Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

H μαφία του Κορυδαλλού πίσω από τη δολοφονία της Λαγούδη

❱❱ «Από κόσκινο» οι τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών της Κόζα Νόστρα των φυλακών, που έλυνε κι έδενεΑπροσδόκητη τροπή δίνουν στην εισαγγελική έρευνα για τη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη στοιχεία που ενδέχεται να συνδέουν τους δολοφόνους της με τους σκληρούς Αλβανούς κακοποιούς που εμπλέκονται στην Κόζα Νόστρα των Φυλακών Κορυδαλλού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Αγρινίου, ο οποίος διερευνά την υπόθεση με τη 44χρονη που εντοπίστηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της τον Ιανουάριο του 2017 δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα, ζήτησε και έχει ήδη στα χέρια του τον φάκελο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί εις βάρος των μελών της αποκαλούμενης «μαφίας του Κορυδαλλού», τον οποίο μελετά.

Ο έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός θα περάσει από κόσκινο τις κινήσεις και τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορούμενων κακοποιών προκειμένου να διαπιστώσει εάν σε αυτές περιλαμβάνονται επικοινωνίες που να σχετίζονται με τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας. Κι αυτό γιατί στην πλούσια εγκληματική δράση των σκληρών κακοποιών, οι οποίοι είχαν ως έδρα το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, περιλαμβάνονταν από εκβιασμούς με χρηματικά ανταλλάγματα μέχρι «συμβόλαια θανάτου», όπως εκτιμάται ότι ήταν και η αφαίρεση της ζωής της 44χρονης.

Αλλωστε, μέχρι την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εις βάρος της Ειρήνης Λαγούδη χρειάστηκε να περάσουν πολλοί μήνες και να μεσολαβήσουν οι έντονες αντιδράσεις της οικογένειας του θύματος, που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε πως ο θάνατός της δεν ήταν αυτοχειρία.

«Σκηνοθέτησαν» αυτοκτονία

Κι αυτό γιατί οι δράστες φέρεται ότι είχαν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το έγκλημα να φανεί ως αυτοκτονία, γεγονός που ενισχύει το σενάριο να ήταν επαγγελματίες δολοφόνοι που εκτελούσαν «συμβόλαιο θανάτου».

Οι εισαγγελικές Αρχές, που θα μελετήσουν διεξοδικά τις κινήσεις των εμπλεκόμενων μελών του κυκλώματος του Κορυδαλλού, θα αναζητήσουν μέσα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες ενδεχόμενο κίνητρο που να προδίδει την εμπλοκή τους στη δολοφονία της 44χρονης.

Σημείο-κλειδί στη νέα τροπή που παίρνει η υπόθεση φέρεται ότι ήταν και η κατάθεση βασικού μάρτυρα που εμπλέκει δύο ύποπτους άνδρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίμαχη μαρτυρία, τα δύο αυτά πρόσωπα εθεάθησαν να βγαίνουν από ένα σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο της έρευνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διερευνά ήδη την πιθανή συμμετοχή των προσώπων αυτών στο έγκλημα, ενώ θα εξετάσει και την ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με τη μαφία του Κορυδαλλού.

Πλοκάμια και εκτός Αττικής

Προς το παρόν, πάντως, όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, καθώς οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος που απειλούσε, εκβίαζε και έδινε εντολές για «συμβόλαια» θανάτου μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού δείχνουν το εύρος των δραστηριοτήτων της σπείρας, η οποία είχε απλώσει τα πλοκάμια της εντός και εκτός Αττικής. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, τα κατηγορούμενα μέλη προχωρούσαν με απύθμενο θράσος σε σωρεία εκβιασμών και δεν δίσταζαν να στερούν ανθρώπινες ζωές…

Μεταξύ αυτών που εκβιάστηκαν και απειλήθηκαν από τον Αλβανό φερόμενο ως εγκέφαλο της συμμορίας Κλοντιάν Λεκοτσάι ήταν και ο γνωστός δικηγόρος και πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας, από τον οποίο ο σκληρός κακοποιός απαιτούσε την καταβολή 7.000 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως του διαμήνυσε, θα κινδύνευε η ζωή του ίδιου αλλά και μελών της οικογένειάς του. Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση του ίδιου του κ. Τσοβόλα στις Αρχές, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι δεν δίστασε να στείλει δύο άνδρες στο γραφείο του για να τον τρομοκρατήσουν εκτοξεύοντας απειλές.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή και αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλο περνά πλέον η έρευνα για τη δράση της «μαφίας του Κορυδαλλού», έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών που συνεδρίασε χθες. Το αίτημα για την ανάθεση της έρευνας σε εφέτη το είχε υποβάλει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητώντας τη σύγκληση της Ολομέλειας λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Ο κ. Νικόπουλος, στα χέρια του οποίου θα διαβιβαστεί ο φάκελος της δικογραφίας από το Πρωτοδικείο, θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες φέρεται ότι εμπλέκονται τα μέλη της συμμορίας. Στις υποθέσεις αυτές περιλαμβάνονται η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, η δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου Αμπέρ Μπάκο, που κατηγορούνταν για την ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου, ο ύποπτος θάνατος Αλβανού κρατουμένου στις φυλακές πριν από λίγες εβδομάδες και άλλες εγκληματικές ενέργειες.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...