Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι...

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 21 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεταξύ απόρριψης και υποτέλειας προτιμήστε τις ειλικρινείς συζητήσεις...

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Ρίγος με «σημάδι» του Θεού στην Ασπροβάλτα!

❱❱ Πλήθος πιστών συρρέει για να αντικρίσει τη μορφή που σχηματίστηκε στο πάτωμα

Από τον
Βαγγέλη Στολάκη

«Για θαύμα» ανήμερα τη Μεγάλη Δευτέρα, την ώρα που γινόταν η παράκληση στον άγιο Γεώργιο, προστάτη της Ασπροβάλτας, κάνουν λόγο όσοι πιστοί βρέθηκαν προχθές στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην περιοχή.

Οπως ισχυρίζονται, την ώρα που ο ιερέας λειτουργούσε, σε απόσταση ενός μέτρου από το σημείο όπου βρίσκεται η εικόνα του αγίου στο μαρμάρινο πάτωμα σχηματίστηκε η εικόνα ενός παιδιού ή μιας γυναίκας, με τους πιστούς να κάνουν λόγο για τον Χριστό ή την Παναγία.

Παρά την αντίθετη άποψη του ιερέα, που αναφέρει ότι πρόκειται για «νερά του μαρμάρου», στο άκουσμα της είδησης δεκάδες πιστοί έσπευσαν να δουν από κοντά τη μορφή που σχηματίστηκε και να λάβουν την ευλογία του αγίου Γεωργίου.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην «Espresso» ο π. Παναγιώτης Κανακάρης, «το πραγματικό θαύμα βρίσκεται στο κέντρο του ναού μας και δεν είναι άλλο από τον Χριστό. Αυτό που εντόπισαν οι πιστοί δεν είναι άλλο από νερά στο μάρμαρο του πατώματος», απορρίπτοντας τις θεωρίες περί θαύματος.

Το ίδιο απαντούν και από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας, όπου ανήκει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτας. «Δεν είναι τίποτα» αρκέστηκε να δηλώσει στην «Espresso» συνεργάτης του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη κ. Θεολόγου.

Κάνουν λόγο για θαύμα

Ωστόσο, παρά την άποψη του ιερέα, οι πιστοί επιμένουν πως πρόκειται περί θαύματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η είδηση για τον σχηματισμό της μορφής στο πάτωμα του ναού εξαπλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, με αποτέλεσμα το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας όλο το χωριό να βρίσκεται στον ιερό ναό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την ώρα που τελούνταν παράκληση στον άγιο Γεώργιο (γιόρταζε χθες, αλλά η γιορτή μετατίθεται τη Δευτέρα του Πάσχα) περίπου στις 10 το βράδυ, ένας πιστός που κοιτούσε στο πάτωμα είδε πως σε απόσταση ενός μέτρου από το σημείο όπου βρίσκεται η εικόνα του αγίου Γεωργίου σχηματίστηκε μια μορφή γυναίκας ή παιδιού. Μαρτυρίες θέλουν μια γυναίκα την ώρα που σχηματιζόταν στο δάπεδο η μορφή να βλέπει μια λάμψη. Οπως ήταν φυσικό, επικράτησε αναστάτωση, καθώς εκείνη την ώρα στην εκκλησία ήταν περίπου 50-60 άτομα που άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες. Το νέο διαδόθηκε αμέσως και κόσμος άρχισε να συρρέει στην εκκλησία για να δει τι έχει συμβεί, ενώ και χθες το πρωί κόσμος από γύρω περιοχές επισκέφτηκε την εκκλησία.

6 7 f3 2304 ekk 3

Οι πολίτες δημιούργησαν περίγραμμα γύρω από το σημείο όπου, όπως ισχυρίζονται, σχηματίστηκε η φιγούρα, ενώ ορισμένοι τοποθέτησαν λουλούδια στο σημείο. «Το είδα κι εγώ. Εχει σχηματιστεί ένα πρόσωπο» σημείωσε στην «Espresso» ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ασπροβάλτας Γιώργος Χαρπουζάνης αναφέρει πως καθένας που πιστεύει μπορεί να θεωρεί ότι πρόκειται για την εικόνα του Χριστού ή της Παναγίας.

«Εγώ ξέρω ότι γεννηθήκαμε εδώ και επισκεπτόμαστε την εκκλησία εδώ και 40 χρόνια. Αυτή τη φιγούρα στο πάτωμα δεν την είχαμε ξαναδεί. Δεν υπήρχαν νερά σε αυτό το σημείο. Για εμάς είναι θαύμα» καταλήγει ο κ. Χαρπουζάνης.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...