Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Θεϊκό φως» διά πάσαν νόσον με το… αζημίωτο

❱❱ Η Μεσσιανική Εκκλησία υπόσχεται ίαση σοβαρών ασθενειών και απαιτεί από τα μέλη της να παντρεύονται μεταξύ τους

Από τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Το ορμητήριό της ανάμεσα στις βίλες των πλουσίων στην Κηφισιά έχει χτίσει εδώ και αρκετό καιρό μια θρησκευτική αίρεση, στόχος της οποίας είναι να προσηλυτίσει νέα μέλη στον χώρο της με δόλωμα δωρεάν ενεργειακές θεραπείες!

Πρόκειται για μια κλειστή σέχτα με την επωνυμία Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία, που είναι καταχωρισμένη στην 312η θέση της λίστας της Εκκλησίας της Ελλάδος με τις παραθρησκευτικές οργανώσεις και η οποία υπόσχεται τη θαυματουργή ίαση σοβαρών ασθενειών με εναλλακτική ιαπωνική θεραπεία, φυσικά με το… αζημίωτο!

f1 ieri trapeza 0
Η ιερή τράπεζα

Στα πρότυπα των αιρέσεων που βρίθουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι επικεφαλής της μυστηριώδους οργάνωσης απαιτούν από τα ανύπαντρα μέλη της να παντρεύονται μεταξύ τους και από τα παντρεμένα να προσηλυτίζουν τα ταίρια τους, ώστε να διασφαλίζεται η μυστικότητα όσων συμβαίνουν στους κόλπους της.

Αφορμή για τις αποκαλύψεις της ύπαρξης της θρησκευτικής αίρεσης αποτέλεσε μια επώνυμη καταγγελία από άνθρωπο, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της «Espresso», αλλά δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους. Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι ο ιδρυτής του κέντρου της Κηφισιάς χρησιμοποιεί τη μέθοδο διοχέτευσης πνευματικής ενέργειας Τζορέι (θεϊκό φως) για τον εξαγνισμό του πνεύματος, με σκοπό να εντάξει τους ενδιαφερομένους στους κόλπους της Μεσσιανικής Εκκλησίας. Το Τζορέι υποτίθεται πως καθαρίζει και αφυπνίζει την αληθινή θεία φύση του ανθρώπου, αποκαθιστώντας την αρχική ισορροπία και εξασφαλίζοντας τη δημιουργία της ευτυχίας.

Οικονομικά κίνητρα

«Χρησιμοποιούν την ενεργειακή τεχνική του Τζορέι ως δόλωμα, ώστε να έρθουν άτομα για “δωρεάν” ενεργειακές θεραπείες στο “κέντρο” τους, το οποίο δεν είναι πολιτιστικό κέντρο, αλλά εκκλησία όπου γίνονται προσευχές και τελετουργίες» λέει ο καταγγέλλων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κίνητρα της «Μεσσιανικής Εκκλησίας είναι κατά βάση οικονομικά, αφού τα μέλη υποχρεούνται να καταβάλλουν τον οβολό τους κάθε Παρασκευή».

«Κάνουν τους μάρτυρες του Ιεχωβά να ωχριούν μπροστά τους. Υποχρεώνουν τα μέλη τους να κάνουν κάθε εβδομάδα χρηματικές δωρεές, είτε κατευθείαν μέσα στην εκκλησία τους κατά τη λειτουργία κάθε Παρασκευή είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού κάθε φορά που δεν μπορούν να παρευρεθούν. Επίσης, σε υποχρεώνουν σε δωρεάν χειρωνακτικές εργασίες για τη σέχτα και ασκούν κεκαλυμμένη ψυχολογική τρομοκρατία πως, αν δεν ακολουθείς τυφλά τους κανόνες, θα χάσεις τη λύτρωση του Μέισου – Σάμα (του μεσσία τους), ενώ σε υποχρεώνουν να γράψεις το όνομά σου και τα ονόματα των προγόνων σου με όρκο πίστης στον βωμό της κεντρικής “εκκλησίας” στην Ιαπωνία. Ακόμα, απαιτούν να κάνουν τελετουργία στο σπίτι σου για να “ενθρονίσουν”, όπως το ονομάζουν οι ίδιοι, με μαγική τελετή βωμό και εικόνα του μεσσία τους Μέισου – Σάμα, η οποία πρέπει να λατρεύεται και να δέχεται προσφορές φρούτων και λουλουδιών τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα».

fr
Μέλη της θρησκευτικής αίρεσης

Ο Μέισου – Σάμα (κύριος του φωτός) είναι ο θρησκευτικός ηγέτης, ο οποίος δεν ήρθε για να αντικαταστήσει, αλλά για να συνεχίσει το έργο του Χριστού, τον οποίο αμφισβητεί ως Μεσσία, αλλά και του Βούδα και του Μωάμεθ, σύμφωνα με τον Ελληνα ιδρυτή και εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Μεσσιανικής Εκκλησίας στη χώρα μας. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, οι τρεις πιο αναγνωρίσιμοι θρησκευτικοί ηγέτες δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τη δύναμη του Θεού, αφού δεν είχαν τα χαρακτηριστικά που απαιτούνταν και τα οποία φέρεται ότι διέθετε όσο ζούσε ο Μέισου – Σάμα, ο οποίος απεβίωσε το 1955 σε ηλικία 73 ετών!

