Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

«Ραντεβού» θανάτου για ζευγάρι στα χέρια ληστών

❱❱ Ο Νίκος ήρθε αντιμέτωπος με τρεις κακοποιούς και έπεσε στα βράχια μπροστά στα μάτια της κοπέλας τουΟι αδίστακτες συμμορίες αλλοδαπών και Ρομά που ληστεύουν ζευγαράκια και τουρίστες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης συνεχίζουν απτόητες τη δράση τους, παρά τις συνεχείς περιπολίες της Αστυνομίας.

Εξαιτίας τους έχασε τη ζωή του τη νύχτα του Δεκαπενταύγουστου ένας 25χρονος φοιτητής που βρισκόταν μαζί με τη σύντροφό του στου Φιλοπάππου, πέφτοντας από μεγάλο ύψος σε έναν βράχο την ώρα που τους λήστευαν τρεις μελαψοί κακοποιοί.

Ο Νίκος Μ. εργαζόταν σε ξενοδοχείο της Γλασκόβης στη Σκοτία και είχε έρθει στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου για να κάνει διακοπές και να δει τους δικούς του στον Αγιο Στέφανο. Μαζί του ήταν η 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία, την οποία είχε γνωρίσει στο εξωτερικό, αλλά τα τελευταία χρόνια κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα όπου εργάζεται. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το ζευγαράκι είχε πάει στου Φιλοπάππου για μια ρομαντική βόλτα, που έμελλε να αποβεί μοιραία.

Ξαφνικά τρεις άγνωστοι τους αιφνιδίασαν και τους ακινητοποίησαν με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος Νίκος λογομάχησε μαζί τους και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πάλεψε με κάποιους από αυτούς, καθώς φέρει αμυχές και εκδορές στα χέρια από αιχμηρό αντικείμενο. Κατά τη f3 4527358διάρκεια της συμπλοκής, ο άτυχος νεαρός έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία. Ο ιατροδικαστής εντόπισε στο κεφάλι του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προήλθαν από την πτώση σε βραχώδες σημείο, και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας οι οποίοι έχουν αναλάβει τις έρευνες εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να τον έσπρωξαν, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να γλίστρησε και να έπεσε.

Πάντως, οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη μαρτυρία της νεαρής φίλης του θύματος από την Πορτογαλία, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, και περιμένουν να συνέλθει για να της πάρουν πλήρη κατάθεση. Σε μια πρώτη κουβέντα που είχαν, τους περιέγραψε τι συνέβη στον λόφο όπου βρισκόταν με τον φίλο της: «Είχαμε καθίσει σ’ ένα σημείο με θέα. Ξαφνικά αισθανθήκαμε την παρουσία ανθρώπων. Ηταν τρεις μελαψοί άνδρες. οι οποίοι μας πλησίασαν και επιχείρησαν να μας ληστέψουν με την απειλή κατσαβιδιών ή μικρών μαχαιριών. Ο ένας άρπαξε από τον ώμο μου τον σάκο μου και άρχισε να τον ψάχνει. Εγώ είχα στρέψει την προσοχή μου σε αυτόν που έψαχνε τα πράγματά μου, ενώ δίπλα μου ο Νίκος μιλούσε με τρόπο έντονο με τους άλλους δύο. Δεν κατάλαβα τι έγινε… Ο Νίκος βρέθηκε ξαφνικά στο κενό, ενώ οι ληστές έφυγαν, αφού πρώτα μας πήραν τα τηλέφωνα, τα χρήματά μας και τα προσωπικά μου έγγραφα» είπε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών έχουν προσαχθεί οκτώ άτομα, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, τα οποία εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με τον θάνατο του 25χρονου.

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΡΟΜΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Τα τελευταία δύο χρόνια την περιοχή της Ακρόπολης, του Φιλοππάπου και του Θησείου, δηλαδή την πλέον τουριστική ζώνη της Αθήνας, λυμαίνονται συμμορίες αλλοδαπών και Ρομά που ληστεύουν τουρίστες και ζευγαράκια, όταν τα βρίσκουν να κάνουν τη βόλτα τους στο Θησείο και στον λόφο του Φιλοπάππου.

shutterstock 104455544

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την αστυνόμευση της περιοχής με την τεράστια τουριστική σημασία και μάλιστα μέχρι στιγμής έχουν εξαρθρωθεί τουλάχιστον επτά συμμορίες με μέλη Πακιστανούς, Αλγερινούς ή και Ρομά, οι οποίοι είχαν διαπράξει δεκάδες ληστείες με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων ή ακόμη και σπασμένων μπουκαλιών.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες έχουν ήδη προφυλακιστεί, δυστυχώς όμως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και η δράση των κακοποιών συνεχίζεται: «Ενα κεφάλι κόβεις, δύο ξεπετάγονται. Μοιάζουν με Λερναία Υδρα οι συμμορίες των αλλοδαπών και Ρομά που λυμαίνονται την περιοχή με την παράνομη δραστηριότητά τους» λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...