Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ομερτά πάνω από το πτώμα του Βαγγελάκη

❱❱ Ξαφνική «αμνησία» μάρτυρα στο δικαστήριο που δεν θυμόταν όσα είχε καταθέσει στον ανακριτή! 
❱❱ Ο νόμος της σιωπής «έσβησε» το βίντεο με τα βασανιστήρια στον άτυχο Γιακουμάκη Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Αναστάτωση προκάλεσε στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για το άγριο bullying και τα καψώνια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η ξαφνική… αμνησία ενός μάρτυρα, ο οποίος εμφανίστηκε επανειλημμένα να μη θυμάται όσα είχε καταθέσει τόσο στην Αστυνομία όσο και στον ανακριτή που χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση!

Η στάση του νεαρού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος απέφευγε να απαντήσει με σαφήνεια στις ερωτήσεις τόσο της προέδρου όσο και του εισαγγελέα της έδρας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δικαστηρίου, σε σημείο να ζητηθεί η σύλληψή του με την κατηγορία της ψευδορκίας! Αφού κρατήθηκε έως τις 15.00, αφέθηκε ελεύθερος και σήμερα, όπως δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας, αναμένεται να αποφασιστεί η ποινική μεταχείρισή του.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο είχε περιγράψει με λεπτομέρειες στην Αστυνομία όσα υπέμενε ο αδικοχαμένος 20χρονος από τους εννέα «σκληρούς» Κρητικούς και είχε καταθέσει στον ανακριτή ότι είχε δει και βίντεο με τα βασανιστήρια από το κινητό τηλέφωνο άλλου σπουδαστή της σχολής.

Ξέχασε τα πάντα

Ωστόσο, ανεβαίνοντας πρώτος στο βήμα του μάρτυρα… ξέχασε τα πάντα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι για ορισμένα περιστατικά, τα οποία αναγράφονται στην προανακριτική κατάθεσή του, είχε άγνοια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή η πρόεδρος της έδρας να «βγει» από τα ρούχα της και να του πει σε αυστηρό ύφος: «Ξέρετε, υπάρχει και συνείδηση. Υπάρχουν και τύψεις συνειδήσεως. Μήπως δεν θέλετε να καταθέσετε; Τι ακριβώς συμβαίνει;» Στο σημείο εκείνο παρενέβη και ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη, ο οποίος αναφώνησε εμφανώς ταραγμένος: «Μία όμορφη λέξη άκουσα σήμερα από τα χείλη της προέδρου. Τη λέξη “ντροπή”» είπε ο Ανδρέας Γιακουμάκης και βγήκε από την αίθουσα. Αμέσως μετά η έδρα αποσύρθηκε και, όταν επέστρεψε, ζήτησε να κρατηθεί ο μάρτυρας, έως ότου ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, χαρακτηριστικό ήταν, επίσης, το σχόλιο που έκανε ο εισαγγελέας μετά το τέλος της κατάθεσης ενός άλλου μάρτυρα ότι «υπάρχει πρόβλημα μνήμης σε αυτή τη δίκη». 

Σύμφωνα με τον κ. Μπούκα, χθες κατέθεσαν συνολικά εννέα μάρτυρες. Με εξαίρεση τον πρώτο, ο οποίος άλλαξε όσα είχε πει προανακριτικά, οι περισσότεροι περιέγραψαν με μελανά χρώματα τα μαρτύρια που έζησε ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης στα χέρια των εννέα συμφοιτητών του, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Ο ένας εξ’ αυτών χαρακτήρισε, μάλιστα, «ακραία» τα πειράγματα που γίνονταν στον 20χρονο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Στην ερώτηση γιατί κάποια από τα περιστατικά που κατέθεσε για πρώτη φορά χθες στο δικαστήριο δεν υπάρχουν στις αρχικές, μαρτυρικές καταθέσεις του, ο ίδιος απάντησε: «Αυτό έγινε για να μην προσβάλλουμε τον Βαγγέλη, γιατί πιστεύαμε ότι θα βρεθεί».

Κατά το τέλος της εξέτασής του ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναφέρθηκε σε κυνήγι στους διαδρόμους, βρισιές και καρπαζιές «ως φιλικά πειράγματα», προκαλώντας την αντίδραση των τραγικών γονιών. «Βρέθηκε το παιδί μου νεκρό. Δεν έχασα το πορτοφόλι μου» είπε κλαίγοντας η μητέρα, ενώ ο πατέρας φώναξε: «Δεν είσαι άνδρας».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....