Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Σκηνές «ροκ» στο φινάλε του Μαχαιρίτσα!

❱❱ Το «παρατράγουδο» με το κανάλι του Μαρινάκη, οι φασαρίες με τις κουτσομπόλες κυρίες της κηδείας, που δεν είχαν ούτε ιερό ούτε όσιο, και το… deal για οντισιόν!
❱❱ Τα δάκρυα της Μαρέβας, ο σπαραγμός του Διονύση Τσακνή και το «αντίο» με τρεμάμενη φωνή του Πορτοκάλογλου
Σε αστυνομικό κλοιό, με face control στην είσοδο του ναού και αποκλεισμό των πλαϊνών εισόδων με κορδέλες, ηλικιωμένες κυρίες να ρωτούν ενοχλητικά ποιος διάσημος μπήκε και βγήκε, συμφωνίες για οντισιόν (!) και με παρέες να αφηγούνται ωραίες ιστορίες από τα παλιά έγινε η κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Στο «φινάλε» του ροκ τραγουδοποιού που αγάπησε όλη η Ελλάδα πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά χθες στις 3.30 το μεσημέρι το Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία κρύφτηκε σχεδόν από τα στεφάνια που κάλυψαν απ’ άκρη σ’ άκρη τον ναό, στο εσωτερικό του οποίου η Ελένη, σύζυγος του ερμηνευτή, και η κόρη τους Μαρία Κλάρα ψιθύριζαν λόγια αγάπης και απόγνωσης, ενώ τα δάκρυα δεν σταματούσαν.

Το δικό τους στεφάνι προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση: «Στον λατρεμένο μας σύζυγο και πατερούλη, που η καλοσύνη του και η αγάπη του αγκάλιασε εμάς και όλο τον κόσμο».

Εξω από το νεκροταφείο είχε παραταχθεί από νωρίς μικρή ομάδα αστυνομικών λόγω της άφιξης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατέφθασε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα.

Ντυμένη στα μαύρα η επιχειρηματίας, εμφανίστηκε με σκουρόχρωμα γυαλιά προσπαθώντας ανεπιτυχώς να κρύψει το τραβηγμένο από τον πόνο πρόσωπο και τα κλαμένα μάτια της.

Μόλις το πρωθυπουργικό ζεύγος πέρασε στο εσωτερικό του μικρού ναού, ακολούθησε ένα μίνι face control προκειμένου να αποφευχθεί το «πάστωμα» του κόσμου εντός.

Ο ανιψιός της οικογένειας, με περίσσια ευγένεια, ζήτησε από κάμερες και δημοσιογράφους να σεβαστούν το πένθος της οικογένειας και να αποφύγουν τα πλάνα στα πρόσωπα της συζύγου και της κόρης του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Όλοι συμφώνησαν. Μόνο η κάμερα του νεοσύστατου Οne του Βαγγέλη Μαρινάκη ζούμαρε ξαφνικά πάνω στην οικογένεια και ο ανιψιός του τραγουδιστή έγινε έξω φρενών: «Μου το υποσχεθήκατε και δεν το τηρήσατε. Δεν φοράτε παντελόνια» είπε με απόγνωση στο τηλεοπτικό συνεργείο.

Ανάμεσα στο πλήθος στέκονταν και αρκετοί μουσικοσυνθέτες με σκυμμένο κεφάλι, θλιμμένοι. Αυτό όμως δεν απέτρεψε έναν ηλικιωμένο κύριο να πλησιάσει έναν από τους δημιουργούς λέγοντάς του: «Θα ήθελα να περάσει η κόρη μου για μια οντισιόν, θέλει να γίνει τραγουδίστρια. Εχετε αλλάξει κινητό (!) γι’ αυτό θα σας δώσω το δικό μου να με καλέσετε εσείς».

Σκηνές ροκ όμως εκτυλίχθηκαν σε παρέες ηλικιωμένων κυριών, οι οποίες έδωσαν το «παρών» στην κηδεία μόνο και μόνο για να δουν από κοντά διάσημα πρόσωπα του θεάματος και της μουσικής.

Λίγο έλειψε μάλιστα να τσαλαπατηθούν γι’ αυτό, δίχως ίχνος ντροπής για το δράμα των ανθρώπων της οικογένειας. «Ποιος ήταν αυτός που πέρασε με το μπλε σακάκι;» ακούστηκε μια τσιριχτή φωνή.

«Ησυχάστε, σε κηδεία είμαστε» προσπάθησε να την επαναφέρει ο διπλανός της. «Ναι, αλλά δεν είδα. Ούτε το κινητό μου τράβηξε καθαρή φωτογραφία» επέμενε εκείνη. Σε άλλη παρέα ακολούθησε η απίστευτη στιχομυθία.

«Έχει έρθει κανένας γνωστός;», «ναι, αμέ. Ηρθε ο πρωθυπουργός». «Ο Καραμανλής;», «ναι», «με τη γιατρίνα;» «Ναι, καλέ, την είδα. Φορούσε μαύρα». -«Α, να ο Νταλάρας. Είναι; Καλέ, εσύ ο ψηλός, μήπως βλέπεις ποιος περνάει τώρα και τραβάνε οι φωτογράφοι;» ακούστηκε από το βάθος η γυναικεία φωνή.

mg 4008

Ιστορίες από τα παλιά

Φίλοι του ερμηνευτή από τα παλιά θυμήθηκαν ιστορίες από το στέκι τους «Το κουτούκι της Ερασμίας», όπου τα γέλια δεν τέλειωναν ποτέ, τα τραγούδια έφερναν το ξημέρωμα και ο Λαυρέντης ήταν η ψυχή και η φωνάρα της παρέας.

