Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αγκαλιά με τα παιδιά τους στον θάνατο!

❱❱ 26 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στο «χωράφι της φρίκης» στο Μάτι ενώ προσπαθούσαν να βρουν δρόμο διαφυγής προς τη θάλασσαΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Την ώρα που η χώρα θρηνεί δεκάδες θύματα, οι κάτοικοι της ανατολικής και της δυτικής Αττικής, οι οποίοι επλήγησαν από το «πύρινο» θηρίο που κατασπάραξε στο διάβα του ζωές, σπίτια και περιουσίες, συνεχίζουν να ζουν με τον εφιάλτη.

Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε χθες εικόνες ασύλληπτης καταστροφής, που φέρνουν στον νου σκηνές από την Πομπηία, η οποία θάφτηκε κάτω από τις στάχτες και τα αποκαΐδια!

Μπροστά σε τέτοιες μακάβριες εικόνες βρέθηκαν οι διασώστες, που πήγαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στο «χωράφι της φρίκης» στο Κόκκινο Λιμανάκι (Αργυρά Ακτή), στο Μάτι, που βάφτηκε με το αίμα 26 ανθρώπων, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Οι μαρτυρίες τους για όσα αντίκρισαν προκαλούν τρόμο ακόμα και στους πιο ψύχραιμους!

Ο ένας πάνω στον άλλον

Ανθρωποι απανθρακωμένοι, ο ένας πάνω στον άλλον και γονείς που κρατούσαν σφιχτά στα χέρια τα παιδιά τους, σε έναν αγωνιώδη εναγκαλισμό λίγο πριν από το τέλος! Σύμφωνα με δηλώσεις του διασώστη του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου Πάτρας Βασίλη Ανδριόπουλου, τα πτώματα εντοπίστηκαν στις 3 χθες τα ξημερώματα, σε ένα χωράφι 300-400 τετραγωνικών που βρίσκεται κοντά σε μία ταβέρνα και σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από τη θάλασσα: «Φτάνοντας στην περιοχή, είδαμε πολλά αυτοκίνητα να έχουν σχηματίσει ουρές, καμένα με τα κλειδιά πάνω, πόρτες ανοιχτές και είδη πρώτης ανάγκης μέσα» ανέφερε με σπασμένη φωνή ο κ. Ανδριόπουλος, ο οποίος έκανε την εκτίμηση ότι οι πρωταγωνιστές της τραγωδίας, μόλις αντιλήφθηκαν πως τους έχουν περικυκλώσει οι φλόγες, αναζήτησαν δίοδο σωτηρίας προς τη θάλασσα. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο η στεριά καταλήγει σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο μονοπάτι και να καούν ή να πνιγούν από τις αναθυμιάσεις! Ο διασώστης αναφέρθηκε και σε άλλους τέσσερις νεκρούς που βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση προτού εντοπιστούν οι 26 άτυχοι άνθρωποι.

Στον χώρο εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, όταν συγγενείς των θυμάτων κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τα δικά τους πρόσωπα.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κήρυξε τριήμερο πένθος, ενώ με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση η σημαία στο ελληνικό Κοινοβούλιο από χθες κυματίζει μεσίστια. Σε μια προσπάθεια να φωτιστούν τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε τη διενέργεια έρευνας.

—-

Μαρτυρίες που σοκάρουν! «Κοριτσάκι πήδηξε από ύψος 10 μέτρων για να σωθεί και σκοτώθηκε μπροστά μου»

Αντιμέτωποι με σκηνές Αποκάλυψης βρέθηκαν οι πυροσβέστες και οι διασώστες που συμμετείχαν στις χθεσινές έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων ή θυμάτων από την πύρινη λαίλαπα. Την ίδια ώρα, σόκαραν οι μαρτυρίες των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά, οι οποίοι «ταξίδεψαν» μέχρι την κόλαση και είδαν μπροστά στα μάτια τους να χάνονται ανθρώπινες ζωές!

