Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

Το τέρας «κατασπάραξε» 14χρονο μαθητούδι!

❱❱ Οικογενειακή τραγωδία στην Αργυρούπολη με υπόθεση που ξυπνά μνήμες του θρίλερ με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη 
❱❱ Γιος γνωστού επιχειρηματία άφησε σημείωμα κατηγορώντας συμμαθητές του και κρεμάστηκε Το ανελέητο bullying που δεχόταν από συμμαθητές του έσπρωξε ένα 14χρονο αγόρι που είχε όλη τη ζωή μπροστά του να της βάλει πρόωρο τέλος, κάνοντας για ακόμη μία φορά το αίμα της κοινής γνώμης να παγώσει, καθώς ξυπνά μνήμες από το τραγικό τέλος του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Βυθισμένος στην απόγνωση από τα διαρκή πειράγματα και τις κοροϊδίες που αποτελούσαν καθημερινότητα, ο άτυχος έφηβος από την Αργυρούπολη είδε ως μονόδρομο την αυτοκτονία για να ξεφύγει μια για πάντα από τους βασανιστές του!

Η είδηση «γροθιά στο στομάχι», με τραγικό πρωταγωνιστή τον νεαρό γιο γνωστού επιχειρηματία των νοτίων προαστίων που βρέθηκε χθες απαγχονισμένος μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κρίσιμο ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού με τον οποίο βρίσκονται αντιμέτωπα χιλιάδες παιδιά. Ηταν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν οι γονείς του αγοριού άνοιξαν την πόρτα του υπνοδωματίου του και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο 14χρονος γιος τους είχε φύγει οικειοθελώς από τη ζωή με τραγικό τρόπο. Τρέμοντας ο πατέρας του -γνωστός ιδιοκτήτης εστιατορίου στα νότια προάστια- ζήτησε αμέσως βοήθεια από έναν γιατρό που κατοικεί στο διαμέρισμα πάνω από αυτό της οικογένειας στην Αργυρούπολη. Ομως, κάθε προσπάθειά του να επαναφέρει στη ζωή τον 14χρονο έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγόρι άφησε στους δικούς του ένα σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους και κατονόμαζε ένα προς ένα έξι πρόσωπα, τα οποία φέρεται ότι του έκαναν τον βίο αβίωτο κάθε μέρα.

«Καταστρέψτε τους»

«Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου…» άρχιζε το λακωνικό του σημείωμα ο άτυχος νεαρός, ενώ στη συνέχεια, αφού ανέφερε τα ονόματα των νταήδων, έγραφε χαρακτηριστικά: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους»! Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, τη διερεύνησή της έχουν αναλάβει αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας οι οποίοι, με τη συνδρομή ψυχολόγων και συναδέλφων τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, θα επιχειρήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της τραγικής ιστορίας που οδήγησε στον πρόωρο χαμό του άτυχου εφήβου.

Η μητέρα και ο πατέρας του αυτόχειρα, ο οποίος είναι μέλος της αντιπολίτευσης σε δήμο των νοτίων προαστίων, βρίσκονται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση και οι Αρχές αναμένεται να τους δώσουν τον απαραίτητο χρόνο προτού τους πάρουν κατάθεση για να διαλευκάνουν τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν τον 14χρονο στη μοιραία απόφαση.

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

vaggelis2Η αυτοκτονία του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη είχε συνταράξει το πανελλήνιο με όσα αποκαλύφθηκαν για τα καθημερινά μαρτύρια στα οποία τον υπέβαλλαν οι συμφοιτητές του. Τα ίχνη του 20χρονου ευαίσθητου Κρητικού χάθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και, έπειτα από πολυήμερες έρευνες, βρέθηκε νεκρός στις 15 Μαρτίου, μόλις 800 μέτρα από τη σχολή, με τραύματα από μαχαίρι που υποδήλωναν ότι είχε κόψει τις φλέβες του.

Ο θάνατός του ήταν η αιτία να «συστηθεί» στην ελληνική κοινωνία το άγριο φαινόμενο του bullying λόγω του εκφοβισμού που δεχόταν ο Βαγγέλης από σπουδαστές της σχολής. Στη δημοσιότητα ήρθαν ακόμα και βίντεο με σκηνές εξευτελισμού και κακοποίησης σε βάρος του από άλλους νεαρούς της σχολής, που προκάλεσαν αποτροπιασμό.

Στόματα άνοιξαν και αποκάλυψαν μια φρικτή καθημερινότητα που βίωνε ο Βαγγέλης. Τον έσπρωχναν αιφνιδιαστικά, ενώ περπατούσε μέσα στην εστία, του έριχναν σφαλιάρες, τον κλοτσούσαν, του έκλειναν το νερό την ώρα που έκανε μπάνιο, τον κλείδωναν στην ντουλάπα και τον ανάγκαζαν να τραγουδάει πετώντας του κέρματα σαν να ήταν τζουκ μποξ!

Το αποκορύφωμα βιαιότητας ήταν ότι, στις αρχές του 2014, τον κρέμασαν για αρκετή ώρα από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου της εστίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.

Αν και η κακοποίηση άφηνε σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα του Βαγγέλη και όλοι λίγο έως πολύ γνώριζαν για αυτή τη ζωώδη συμπεριφορά των νεαρών, κανείς δεν το κατήγγειλε επίσημα.

Ο θάνατός του ήταν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σιωπής. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια, με την οικογένεια Γιακουμάκη να καταγγέλλει τις ποινές-χάδι και την κωλυσιεργία που προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού τους.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....