Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Το… αγριογούρουνο «κάρφωσε» τους δολοφόνους του Σταματιάδη

❱❱ Δύο κάλυκες και το facebook «πρόδωσαν» τους Αλβανούς που σκότωσαν τον επιχειρηματία στη βίλα του στην Κάτω Κηφισιά

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Οι κηλίδες αίματος ενός αγριογούρουνου, δύο κάλυκες από ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, αλλά και μια σχετική αναφορά στο facebook οδήγησαν τους αστυνομικούς των τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Ληστειών στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη μέσα στη βίλα του στην Κάτω Κηφισιά, τον Απρίλιο του 2018.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση η οποία έγινε από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχο Γεώργιο Κανέλλο, έπειτα από την εξάρθρωση μιας σπείρας Αλβανών ληστών στην Αττική συνελήφθη στις Βρυξέλλες ένας συνεργός τους, ο οποίος αποδείχτηκε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία μαζί με άλλα δύο άτομα, που έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά διαφεύγουν τη σύλληψη.

Πώς όμως έφτασε η Ασφάλεια Αττικής στην εξιχνίαση του εγκλήματος που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έναν μήνα πριν από τη δολοφονία του Σταματιάδη οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει ένα κλεμμένο τζιπ που είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ανατίναξης ΑΤΜ στο Πικέρμι. Κατά την εξέταση του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κηλίδες αίματος αλλά και δυο κάλυκες διαμετρήματος 9 χιλιοστών που ήταν σφηνωμένοι στο «αυλάκι» όπου στηρίζονται οι υαλοκαθαριστήρες του παρμπρίζ.

Οι ερευνητές στα εργαστήρια διαπίστωσαν με έκπληξη ότι οι κηλίδες αίματος στο εσωτερικό του τζιπ προέρχονταν από αγριογούρουνο. Οι δυο κάλυκες είχαν δοθεί τότε για βαλλιστική εξέταση, αλλά είχε διαπιστωθεί ότι το όπλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Ομως, τα δεδομένα άλλαξαν μετά τη δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία, η οποία είχε γίνει μπροστά στα μάτια της συζύγου του και του γιου τους. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σπίτι του άτυχου Αλέξανδρου Σταματιάδη προέρχονταν από το ίδιο όπλο με αυτούς που είχαν βρεθεί έναν μήνα νωρίτερα στο κλεμμένο τζιπ!

Επειτα από αυτά, οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν σε έναν κύκλο περίπου 100 υπόπτων και για τον λόγο αυτό παρακολουθούσαν διακριτικά ακόμα και τα προφίλ τους στο facebook. Ετσι, το περασμένο καλοκαίρι εντόπισαν μια ανοιχτή συζήτηση που είχε ένας από τους παρακολουθούμενους με διαδικτυακούς φίλους του, στην οποία κόμπαζε ότι είχε σκοτώσει με πιστόλι ένα αγριογούρουνο στην Τρίπολη!

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν άμεσα ότι στη συγκεκριμένη περιοχή είχε γίνει μια σειρά ληστειών και, μάλιστα, οι δράστες επέβαιναν στο κλεμμένο τζιπ. «Ξεψαχνίζοντας» τις επαφές του υπόπτου, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τον γρίφο και να φτάσουν στα ίχνη των τριών από τους τέσσερις δολοφόνους του άτυχου επιχειρηματία. Ο ένας Αλβανός συνελήφθη στις Βρυξέλλες, όπου είχε καταφύγει για να κρυφτεί μετά τη δολοφονία, χρησιμοποιώντας μάλιστα πλαστή ελληνική ταυτότητα, ενώ ένας από τους συνεργούς του, που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, έχει καταφύγει σε άλλη χώρα της βόρειας Ευρώπης. Τέλος, ο τρίτος της ομάδας έχει διαφύγει στην Αλβανία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...