Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Γνωστός παρουσιαστής μπλεγμένος με τη «μαφία του χρυσού»;

❱❱ Οι οικονομικής φύσεως συμφωνίες του Ριχάρδου με τον παρουσιαστή για διαφήμιση και οι έρευνες των Αρχών για καταβολή «μαύρου» χρήματοςΣυνομιλίες «φωτιά» αποκαλύπτονται στη δικογραφία για την εγκληματική ομάδα των ενεχυροδανειστηρίων μεταξύ του φερόμενου ως αρχηγού της Ριχάρδου Μυλωνά και πασίγνωστου παρουσιαστή, τον οποίο φέρεται ότι αξιοποιούσε… με το αζημίωτο (!), για να «χτίσει» το κοινωνικό προφίλ του!

Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας για τη σκοτεινή υπόθεση, που αποδεικνύει περίτρανα πως ό,τι λάμπει δεν είναι… χρυσός, ο φερόμενος ως «βασιλιάς του χρυσού» χαρακτηρίζεται «άριστος γνώστης του μάρκετινγκ». Ακόμη, αναφέρεται ότι διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον τηλεαστέρα, το όνομα του οποίου βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών για μια σειρά από ύποπτες συναλλαγές που φέρεται ότι είχε με τον κατηγορούμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης. Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών καταγράφηκαν συνομιλίες μεταξύ των δύο «σχετικά με οικονομικής φύσεως συμφωνία, για διαφήμιση του πρώτου από την εκπομπή του δεύτερου σε τηλεοπτικό σταθμό εργασίας του, όπου υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για καταβολή μαύρου χρήματος από τον πρώτο στον δεύτερο, χωρίς να εξακριβωθεί αν πραγματοποιήθηκε η πράξη».

Αλλωστε, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό ο 51χρονος Ριχάρδος Μυλωνάς «με χρηματοδότηση από τα ταμεία της εγκληματικής οργάνωσης προέβαινε συνεχώς σε προωθητικές ενέργειες με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας». Σύμφωνα με την Αστυνομία, διαφημιζόταν σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης και σε συγκεκριμένες εκπομπές κατόπιν απαίτησής του, ενώ «καταγράφηκε να απαιτεί από συγκεκριμένους παρουσιαστές επιπλέον χρόνο, πληρώνοντας επιπλέον χρήματα, υπόθεση που θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω από οικονομικές υπηρεσίες». Στην επίμαχη εκπομπή τού υπό διερεύνηση παρουσιαστή, ο 51χρονος κατηγορούμενος είχε συχνή παρουσία αλλά και εκτενή αφιερώματα για τη… φιλάνθρωπη πλευρά του, καθώς μέσα από αυτά παρουσιαζόταν ως ο «σωτήρας» όσων είχαν ανάγκη από οικονομική βοήθεια! Η δημιουργία του κοινωνικού προφίλ ενός καθ’ όλα σωστού επιχειρηματία, κρύβοντας κάτω από τα μανδύα της «νομιμότητας» την ασύστολη εκμετάλλευση χιλιάδων πολιτών που εξαθλιώθηκαν οικονομικά στα χρόνια της κρίσης, ήταν βασικό μέλημα του «ευφυούς και χαρισματικού», όπως αναφέρεται στη δικογραφία, Ριχάρδου Μυλωνά.

rixardos spiti 3 29 11

Για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την… τίμια εικόνα του, «προέβαινε σε αγαθοεργίες, φροντίζοντας αυτές να λάβουν δημοσιότητα»! Οπως επισημαίνεται ενδεικτικά στη δικογραφία, κατά το θερινό πέρασμά του από το νησί των ανέμων πριν από λίγους μήνες ο τηλενεχυροδανειστής, που κατόρθωσε να τρυπώσει και στο τελευταίο ελληνικό σπίτι μέσω της τηλεόρασης, προέβη σε αγορά κοσμημάτων από την Πάρις Χίλτον για φιλανθρωπικούς σκοπούς! Βέβαια, εκτός από τις φιλανθρωπίες, ο 51χρονος φρόντιζε να απολαμβάνει στο έπακρο τη χλιδάτη ζωή που του επέτρεπαν να διάγει τα εκατομμύρια ευρώ που φούσκωναν κάθε μήνα τις τσέπες του! Από τις ξέφρενες βραδιές στα νυχτερινά κέντρα, όπου έρρεε άφθονη η σαμπάνια, τη συλλογή πανάκριβων αυτοκινήτων και τα πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό με διαμονή σε κορυφαία πεντάστερα ξενοδοχεία μέχρι τα χρυσοποίκιλτα σχέδια στην πόρτα της φαραωνικής βίλας που έχτισε στη Σαρωνίδα, ο Ριχάρδος Μυλωνάς ήταν κατά γενική ομολογία… γαλαντόμος και πλήρωνε όσο όσο για να ικανοποιεί τα ακριβά γούστα του!

rixardos mpouzoukia 1

Αλλωστε, η έπαυλη-υπερπαραγωγή, που παραπέμπει μάλλον σε κιτς εκδοχή του… Λευκού Οίκου, έκρυβε στο υπόγειο και τμήμα του αμύθητου θησαυρού που κατάφερε να συγκεντρώσει ο κατηγορούμενος. Ομως για τον άρχοντα των ενεχυροδανειστηρίων αυτά ήταν μόνο η αρχή καθώς, όπως αποκαλύπτει η δικογραφία, στα μελλοντικά σχέδιά του ήταν να επεκτείνει τις επιχειρήσεις και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού!

