Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το παπόρι από το Εκουαδόρ και η έκρηξη στη Γλυφάδα

❱❱ Οι Αρχές ψάχνουν σύνδεση του Λιβανέζου μαφιόζου που έπεσε θύμα δολοφονικής απόπειρας με το πλοίο που μετέφερε μισό τόνο κόκας στην ΑυστραλίαΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Στο μακρινό Εκουαδόρ ενδέχεται να οδηγούν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής οι έρευνες για τη μαφιόζικη απόπειρα δολοφονίας του 56χρονου Αυστραλού Αμάντ Τζέι Μαλκούν, πρώην αρχηγού της εγκληματικής συμμορίας μοτοσικλετιστών Comanchero, που γλίτωσε από θαύμα όταν το πολυτελές αυτοκίνητό του του τινάχτηκε στον αέρα μόλις έβαλε μπροστά τη μηχανή στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, την περασμένη Παρασκευή.

Εκτός από την εκτέλεση του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή με το προσωνύμιο «Αυστραλός» έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, στο τραπέζι των ερευνών έχει πέσει και η εξάρθρωση της μεγάλης σπείρας που μετέφερε με ιστιοφόρο στην Αυστραλία τουλάχιστον μισό τόνο κοκαΐνης από το Εκουαδόρ τον περασμένο Νοέμβριο.

4 5 f3 ekoyador
Το ιστιοφόρο της κόκας με το φορτίο του

Οι δύο Ελληνες -ο γιος γνωστής αστρολόγου και γνωστός έμπορος αυτοκινήτων- μαζί με τον Αλβανό συνεργό τους δεν είχαν σχέση με την Αυστραλία, ωστόσο τα στέκια τους ήταν στη Γλυφάδα. Την ίδια περιοχή είχε επιλέξει και ο Αυστραλολιβανέζος Αμάντ Τζέι Μαλκούν για να κατοικεί με την οικογένειά του, ίσως για να ξεφύγει από το πρόσφατο αιματηρό παρελθόν του στη μακρινή ήπειρο.

Πώς βρήκαν άκρη

Το βασικό ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί αφορά πώς ο γιος της αστρολόγου και οι συνεργοί του είχαν βρει την άκρη για να στείλουν τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Αυστραλία. Ολα δείχνουν ότι πρέπει να είχαν κάποιον σύνδεσμο που κανόνιζε -φυσικά, με το αζημίωτο- να τους φέρει σε επαφή με αυτούς που θα αγόραζαν την κόκα και θα τη διακινούσαν στην Αυστραλία. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο υποθέσεις να συνδέονται, καθώς ο 56χρονος πρώην αρχηγός των Comanchero διέμενε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στη Γλυφάδα.

Ο ίδιος, που έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια και τα χέρια, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του, φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς σε μια πρώτη συζήτηση ότι κανείς δεν τον είχε ενοχλήσει και κανέναν δεν είχε ενοχλήσει στην Ελλάδα. Οπως εξιστόρησε, η σύζυγός του έλειπε ταξίδι στην Αυστραλία την Παρασκευή και έτσι άφησε τα παιδιά του στο σχολείο, και στη συνέχεια πήγε σε γυμναστήριο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπροστά τη μηχανή, τινάχτηκε στον αέρα.

4 5 f2 0008e2d9b59e9b8d98c3277aa42d5899
Ο Αμάντ Τζέι Μαλκούν

Στην ερώτηση των αστυνομικών για το πώς βρέθηκε στην Ελλάδα, ο 56χρονος απάντησε ότι είχε εγκατασταθεί στη χώρα πριν από περίπου δυόμισι χρόνια, καθώς ήταν απεσταλμένος μιας διεθνούς εταιρίας με έδρα το Ντουμπάι, ως σύμβουλος του επιχειρηματία. Ωστόσο, εδώ και έναν χρόνο δεν εργάζεται και απολαμβάνει την «ειρήνη και τη λιακάδα που έχει η χώρα σας», όπως είπε χαρακτηριστικά στους άνδρες της Ασφάλειας!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...