Μια περιήγηση στην ελληνική ιστοσελίδα www.jorei.gr αρκεί για να βγάλει καθένας τα δικά του συμπεράσματα σχετικά με όσα συμβαίνουν στον πνευματικό χώρο, που υπόσχεται την προετοιμασία του ατόμου για τη Νέα Εποχή του Μέισου – Σάμα. «Τώρα η δύναμη του Θεού θα εκδηλωθεί απευθείας. Εκείνος με διάλεξε για να αποκαλύψω τον βασικό λόγο της ύπαρξης του Καλού και του Κακού. Οι ιδρυτές των διαφόρων θρησκειών μέχρι σήμερα δεν είχαν αρκετή δύναμη. Ο Χριστός είναι από τα καλύτερα παραδείγματα που μπορούμε να δώσουμε. Ο ίδιος αυτοαποκλήθηκε “Λυτρωτής”, και όχι “Σωτήρας”. Με άλλα λόγια, ο αντιπρόσωπος όλων, μια θεότητα που είναι σε θέση να ζητήσει συγχώρεση και όχι να συγχωρέσει» αναφέρει στη διδασκαλία του!

Η διδασκαλία

Σύμφωνα με τη διδασκαλία της αίρεσης, ο Χριστός δεν είναι αυτός καθ’ αυτός ο Μεσσίας, αφού η έννοια του όρου ανήκει μόνο στον Θεό και σε όποιον ασπάζεται τις αρχές και τα πιστεύω της Παγκόσμιας Μεσσιανικής Εκκλησίας. Ετσι σε ένα από τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί αναφέρεται: «Η αγάπη του Θεού είναι μέσα μας. Η συγχώρεσή Του είναι μέσα μας. Το όνομα Μεσσίας είναι χαραγμένο μέσα μας. Τώρα ο Θεός μάς ανατρέφει και μας εκπαιδεύει για να μπορέσουμε να γεννηθούμε ξανά ως αληθινά Του παιδιά. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ότι η σωτηρία και η συγχώρεσή μας γίνονται απλά μέσα από το όνομα Μεσσίας. Ας θυμηθούμε αυτή την αλήθεια, ας μετανοήσουμε και ας αποδεχτούμε το όνομα Μεσσίας που είναι ήδη χαραγμένο στις ψυχές μας. Οχι εμείς, αλλά ο Θεός είναι που χρειάζεται το όνομα Μεσσίας. Ο Μέισου – Σάμα έδωσε μεγάλη σημασία στο όνομα Μεσσίας. Αρχικά, το 1935, όταν ίδρυσε τη θρησκεία μας, ο Μέισου – Σάμα περιέλαβε το όνομα Κάννον στο όνομα της Οργάνωσης και την ονόμασε “Σύλλογος Κάννον της Ιαπωνίας” (Ντάι Νιππόν Κάννον Κάι). Το 1950, ο Μέισου – Σάμα άλλαξε την ονομασία της Οργάνωσης και την αποκάλεσε Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία (Σεκάι Κιουσέι Κιό), αντικαθιστώντας την αναφορά στο Κάννον με την αναφορά στον Μεσσία».

Προσηλυτισμός και υπόκλιση στον βωμό του Μέισου-Σάμα

Τα μέλη της Εκκλησίας των Μεσσιανιστών πρέπει να παντρεύονται μόνο άλλα μέλη της εκκλησίας.

Σε περίπτωση που κάποιος είναι ήδη αρραβωνιασμένος ή παντρεμένος πριν γίνει μέλος, πρέπει ο ιερέας της εκκλησίας να γνωρίσει τον ή τη σύντροφό του που δεν είναι μέλος, να τους περάσει από «συνέντευξη» για να διαπιστώσει αν είναι φιλικοί, ή έστω ανεκτικοί, στις ιδέες της εκκλησίας και μετά να δώσει την έγκρισή του για να γίνει μέλος. Κατόπιν, ο/η σύζυγος που δεν είναι μέλος πρέπει σιγά σιγά να προσηλυτίζεται από το ταίρι του που είναι μέλος, ώστε να ενταχθεί και αυτός ή αυτή στην εκκλησία!