«Ο Ριχάρδος είχε σκοπό τη συνεχή επέκταση της επιχείρησης ακόμη και στο εξωτερικό, Ισπανία – Πορτογαλία και Λας Βέγκας, και τη νομιμοποίηση εσόδων μέσω της δραστηριότητας των καταστημάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό. Πάντως, σύμφωνα με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, ο Ριχάρδος Μυλωνάς «έχει πάλλευκο ποινικό μητρώο και ουδέποτε έχει απασχολήσει την ελληνική Δικαιοσύνη»! Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο «βασιλιάς του χρυσού» είχε το γενικό πρόσταγμα και επέβλεπε τα μέλη της ομάδας αλλά και τους εργαζομένους του στο μεγάλο δίκτυο καταστημάτων του, «έχοντας σχεδιάσει άψογο σύστημα ελέγχου» για να αντιλαμβάνεται εύκολα οποιαδήποτε δυσλειτουργία. Αποκαλυπτικοί των προφυλάξεων που έπαιρναν τα κατηγορούμενα μέλη της ομάδας είναι οι μεταξύ τους διάλογοι, στους οποίους χρησιμοποιούν κωδικές ονομασίες, για να περιγράφουν τα τιμαλφή.

Διάλογος Νο1

– Nαι.

– Εχω δυο κομμάτια ζάχαρη (σ.σ.: χρυσός) γύρω στο 1,5 κιλό, να σ’ τα φέρω;

– Φέρ’ τα.

– Θα ‘χω γύρω στο 1,5 κιλό παγωτό (σ.σ.: χρυσός)

– ΟΚ.

Διάλογος Νο2

– Ελα. Τι έχεις; Εχεις ταξιδιώτη;

– Πόσους ταξιδιώτες θέλεις;

– Αμα φέρεις δυο, καλό θα είναι για το βράδυ.

– Να το κάνουμε τρία να είναι πιο ωραία, γιατί έχω πολλά.

Διάλογος Νο3

– Συγγνώμη, βγαίνει 4.350. Το γράφω έτσι;

– Οχι, ρε εσύ, δεν θα το γράψεις το πραγματικό βάρος εσύ. Με βάση τα χαρτιά αφαίρεσε λίγα γραμμάρια, ότι έγινε απώλεια και αυτό.

– Θες να μου πεις ένα νούμερο δηλαδή, ρε; Ηταν 10;

– Τα δύο χαρτιά σύνολο, πόσα είναι;

– 10.

– Ναι.

– Γράψε ότι βγήκαν 9 κιλά και 100 γραμμάρια.

Διαβάστε παρκάτω τη συνέχεια: 

offer

«Τζάμπα» lifting στη θαλαμηγό! Εδωσε «μόλις» 360.000 €

Βασικός στόχος των κατηγορούμενων μελών του κυκλώματος ήταν να… μετατρέψουν το χρήμα που εισέρρεε στα μαύρα ταμεία τους σε νόμιμο, έτσι ώστε, αφενός, να συνεχίσουν τις εγκληματικές δραστηριότητές τους και, αφετέρου, να απολαμβάνουν έναν πολυτελή βίο, μεγαλώνοντας τις περιουσίες τους! Γι’ αυτό αρχικά τοποθετούσαν το βρόμικο χρήμα από την πώληση του χρυσού σε νομιμοφανείς επιχειρήσεις και στη συνέχεια, σύμφωνα με τη δικογραφία, «με χρήση εταιριών σε τρίτα πρόσωπα να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία». Μάλιστα, όπως προκύπτει από συνομιλία με άλλο μέλος του κυκλώματος, ο γνωστός ενεχυροδανειστής προχώρησε πρόσφατα στην ανακαίνιση της θαλαμηγού του, ξοδεύοντας το ποσό των 360.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα χαρακτήριζε «τζάμπα»!

gia entheto 29572528 1676030099130886 1362781558978190641 n

Ενεχυροδανειστής: Τώρα τελείωσα, δεν έχει τίποτα άλλο και πάλι τζάµπα µου ήρθε, 360.000 ευρώ πήγε περίπου με τις ανακαινίσεις. Μαζί με τις ανακαινίσεις σου λέω, δεν είναι λεφτά αυτά, δεν είναι λεφτά γι’ αυτό το σκάφος.

Μέλος: Μα, να σου πω κάτι; Και να θες να το πουλήσεις και να πάρεις κάτι καλύτερο, θα πάρει το διπλάσιο.

Ενεχυροδανειστής: Οχι, αλλά δεν βρίσκεις τέτοιο πράγμα με εφτά κατοστάρικα, δεν βρίσκεις, µαζί είδαµε 10 σκάφη.

Μέλος: Μαζί είδαµε, δεν θυµάσαι, κάτι σούργελα και µας λέγανε 500 χιλιάρικα και 600 χιλιάρικα και ήταν σούργελα που ήθελαν άλλα 200 χιλιάρικα.

 
shutterstock 1186953700
 
Αστυνομικός είχε ρίξει «σύρμα» στον Ριχάρδο για να τον ενημερώσει πως «κάτι ετοιμάζουν γι’ αυτόν»

❱❱ Μέχρι και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ζήτησε εξυπηρετήσεις από το κύκλωμα των λαθρεμπόρων

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....