Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Θηλιά τα χρέη για τη «βασίλισσα των χαλιών»

❱❱ Οι «καμπάνες» για τη διάσημη τηλεπωλήτρια χτύπησαν τον περασμένο μήνα, όταν βγήκε στο σφυρί το κολοσσιαίο ακίνητο της εταιρίας της

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Αντιμέτωπη με τη… λαιμητόμο της πτώχευσης βρίσκεται η «βασίλισσα των χαλιών» Δέσποινα Μοιραράκη, λόγω των υπέρογκων χρεών που έχουν «πνίξει» την άλλοτε ακμαία αυτοκρατορία της τους τελευταίους μήνες.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες της αυτοδημιούργητης επιχειρηματία να περισώσει την εταιρία που δημιούργησε από τα σπάργανα και η οποία έχει πληγεί βαθιά από την οικονομική κρίση μοιάζουν να πέφτουν στο κενό. Πριν από περίπου ενάμιση μήνα υπέβαλε δήλωση παύσης πληρωμών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, σημαίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας.

14 15 f2 6703 despina miraraki smaragda karidi 13122019
Πάνω στα πανάκριβα χαλιά της με τη Σμαράγδα Καρύδη

Συγκεκριμένα, την 1η Φεβρουαρίου, ως νόμιμη εκπρόσωπος της ανωνύμου εμπορικής εταιρίας εισαγωγών και εξαγωγών υφασμάτων, ενδυμάτων, επίπλων, έργων τέχνης και ταπήτων με τον διακριτικό τίτλο Δέσποινα Μοιραράκη Α.Ε., η γνωστή επιχειρηματίας (που τα χαλιά της κοσμούν τα σπίτια δεκάδων σταρ της showbiz) κατέθεσε το σχετικό δικόγραφο δηλώνοντας πως αδυνατεί να εκπληρώνει κανονικά τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της. Την ημέρα της συζήτησής της στο δικαστήριο, ωστόσο, η δικηγόρος της υπέβαλε αίτημα αναβολής προκειμένου να υπάρξει, όπως ανέφερε, μια συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες.

0704 miraraki vandi 1122010
Με τη Δέσποινα Βανδή

«Ζητάμε την αναβολή προκειμένου να μας δοθεί η δυνατότητα να έρθει η εταιρία σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, ώστε να επιτευχθεί εξυγίανση» ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από την έδρα αν υπάρχει κάποιο σχέδιο εξυγίανσης, η απάντησή της ήταν αρνητική. Η δικηγόρος της διάσημης τηλεπωλήτριας υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου να απαγορευτεί η μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της εταιρίας, ωστόσο απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Πάντως, η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής και η υπόθεση θα συζητηθεί στο δικαστήριο σε περίπου έναν μήνα.

Καταρρέει ο «πύργος» της

Η διάσημη έμπορος χαλιών φέρεται πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σώσει την επιχείρησή της, καθώς σε δηλώσεις της πριν από μερικούς μήνες είχε τονίσει ότι στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης εργάζεται σκληρά για να μην καταρρεύσει ο «πύργος» της.

1217 despina miraraki nikos ikonomopoylos 932018
Με τον Νίκο Οικονομόπουλο

«Αν δεν τον προσέξω, αν δεν τον περιφρουρήσω κι αν δεν εργαστώ εγώ η ίδια προσωπικά για να τον προφυλάξω, να τον στηρίξω και να του εξασφαλίσω το αύριο, θα καταρρεύσει. Γιατί όσο δύσκολο είναι να χτίσεις έναν πύργο -και ο δικός μου πύργος είναι πολύ ψηλός- άλλο τόσο κόπο θέλει για να τον συντηρήσεις και θέλει 100 φορές περισσότερη προσπάθεια» είχε πει η εξπέρ των τηλεπωλήσεων.

6970 ana visi despina miraraki 22112016
Με την Αννα Βίσση

Τον περασμένο μήνα, άλλωστε, είχε χτυπήσει την πόρτα της η λαίλαπα των πλειστηριασμών. Το κολοσσιαίο ακίνητο της εταιρίας στη λεωφόρο Κηφισίας, στον Παράδεισο Αμαρουσίου, βγήκε σε πλειστηριασμό στις 8 Φεβρουαρίου, λόγω χρεών ύψους 200.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank.

Συγκεκριμένα, στο ηλεκτρονικό σφυρί βγήκαν ένα κατάστημα και μια αποθήκη, με την τιμή πρώτης προσφοράς να ορίζεται στα 824.145 ευρώ, καθώς και τρεις θέσεις στάθμευσης, με τιμή 11.146 ευρώ καθεμία.

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΟΣ ΓΑΜΟΣ ΜΕ… ΜΠΟΥΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ!

Η «βασίλισσα των χαλιών» παντρεύτηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 τον πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Γιάννη Κοντούλη σε έναν φαντασμαγορικό γάμο με… μπουχάρες και άρωμα Ανατολής! Οργάνωνε επί μήνες την υπέροχη εκείνη ημέρα, επιθυμώντας ο γάμος της να αφήσει ιστορία στη showbiz, με την ίδια σε ρόλο ιέρειας του πλούτου και με επιμέρους τα πανάκριβα λουλούδια που κοσμούσαν τις ανθοστήλες στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Καβούρι, το κουαρτέτο που συνόδευε μουσικά την άφιξη του κόσμου, το τελετουργικό του Ναυτικού με τα σπαθιά των παραταγμένων ενστόλων που διασταυρώθηκαν στο πέρασμα των νεονύμφων και το εξακάμερο τηλεοπτικό συνεργείο κάλυψης του μυστηρίου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του κορυφαίου Τάσου Μπιρσίμ, που επιστράτευσε ακόμα και γερανό για πλάνα από μεγάλο ύψος και περισσότερους από 50 τεχνικούς και φωτιστές.

Αριστοκρατική φινέτσα

Η απόφαση της Δέσποινας Μοιραράκη να ντυθεί και πάλι στα λευκά αυτή τη φορά θα γινόταν με κάθε επισημότητα, αριστοκρατική φινέτσα, μπόλικη χρυσόσκονη, σκηνικό Χόλιγουντ και μια δεξίωση για 700 άτομα στο Ekali club, αξίας χιλιάδων ευρώ. Η άφιξη της συγκινημένης επιχειρηματία στην εκκλησία ήταν επική. Φορώντας νυφικό των Mi-Ro, με τα μαλλιά της χτενισμένα υπέροχα από τον hair stylist των διασήμων Βασίλη Μπουμπούση και μακιγιάζ από τον Αχιλλέα Χαρίτο, η νύφη διέσχισε περισσότερα από 50 μέτρα διάδρομο στρωμένο με πανάκριβα περσικά χαλιά, που είχαν γίνει ειδική παραγγελία για το γεγονός.

14 15 f3 1412 miraraki kontoylis 01062011
Νύφη στο πλευρό του Γιάννη Κοντούλη

Οι βέρες από λευκόχρυσο του ζευγαριού έφεραν τη υπογραφή του Κώστα Καίσαρη και οι μπομπονιέρες ήταν χειροποίητες, με σήμα κατατεθέν το όνομα της Λιάνας Βουράκη. Ωστόσο οι νεόνυμφοι δεν δέχτηκαν δώρα, κατευθύνοντας τους ισχυρούς φίλους τους να δώσουν χρήματα σε τέσσερα διαφορετικά φιλανθρωπικά ιδρύματα που αναγράφονταν στο προσκλητήριο του γάμου τους.

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...