Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Βύρωνα με τη Μαρίνα Σάττι

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού κινείται το Eurojackpot....

Τάμα στην Παναγία από «αστέρι» του Χόλιγουντ

❱❱ Ο πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς «General Hospital» εκπλήρωσε το τάμα του και χάρισε το χρυσό αγαλματάκι στη Μονή ΒατοπαιδίουΑπό τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Το τάμα του στην Παναγιά εκπλήρωσε ο χολιγουντιανός σταρ Τζόναθαν Τζάκσον! Ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός κατέφθασε ινκόγκνιτο στο Αγιον Ορος ανήμερα του εορτασμού της Χάρης της -με το Παλαιό Ημερολόγιο- και δώρισε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης το βραβείο Εmmy που κατέκτησε το 2012. Η εκπλήρωση της επιθυμίας του πραγματοποιήθηκε σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, γεμάτη κατάνυξη και βαθιά ευλάβεια, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου παρουσία του ηγούμενου Εφραίμ.

Με σεβασμό, ταπεινότητα και μάτια που γυάλιζαν από συγκίνηση, ο πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς «General Hospital», μετά την πανηγυρική αγρυπνία, αποκάλυψε το «δώρο» που μετέφερε στις βαλίτσες του από την Αμερική, αφιερωμένο στη Θεοτόκο. Το χρυσό νικητήριο αγαλματάκι (αντίστοιχου κύρους με τα κινηματογραφικά Οσκαρ) παρέλαβε ο φιλοξενούμενος μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος εν μέσω χειροκροτημάτων μοναχών και πιστών, δίνοντας την ευλογία του στον ταλαντούχο ηθοποιό. Την αποκάλυψη της συγκινητικής αυτής στιγμής έκανε στα social media ο δημοσιογράφος και διευθυντής του εκκλησιαστικού site Βήμα Ορθοδοξίας Γιώργος Θεοχάρης που ήταν παρών και είχε όλο το ρεπορτάζ.

Προσκυνητής

Με δάκρυα χαράς, κλήρος και ποίμνιο μετέβησαν κατόπιν στον περίβολο της μονής. Με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού της Αθωνικής Χερσονήσου, με το δροσερό αγέρι να γαληνεύει την καρδιά του, ο χολιγουντιανός σταρ δέχτηκε με ενθουσιασμό τις ευχές της αδελφότητας, αλλά και τα συγχαρητήρια όσων παρευρέθησαν στην πιο δυνατή και συνάμα συγκινητική στιγμή της ζωής του. Ισος μεταξύ ίσων, ο διάσημος προσκυνητής ένιωσε την ευλογία Κυρίου και της Θεομήτορος βαθιά μέσα στην ψυχή του. Στο Αγιον Ορος οι τίτλοι, η αναγνωρισιμότητα αλλά και η φήμη των επισκεπτών μένουν στην εξώπορτα της μονής. Εκεί, μετρούν η πίστη, η αγάπη και η ταπεινότητα απέναντι στον Θεό, εχέγγυα που διαθέτει πλούσια ο παγκοσμίου φήμης πρωταγωνιστής τώρα στη δραματική σειρά «Nashville».

jonathan jackson agion oros5

Ο Τζόναθαν Τζάκσον ήταν καθολικός έως το 2009, οπότε βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος, όπως και η σύζυγός του, η Καναδή ηθοποιός Λίζα Βουλτάτζιο, και τα τρία παιδιά τους Κέιλεμπ, Αντόρα και Τίτο-Γκάμπριελ, ύστερα από μια περίοδο κατήχησης. Εκτοτε ο ηθοποιός δεν σταματά να ζητά την ευλογία και το έλεός Του με προσευχή και με πράξεις αγάπης και φιλανθρωπίας, όπως έχει αποκαλύψει. «Θα ήθελα να είμαι με τη μεριά εκείνη που προτιμά τα λίγα λόγια και δίνει περισσότερη βάση στην προσευχή. Αν κάποιος πλησιάσει τον Θεό, τότε εκεί είναι το τέλειο σπίτι» έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.

