Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Αποκάλυψη» ανάμεσα στις φλόγες!

❱❱ Σοκ και δέος! Σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες, η μορφή του Χριστού εμφανίστηκε την ώρα της πυρκαγιάς στην Παναγία των ΠαρισίωνΜια απόκοσμη «φιγούρα» έκανε την εμφάνισή της ανάμεσα στις φλόγες που τύλιξαν την Παναγία των Παρισίων το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας των Καθολικών.

Η ανδρική σιλουέτα με τον μακρύ χιτώνα που εθεάθη, σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες, στην οροφή της λαβωμένης «Κυράς» του Παρισιού δεν ήταν άλλη από αυτήν του Υιού της, Ιησού Χριστού, ο οποίος «αναδύθηκε» κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς, λίγες μέρες πριν από την κορύφωση του Θείου Δράματος για τη χριστιανοσύνη.

12366812 6930225 image a 12 1555460901088Η πρώτη που διέκρινε το περίγραμμά Του πάνω από το φλεγόμενο ιστορικό κτίριο ήταν η 28χρονη Λέσλι Ρόουαν (φωτό δεξιά) από τη Σκοτία, την ώρα που διάβαζε για το τραγικό περιστατικό και κοίταζε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

«Οταν είδα τη φωτογραφία, εξεπλάγην από αυτό που έβλεπα. Οταν την κοιτάζω, βλέπω την εικόνα του Ιησού. Πραγματικά βλέπω μια πολύ ζωντανή εικόνα» δήλωσε η Ρόουαν στη βρετανική εφημερίδα «Daily Record».

Πιστεύοντας ότι η εικόνα θα πρόσφερε ανακούφιση στους κατοίκους του Παρισιού και ολόκληρου του κόσμου αυτή τη θλιβερή στιγμή, δεν δίστασε να διατυπώσει τις σκέψεις της στο facebook, αναφέροντας ότι κατά τη γνώμη της η ανδρική σιλουέτα που διακρίνεται στις φλόγες είναι ο Υιός του Θεού. Ανέβασε μάλιστα και φωτογραφία με κυκλωμένο το σημείο που το «αποδείκνυε».

«Μπορεί το μυαλό μου να παίζει τα δικά του παιχνίδια, όμως ρίξτε μια καλύτερη ματιά σε αυτή τη φωτογραφία και πείτε μου τι σκέφτεστε» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας και πολύ γρήγορα ο λογαριασμός της κατακλύστηκε από σχόλια άλλων χρηστών, που ανέφεραν ότι έβλεπαν και εκείνοι τη σιλουέτα του Ιησού στις φλόγες.

«Μπορώ να Τον διακρίνω καθαρά, τον χιτώνα Του και όλα. Ναι, το είδα αμέσως. Είναι ο Ιησούς» έγραψε ένας εξ αυτών, ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Μοιάζει με τη φιγούρα του Ιησού ή έχω παραισθήσεις;» Πολύ σύντομα η φωτογραφία έγινε viral στα social media προκαλώντας δέος σε όσους την παρατηρούσαν προσεκτικά! Μάλιστα, δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι η μορφή του Χριστού λειτούργησε ως «ασπίδα σωτηρίας», αποτρέποντας την ολοκληρωτική καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων.

Θεωρίες συνωμοσίας

Την ίδια στιγμή, οι παρισινές Αρχές προσπαθούν να βρουν το αίτιο της καταστροφής, εξετάζοντας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Le Parisien», την πιθανότητα βραχυκυκλώματος στους ανελκυστήρες που είχαν τοποθετηθεί στο βέλος του ναού για τη διευκόλυνση των εργατών, ενώ το διαδίκτυο κατακλύζεται από θεωρίες συνωμοσίας, που κάνουν λόγο για εμπρησμό και τρομοκρατική ενέργεια.

—-

«Σκιές» πίσω από το 1.000.000.000 € για την αποκατάσταση των ζημιών στον ναό

Το αστρονομικό ποσό του 1 δισ. ευρώ συγκεντρώθηκε ήδη για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, μετά τον «αγώνα γενναιοδωρίας» που ξεκίνησαν οι δύο μεγάλες ανταγωνίστριες επιχειρηματικές οικογένειες της Γαλλίας, Πινό και Αρνό, συμπαρασύροντας δεκάδες άλλες εταιρίες.

Τα αγαθά κίνητρα των μεγάλων ευεργετών της χώρας αμφισβητήθηκαν ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, μετά τις δηλώσεις του στενού συμβούλου του Φρανσουά Ανρί Πινό και πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας Ζαν Ζακ Ελαγκόν, ο οποίος επισήμανε ότι τέτοιου τύπου δωρεές πρέπει να συνοδεύονται από φοροελάφρυνση της τάξης του 90%.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ουσιαστικά μετακυλίει το κόστος στους φορολογουμένους.

Ετσι, η οικογένεια του Φρανσουά Ανρί Πινό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ρητά ότι δεν θα επιδιώξει φορολογικές ελαφρύνσεις για τη δωρεά των 100.000.000 ευρώ που πρόσφερε για την ανοικοδόμηση της Νοτρ Νταμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γαλλία οι φιλανθρωπικές δωρεές δικαιούνται έκπτωση φόρου άνω του 60%.

—-

Πήγε να «σπρώξει» στο eBay καμένα κούτσουρα

naos

«Καμένα κούτσουρα» από την πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων επιχείρησε να πουλήσει στο eBay αγνώστων στοιχείων χρήστης, στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί οικονομικά την τραγωδία, λιγότερο από 24 ώρες μετά την κατάσβεσή της.

Η αρρωστημένη αγγελία, που συνοδευόταν από τη φωτογραφία φλεγόμενων ξύλων, αποσύρθηκε αμέσως από τους διαχειριστές του site.

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...