Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Tις στραγγάλισα γιατί εξέδιδαν τις κόρες τους»

❱❱ Η ανυπόστατη εμμονή του παρανοϊκού serial killer πάγωσε το δικαστήριοΑπό τον
Γιάννη Κωτσαλά

Δακρυσμένος άκουσε τους δικαστές του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας να του ανακοινώνουν τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στην ιστορία των δικαστικών χρονικών της Κύπρου ο serial killer λοχαγός με το προσωνύμιο «Ορέστης», που καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια, μία για κάθε φόνο εκ προμελέτης και για πέντε απαγωγές με σκοπό τον φόνο. Στη διαδικασία, που κράτησε μόλις τέσσερις ώρες, αλλά προκάλεσε ρίγη και ανατριχίλα στο ακροατήριο, ο Νίκος Μεταξάς έδωσε «ρεσιτάλ» παράνοιας με τους απίστευτους ισχυρισμούς του.

Ο 35χρονος πρώην αξιωματικός των τεθωρακισμένων -δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο- δεν σήκωσε στιγμή το κεφάλι του. Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, παρέμεινε σκυμμένος ακόμη και όταν παρουσιάστηκαν οι φρικιαστικές φωτογραφίες με τα πτώματα των θυμάτων του. Προτού ανακοινωθεί η ετυμηγορία, ο «Ορέστης» δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του και ότι ζητά «συγγνώμη από τις ψυχές των θυμάτων του».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Μεταξάς στην τμηματική απολογία του, προβληματίστηκε από τη συμπεριφορά της 36χρονης Ρουμάνας Λίβια Μπουνέα σε σχέση με την ανήλικη θυγατέρα της και τη στραγγάλισε επειδή πίστευε ότι εξέδιδε (!) την 8χρονη Ελενα! «Εβγαλα πάνω της όλη την αηδία, όλο τον θυμό που ένιωθα, τις ενοχές για το τι είχε συμβεί σε εμένα… Την έπιασα από τον λαιμό, την έβαλα από κάτω μου και έσφιγγα, έσφιγγα, μέχρι που πόνεσαν τα δάχτυλά μου και έσφιγγα ακόμη παραπάνω! Πέρασαν λεπτά. Δεν ξέρω πόσα. Την είδα επιτέλους νεκρή και μόνο εκείνη την ώρα λειτούργησε ξανά το μυαλό μου» περιέγραψε κυνικά και συνέχισε παγώνοντας τους πάντες, καθώς αποκάλυψε γιατί σκότωσε και το άτυχο αγγελούδι: «Πήγα στο δωμάτιό της και το μόνο που σκέφτηκα εκείνη την ώρα ήταν να δώσω λύτρωση» είπε ο πρώην ίλαρχος.

Από ασφυξία

Η εικόνα της Λίβια να σβήνει από ασφυξία στα χέρια του έγινε πηγή ικανοποίησης για τον Νίκο Μεταξά κι έτσι στραγγάλισε με τον ίδιο τρόπο και την 36χρονη Φιλιππινέζα Μαρικάρ Βαλντέζ και μάλιστα τη στιγμή που έκαναν σεξ. Η ανυπόστατη εμμονή ότι οι γυναίκες με τις οποίες πήγαινε εξέδιδαν τα παιδιά τους είχε καρφωθεί στο μυαλό του κατά συρροή δολοφόνου. Ετσι, αποφάσισε να σκοτώσει την 38χρονη Φιλιππινέζα Μάρι Ρόουζ γιατί πίστευε ότι και αυτή εξέδιδε τη μόλις 6 ετών κορούλα της Σιέρα! Τη στιγμή της σεξουαλικής πράξης στραγγάλισε και την 28χρονη Αριάν Παλάλας Ροζάνα από τις Φιλιππίνες, όπως περιέγραψε προκαλώντας σοκ. «Ενιωσα την ανάγκη να τη σκοτώσω! Την άρπαξα και την κρατούσα δυνατά μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται ενώ ταυτόχρονα τελείωνα! Ημουν πάνω της και την έβλεπα την ώρα που την έπνιγα» περιέγραψε κυνικά ο Μεταξάς.

Οσο για την 30χρονη Κάχτα Ασμίτα ή Ανού από το Νεπάλ, υποστήριξε ότι τη σκότωσε επειδή τον… έφτυσε όταν διαπίστωσε ότι τη βιντεοσκοπούσε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής τους!
Με εξίσου ανατριχιαστικό τρόπο περιέγραψε ο 35χρονος ίλαρχος πώς φρόντισε να πακετάρει τα πτώματα και να τα ξεφορτωθεί σε λίμνες και φρεάτια, με τη δικαιολογία ότι φοβόταν τι θα απογίνουν τα παιδιά του αν πήγαινε φυλακή! «Ο κατηγορούμενος επιδόθηκε σε εκστρατεία φόνων ανυπεράσπιστων γυναικών» ανέφερε στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο για τον «Ορέστη». Πριν από την ανακοίνωση της απόφασης η αδελφή του, που ήταν ο μόνος άνθρωπός από το περιβάλλον του που παραβρέθηκε στη δίκη, ζήτησε και είχε μαζί του ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ. Και εκείνη άκουσε ανέκφραστη τη βαρύτατη ποινή του αδελφού της, βυθισμένη στις σκέψεις της.

Εκλαψε στην απολογία του και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της επιστήμης

Πριν από την ανακοίνωση της ποινής, ο «Ορέστης», που θα οδηγηθεί στην πτέρυγα των Κεντρικών Φυλακών όπου κρατούνται κατάδικοι για σεξουαλικά εγκλήματα, ζήτησε να διαβάσει την απολογία του. Κλαίγοντας, ζήτησε συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσε στα θύματα και στους αγαπημένους τους, όπως και από τα παιδιά του και τους γονείς του, και δήλωσε τη μεταμέλειά του προς την κυπριακή κοινωνία:

«Διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση». Ο κατά συρροήν δολοφόνος έσπευσε στη συνέχεια να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της επιστημονικής έρευνας (!): «Να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες».

Ο Νίκος Μεταξάς δεν θα έχει επαφές με συγκρατουμένους και θα έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης έπειτα από 25 χρόνια, ωστόσο νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι δύσκολα θα γίνει αποδεκτό.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...