r

«Η διαδικασία για να γίνεις μέλος είναι η εξής: Μετά την πρώτη συνεδρία-γνωριμία πρέπει να συνεχίσεις να πηγαίνεις στο κέντρο τους και να λάβεις δέκα ενεργειακές “θεραπείες” Τζορέι, στις οποίες πάντα παροτρύνεσαι να αφήσεις κάποια προσφορά και να πεις προσευχή με υπόκλιση μπροστά στον βωμό του Μέισου – Σάμα στα ιαπωνικά, με δική τους καθοδήγηση. Αν ανεχτείς τη διαδικασία, σε βάζουν να καθαρίζεις την εκκλησία κάθε φορά που πας και σου προτείνουν να κάνεις δέκα μαθήματα κατήχησης επί πληρωμή. Μετά, δίνεις όρκο πίστης στον Μέισου – Σάμα και κατόπιν τούτου λαμβάνεις, πάλι επί πληρωμή, το μαγικό μενταγιόν που λέγεται Οχικάρι. Μέσω αυτού γίνεσαι δίαυλος του φωτός που εκπορεύεται από τον Μέισου – Σάμα και μπορείς να δίνεις και εσύ φως, δηλαδή να κάνεις ενεργειακές θεραπείες. Κατόπιν, τοποθετείται ο βωμός στο σπίτι σου (για τον οποίον πληρώνεις αδρά μια “δωρεά”) και υποχρεώνεσαι να δίνεις είτε χρηματική προσφορά κάθε Παρασκευή είτε να προσφέρεις χειρωνακτική εργασία στην “εκκλησία” της Κηφισιάς. Αν δεν ακολουθήσεις τους κανόνες, τότε σου “απενεργοποιούν” το μαγικό μενταγιόν και αποσυνδέεσαι από το φως της σωτηρίας του Μέισου – Σάμα» περιγράφει ο καταγγέλλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από την Κηφισιά, παράκεντρα της Παγκόσμιας Μεσσιανικής Εκκλησίας λειτουργούν και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, όπως στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και τη Ρόδο. Ολα προσηλυτίζουν πιστούς, που στέλνουν τις «δωρεές» στον κεντρικό ναό στην Κηφισιά.

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ… ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ!

Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Μεσσιανικής Εκκλησίας περιγράφονται και τα «οφέλη» της προσευχής που πρέπει να κάνουν συνεχώς τα μέλη της, η δύναμη της οποίας, όπως ισχυρίζονται, φτάνει στο σημείο να κάνει μέχρι και «ιατρικά θαύματα»! «Υπέροχα αποτελέσματα μπορούμε να βιώσουμε μέσω της προσευχής. Οταν κάποιος είναι σοβαρά άρρωστος και πονά ή κινδυνεύει ή αντιμετωπίζει κάποια άλλη δυσκολία, τα μέλη στην Ιαπωνία συχνά ψάλλουν το “Amatsu Norito” δυνατά. Το άτομο που βρίσκεται σε δυσχέρεια ανακουφίζεται, συχνά τόσο θαυματουργά, που αναρωτιέται τι μπορεί να συνέβη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα, ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται: «Οταν ψάλλεται το “Amatsu Νorito”, οι ισχυρές δονήσεις που εκπέμπονται από τις λέξεις αδυνατίζουν τα δευτερεύοντα πνεύματα μέσα στους ψάλλοντες, αλλά και μέσα στους ακροατές. Αν ένα κακοποιό πνεύμα έχει κάνει κατάληψη σε κάποιον από τους ακροατές βασανίζοντας το κορμί του, αυτό το πνεύμα θα χρειαστεί να φύγει. Του είναι αδύνατο ν’ αντέξει την υψηλή κραδασμιακή δύναμη της προσευχής. Οταν το “Amatsu Norito” απαγγέλλεται δυνατά, ο περιβάλλων πνευματικός κόσμος καθαρίζεται ακόμη περισσότερο».

f6 leitoyrgia

Ενα απόσπασμα της «θαυματουργής» προσευχής που καλούνται να κάνουν τα μέλη της αίρεσης είναι:

«Τακά-αμαχαρά νι, κανζούμαρι μασού
Kαμουρoγκί καμουρoμί νo, Mικoτό μochiτέ
Σουμέ-μιoγιά καμού Iζανάγκι νo, Mικoτό
Tσουκούshi νo χιμούκα νo ταchiχανά νo, oντό νo αουάγκι-χαρά νι
Mισόγκι χαράι ταμόου τoκί νι νάρι μασέρου…»

Μετάφραση:

«Στα υψηλότερα και αγιότερα μέρη του Ουρανού
Τα Θεϊκά όντα Καμουραγκί και Καμουρομί.
Στον δικό τους κόσμο
Ο Ιζαναγκί-νο-μικοτό, ο πρώτος μας πρόγονος.
Στο αειθαλές λιβάδι στην εκβολή του ποταμού στο Τσουκουσί της Τατσιχανά της επαρχίας Χιμούκα
Εξαγνιζόταν με το νερό, την ίδια στιγμή που τα θεϊκά πνεύματα του εξαγνισμού γεννιόνταν.
Εμείς ζητούμε από αυτούς να διαλύσουν όλο το κακό, τα λάθη και τα μιάσματα.
Ζητούμε ταπεινά όλα αυτά να διαλυθούν και να εξαγνισθούν».

offer

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...