολιάσει κάτω από σχετική φωτογραφία με φόντο την ταμπέλα «Vertis street» και εκείνον να ποζάρει δίπλα στον δολοφονημένο επιχειρηματία, σε άλλα μέλη της οικογένειάς του και στον δήμαρχο της περιοχής. Οπως είχε γίνει γνωστό τότε, η απόφαση να δοθεί το όνομα του Βέρτη στον εν λόγω δρόμο πάρθηκε από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού στον Καναδά, στο οποίο είχε ενεργό συμμετοχή ο καλός φίλος του. Ισως αυτή να ήταν και η τελευταία φορά που φωτογραφήθηκαν μαζί…

nikos vertis toronto

Είναι γεγονός ότι η δολοφονία του 37χρονου σε μια από τις πιο «καλές» συνοικίες του Τορόντο μοιάζει έξω από κάθε λογική. Ο Μάθιου Στάικος, που έκανε στο παρελθόν χρυσό deal με την καναδική εταιρία κινητής τηλεφωνίας Blackberry, στην οποία πούλησε τη start-up εταιρία του, «εκτελέστηκε», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο σχετικό δημοσίευμά της η «National Post», καθώς περπατούσε στη Γιόρκβιλ Αβενιου, της οποίας τα μπαρ και τα εστιατόρια έσφυζαν από ζωή, γύρω στις 11.30.

2

Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του συγκροτήματος κατοικιών Four Seasons Hotel, που βρισκόταν μπροστά στον δρόμο όπου στεκόταν ο Στάικος και όπου διαθέτει σπίτι ο πατέρας του, Νικ, που ασχολείται με τα ακίνητα, δείχνει τον νεαρό να περπατά χαλαρός παρέα μ’ έναν άλλον άνδρα. Δίπλα τους ήταν παρκαρισμένη μια ασημί Μερσέντες. Η δημοσιογράφος του CTV News Ταμάρα Τσέρι, που είδε το υλικό από τις κάμερες, αναφέρει ότι φαίνεται ένας άνδρας να βγαίνει από την πλευρά του συνοδηγού του αυτοκινήτου αφού περνάει ο Στάικος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η ίδια κάμερα τον δείχνει να ξαναμπαίνει μέσα και το αυτοκίνητο να αναπτύσσει ταχύτητα.

Κάμερες

Η αστυνομία αναφέρει ότι, στον ελάχιστο χρόνο που μεσολάβησε, ο άνδρας πλησίασε τον Στάικο από πίσω και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν τέσσερις πυροβολισμούς. Μάλιστα, μία σφαίρα εξοστρακίστηκε και, αφού έσπασε τη βιτρίνα καταστήματος, σφήνωσε σ’ έναν τοίχο. Ο δολοφόνος περιγράφεται από την αστυνομία ως μαύρος, μετρίου αναστήματος. Η δολοφονία του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Vleepo Inc., που δημιούργησε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της οποίας η ομάδα software έχει έδρα την Ελλάδα, έχει προκαλέσει σοκ τόσο στην καναδική κοινή γνώμη όσο και στην ελληνική κοινότητα, ενώ η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι πενθεί, αλλά ζητεί και τον σεβασμό της ιδιωτικότητάς της, «καθώς προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την τραγωδία».

Ο Στάικος, ο οποίος είχε καταγωγή από τη Λάρισα, δεν ήταν παντρεμένος, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρούσε σχέση με την -επίσης ελληνικής καταγωγής- Εβαντζελίν Γιαννούλη. Ο ίδιος ήταν, όπως ανέφερε στα διάφορα προφίλ του στο διαδίκτυο, υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του και έκανε προσπάθειες να μάθει τη γλώσσα. Ο Μάθιου, αφού τελείωσε τις σπουδές μηχανικού και υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, ίδρυσε το 2008, μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον Τζορτζ, την εταιρία Torch Mobile, την οποία πούλησε αργότερα, αντί τιμήματος που δεν έγινε γνωστό, στην Blackberry. Συνεργάτες του εκεί τον περιγράφουν ως έναν φιλικό άνθρωπο, που δεν είχε την έπαρση την οποία συνήθως αποκτούν οι νεαροί που πλουτίζουν γρήγορα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....