esr 2507 005 cmykΜία από αυτούς είναι και η κυρία Μαρία, η οποία περιέγραψε συντετριμμένη τη φρίκη και τον τρόμο που ένιωσε, όταν αντίκρισε την 14χρονη πρώην αθλήτρια ποδηλασίας της ΑΕΚ Εβίτα Φύτρου, η οποία καιγόταν, να πηδά από τον γκρεμό, πάνω στην απελπισία της να σωθεί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της: «Μπροστά μου έπεσε το κοριτσάκι! Πήδηξε από ύψος δέκα μέτρων για να σωθεί από τη φωτιά! Εσκασε κάτω και σκοτώθηκε ακαριαία. Με τόσο πούσι και καπνό που είχε, το παιδί προφανώς δεν μπορούσε να δει» ανέφερε η γυναίκα, η οποία έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί. Το ακόμα πιο τραγικό στην υπόθεση είναι πως λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι, δίπλα στο αυτοκίνητό τους, ο 54χρονος πατέρας του άτυχου κοριτσιού Γρηγόρης Φύτρος και ο μόλις 11 χρόνων αδελφός της, Ανδρέας -οι οποίοι ήταν μεταξύ των αγνοούμενων-, με τη χαροκαμένη μητέρα να πληροφορείται τα τρομερά μαντάτα στην Αθήνα, όπου βρισκόταν για δουλειά!

Μπροστά σε μια αντίστοιχη τραγωδία βρέθηκαν οι διασώστες, οι οποίοι έβγαλαν μέσα από τη φωτιά έναν 70χρονο. Ο ηλικιωμένος έχασε το μόλις 6 μηνών εγγόνι του και έμαθε πως η κόρη του μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στην Εντατική. Η τραγική ειρωνεία στην υπόθεση είναι πως ο γαμπρός του συμμετείχε στο έργο της κατάσβεσης!

Μαμά με δύο κόρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από ένα καμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Μάτι. Μία μητέρα με τις δύο κόρες της, ηλικίας 5 και 6 χρόνων, και τη γιαγιά της οικογένειας άφησαν την τελευταία τους πνοή στο δάσος, όπου έτρεξαν για να σωθούν όταν το σπίτι τους τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ δύο ακόμα άτομα εντοπίστηκαν νεκρά στην πλαγιά του λόφου.

Ανάμεσα στα δεκάδες θύματα βρίσκονται, επίσης, ο ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου, ο οποίος, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ανιψιού του και προπονητή ακαδημιών της ΠΑΕ Παναιτωλικός Δημήτρη Θεοδοσίου, πάλεψε με τα κύματα, αλλά δεν τα κατάφερε, και μία ανθυπαστυνόμος με τα δύο ανήλικα παιδιά της. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες εξαντλημένων ανθρώπων που είχαν καταφύγει στην παραλία, στο Μάτι, για να σωθούν από τη μανία της φωτιάς.

Μαρία Μεϊμάρη

—-

Τουλάχιστον 76 νεκροί και 187 τραυματίες

Η πύρινη Λερναία Υδρα, που θέρισε ζωές και κατάκαψε σπίτια, περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, έως αργά χθες το βράδυ είχε αφήσει πίσω της τουλάχιστον 76 νεκρούς και 187 τραυματίες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Συνολικά 83 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σήμερα σε έξι νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, 23 άνθρωποι βρίσκονται στον «Ευαγγελισμό», εκ των οποίων τέσσερις διασωληνωμένοι, καθώς και εφτά εγκαυματίες στο ΚΑΤ, εκ των οποίων τέσσερις διασωληνωμένοι. Στο 4 5 f5Σισμανόγλειο νοσηλεύονται 26 άνθρωποι, στο Θριάσιο εννέα, στο νοσοκομείο «Αττικόν» έξι. Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» από τα 23 παιδιά που νοσηλεύονταν χθες, Τρίτη, τα 11 πήραν εξιτήριο και παραμένουν 12. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι γιατροί εκφράζουν τον φόβο ότι οι συνολικά δέκα εγκαυματίες που παραμένουν διασωληνωμένοι δεν αποκλείεται να αυξήσουν τον αριθμό των νεκρών.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας όταν τελικά ενημερώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έθεσε αμέσως σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία και το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Μέσα σε λίγες ώρες ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα έξι δημόσια θεραπευτήρια όπου διακομίστηκαν συνολικά 172 ενήλικες και παιδιά με σοβαρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα: εκατοντάδες ήταν οι αλλόφρονες συγγενείς που τους συνόδευαν ή πανικόβλητοι αναζητούσαν τους δικούς τους ανθρώπους. Τα πρώτα από τα 172 θύματα της πύρινης λαίλαπας που εξαφάνισε από τον χάρτη την ανατολική Αττική και την Κινέτα άρχισαν να καταφθάνουν λίγο πριν από τις 21.00 το βράδυ της Δευτέρας στα έξι νοσοκομεία που είχαν τεθεί σε συναγερμό.

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....