Χειροκρότημα

Το 2012 σε μια λαμπερή τελετή στο Μπέβερλι Χιλς, όπου βραβεύτηκε με ακόμη ένα Emmy (κατέχει πέντε συνολικά βραβεία στην καριέρα του) για τον ρόλο του Λάκι Σπένσερ στην ιστορική σειρά «General Hospital», άφησε κοινό και τηλεθεατές άφωνους. Ανεβαίνοντας στο βάθρο, στάθηκε μπροστά στο πλήθος κρατώντας το βραβείο του, έκανε τον σταυρό του και ευχαρίστησε την Αγία Τριάδα και τους μοναχούς του Αγίου Ορους που προσεύχονται -όπως είχε πει- για τη σωτηρία του κόσμου. Το χειροκρότημα που εισέπραξε εκείνη τη βραδιά ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα θερμό.

tzonathan tzakson giorgos theoharis

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης επισκέφθηκε πρώτη φορά τον Αθω το 2015 έχοντας παρέα τον 12χρονο γιο του Κέιλεμπ. Ο 36χρονος σήμερα ηθοποιός φιλοξενήθηκε σχεδόν μία εβδομάδα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και επισκέφτηκε το μεγαλύτερο μέρος των μοναστηριών συνοδευόμενος από τον Ελληνοαμερικανό πατέρα Ματθαίο. Στις Ιερές Μονές Ξενοφώντος και Σίμωνος Πέτρας ο Τζόναθαν προσευχήθηκε με ευλάβεια και ταπεινότητα. «Στο πρόσωπο του ηγούμενου Εφραίμ είδα την αγάπη του Χριστού μέσα του» αποκάλυψε τότε ο γοητευτικός σταρ στο διαδικτυακό agioritikovima εκστασιασμένος από τη δύναμη της πίστης των μοναχών, τις θαυματουργές εικόνες και το κλίμα κατάνυξης που επικρατεί στο Περιβόλι της Παναγίας.

ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΟ 2012

Ο Τζόναθαν Τζάκσον γεννήθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα αλλά μεγάλωσε στην Ουάσινγκτον. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ξεδιπλώνει το καλλιτεχνικό ταλέντο του. Σε αυτό -όπως αποκάλυψε σε συνεντεύξεις του- βοήθησε και η υποστήριξη που είχε από τους γονείς του. Εχει έναν αδελφό, τον Ρίτσαρντ Λι Τζάκσον, ηθοποιό και μουσικό, και μια αδελφή, την Καντίς, δικηγόρο, συγγραφέα και υπάλληλο της διοίκησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρώτο του διαφημιστικό σποτ το έκανε στα 11 του και ήταν για δημητριακά, όμως η φατσούλα του δεν πέρασε απαρατήρητη και έξι μήνες μετά δέχτηκε πρόταση από τους παραγωγούς της δημοφιλούς σαπουνόπερας «General Hospital» να παίξει στα σειρά. Για έξι χρόνια υποδύθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία τον πιτσιρικά Λάκι Σπένσερ, κερδίζοντας μάλιστα τα πρώτα τρία βραβεία Emmy!

Μουσικό γκρουπ

Το 1999 αποχώρησε και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και τη μουσική, δημιουργώντας ένα γκρουπάκι με τον αδελφό του. Συμμετείχε στην ταινία «Insomnia» με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο, κατακτώντας διθυραμβικές κριτικές. Δέκα χρόνια μετά, επέστρεψε πάλι στο «General Hospital», στον ρόλο του αστυνόμου Λάκι. Εγραψε και σκηνοθέτησε μια ταινία μικρού μήκους με τον αδελφό του Ρίτσαρντ, με τίτλο «Crystal Clear», με την οποία κατέκτησε το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Μικρού Μήκους Ταινίας, αλλά και το βραβείο Coen Brothers στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπρούκλιν. 

Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Λίζα Βουλτάτζιο, την οποία γνώρισε σε γύρισμα του «General Hospital», και στα 15 χρόνια του γάμου τους απέκτησαν τα τρία τους παιδιά. Η απόφασή τους να βαπτιστούν χριστιανοί ορθόδοξοι το 2012 ήταν κοινή, έπειτα από ένα ταξίδι στη Ρώμη όπου ένιωσαν την ανάγκη να μάθουν για την ιστορία του χριστιανισμού και έπειτα να τον ασπαστούν.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...