Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ολα στη φόρα για τον θάνατο της Λαγούδη

❱❱ Πλησιάζει η ώρα της απολογίας του κατηγορουμένου που έχει ρόλο-κλειδί στη δολοφονία της χήραςΑπό την
Εύα Παπαδάτου

Αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως έχει αρχίσει για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, ενώ έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ημέρα που το μισοκαμένο πτώμα της βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της, στην παραλία Φωτμού της Τριχωνίδας.

Χθες το πρωί πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας Αγρινίου ο αδελφός της 44χρονης, Γιώργος, και η 16χρονη κόρη της προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τις τελευταίες στιγμές της.

Οι δύο στενοί συγγενείς της αδικοχαμένης χήρας κλήθηκαν για να συμπληρώσουν στοιχεία από κουβέντες ή μισόλογα τα οποία ενδεχομένως να άκουσαν κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της 44χρονης πριν από τον μυστηριώδη θάνατό της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αδελφός της και η ανήλικη κόρη της Λαγούδη καταθέτουν στις δικαστικές Αρχές. Οι δυο τους έχουν καταθέσει στο παρελθόν στον εισαγγελέα, αλλά αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας για να βοηθήσουν να ενωθούν τα κομμάτια του παζλ που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

4 5 f3 diakstiria adelfos lagoydi

Η κατάθεση της μαθήτριας αποτελεί αναμφισβήτητα «κλειδί» στην επίλυση του γρίφου, αφού βρισκόταν πολύ κοντά στη μητέρα της και είχαν περάσει πολύ περισσότερο χρόνο μαζί από ό,τι τα μεγαλύτερα αδέλφια της. Οι δυο τους συζητούσαν για τις μελλοντικές σπουδές της μικρής και είχαν κάνει αρκετά ταξίδια μαζί. Για τον λόγο αυτόν, κατά τη διάρκεια της εξέτασης από την ανακρίτρια η κοπέλα ίσως επαναφέρει στη μνήμη της ή βοηθήσει να «δέσουν» κάποια στοιχεία.

Ενδεχομένως να θυμηθεί κάποιες λέξεις ή προτάσεις που είχε ακούσει από τη μητέρα της σε κάποια τηλεφωνήματα, στα οποία ίσως να μην είχε δώσει σημασία τότε ή να μην καταλάβαινε σε τι αναφέρονταν. 

Υστερα από τόσον καιρό και αφού βγήκαν στην επιφάνεια πρόσωπα και πράγματα, η κοπέλα είναι σε θέση να συνδέσει κουβέντες της μητέρας της και να συμπεράνει ότι μιλούσε με συγκεκριμένο πρόσωπο για κάποια πράγματα.

Στην τελική ευθεία

Πρόκειται, ουσιαστικά, για τον τελευταίο κύκλο καταθέσεων από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, όπως ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Λαγούδη, ο Βασίλης Ταουξής. Ο γνωστός ποινικολόγος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το επόμενο διάστημα η υπόθεση-θρίλερ θα μπει στην τελική ευθεία.

«Αμέσως μετά δρομολογείται η διαδικασία της κλήσης προς απολογία στον βασικό κατηγορούμενο για όλες τις πράξεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του συγκεκριμένου προσώπου που έχει μπει στο κάδρο της εισαγγελικής και της ανακριτικής έρευνας. Εχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία, για εμπρησμό, για συμμορία και ηθική αυτουργία σε όλα αυτά» δήλωσε ο κ. Ταουξής και πρόσθεσε: «Θα εμφανιστεί με τον δικηγόρο του, να πάρει τη δικογραφία, να τη μελετήσει και να προσέλθει για να απολογηθεί. Παράλληλα, θα τρέχει η ποινική έρευνα, ώστε να προσωποποιηθούν οι ποινικές διώξεις για τους φυσικούς αυτουργούς».

Οι συγγενείς της μητέρας τριών παιδιών, που χάθηκε ανήμερα τα Θεοφάνια του 2018 και εντοπίστηκε δύο μέρες μετά νεκρή στα πίσω καθίσματα του χρυσαφί Ford Ka της, ήταν από την πρώτη στιγμή πεπεισμένοι πως έπεσε θύμα δολοφονίας και δεν αυτοκτόνησε.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...