Λίγο πριν από τον αποχαιρετισμό στο μνήμα η Μαρία Σολωμού έφυγε από την εκκλησία κλαίγοντας. Αβαφη, με μια μαύρη ολόσωμη φόρμα, δεν άντεξε τη στιγμή. Το ίδιο και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Απόγνωση στο πρόσωπό του. Η Ελένη Ράντου με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ήταν απαρηγόρητοι, όπως επίσης ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Γιάννης Ζουγανέλης και όλη η μεγάλη παρέα της μουσικής, από τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Γιώργο Νταλάρα ως τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Παντελή Θαλασσινό, τη Γιώτα Νέγκα και την Τάνια Τσανακλίδου.

g 1

«Ο ανυπότακτος ροκάς ήταν ένας πειθαρχημένος ασθενής» είπε ο καρδιολόγος Σωτήρης Πράπας

Το στερνό αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έμοιαζε με ακόμα μια sold out συναυλία του. Πολύς κόσμος στριμώχτηκε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου για λίγες λέξεις, ένα «Καλό ταξίδι», «Αξέχαστος» και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο μουσικός συνοδοιπόρος του ως το τέλος, ξαφνικά γέρασε σε ένα βράδυ. Σκυφτός, χλομός, καταβεβλημένος και απαρηγόρητος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το κακό μαντάτο του θανάτου του Λαυρέντη έχει σταματήσει ν’ απαντά στα τηλέφωνα. Με λυγμούς στάθηκε χθες το μεσημέρι μπροστά στον φίλο του. Τα λόγια με δυσκολία έβγαιναν από τα χείλη του.

Η φωνή του «έσπασε» πολλές φορές στον αποχαιρετισμό.

«Αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο, έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτόν τον αποχαιρετιστήριο λόγο. Μπήκε στο στούντιο φουριόζος και άρχισε να φωνάζει. Ωχ, σκέφτηκα, έμπλεξα με φωνακλά. Μετά όμως κάποιος πέταξε ένα αστείο κι έσκασε χαμόγελο. Χρειάστηκαν μόλις τρεις μέρες να καταλάβω ότι έμπλεξα με φωνακλά με χρυσή καρδιά. Η τελευταία μας συναυλία την περασμένη Παρασκευή στον Βόλο ήταν πραγματικά η τελευταία. Κατεβήκαμε από τη σκηνή και μου είπες: Τι άλλο θέλουμε, Νικολάκη μου; Έρχεται ακόμα ο κόσμος και μας ακούει. Δεν μας βαρέθηκε. Ερχεται και τραγουδάει τα τραγουδάκια μας. Τι άλλο θέλουμε;»

Ο επίσης καλός φίλος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύσης Τσακνής, στον συγκινητικό του επικήδειο τον αποχαιρέτησε με τρόπο σπαρακτικό.

«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρι» είπε. Θυμήθηκε μάλιστα ένα αστείο περιστατικό, όταν πριν από χρόνια φτάνοντας στον συναυλιακό χώρο όπου θα τραγουδούσαν ο αστυνομικός στα παρασκήνια δεν τους επέτρεψε την είσοδο γιατί δεν τους αναγνώρισε!

esr 1209 016 cmyk

Στο Ωνάσειο

Ο κορυφαίος χειρουργός καρδιολόγος Σωτήρης Πράπας μίλησε για τον ασθενή του με τρυφερότητα, αγάπη και θαυμασμό, αποκαλύπτοντας το ιατρικό ιστορικό του ερμηνευτή. «Μήπως δεν πρόσεχε; Μήπως δεν έπαιρνε τα φάρμακά του;

Στο Ωνάσειο, εκεί γνωριστήκαμε, μπορεί να μην κράτησα την καρδούλα του στα χέρια μου, αλλά γίναμε φίλοι καρδιάς και γιατρός του. Πριν την εγχείρηση μας είπε: “Δεν φοβάμαι τίποτα. Αν μπορούσα, θα έπαιρνα την κιθάρα μου και θα έφευγα σε μια κορφή και όσο κρατήσω. Αλλά έχω, ρε παιδιά, μια κόρη τεσσάρων χρόνων και δεν θέλω να αφήσω στην Ελένη όλη την ευθύνη”. Ο ανυπότακτος ροκάς ήταν ένας πειθαρχημένος ασθενής» είπε. 

Και συνέχισε: «Είχε μια κακοήθη στεφανιαία νόσο, που τον ανάγκασε να κάνει μπαλονάκι στα 44. Από τότε τον ξέχασε η νόσος. Θέλαμε όταν τον ξαναθυμηθεί η ασθένεια να μας δώσει την ευκαιρία να τον φροντίσουμε. Δυστυχώς το έμφραγμα ήταν σαν αυτούς τους θανάτους που συνήθως βλέπουμε σε χαρές, στα γήπεδα».

prappas

Στο χθεσινό «X-Factor» η τελευταία εμφάνιση του Λαυρέντη

Άκρως συγκινητική ήταν η χθεσινοβραδινή πρεμιέρα του «X-Factor», καθώς έμελλε να περιλαμβάνει και την τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Βεβαίως τα γυρίσματα είχαν γίνει πολύ καιρό πριν.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης βρέθηκε στις οντισιόν του talent show μαζί με τον βαφτισιμιό του Τζόνι Βασαλάκη (φωτό), που είναι 24 ετών και αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο τραγούδι χωρίς όμως να καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση.

«Καταρχήν δεν ξέρω, είναι σίγουρος γι’ αυτό που πάει να κάνει;» είπε ο γνωστός τραγουδοποιός κοιτώντας την κάμερα του Open. «Εντάξει, είναι μέσα στα πόδια μας από μωρό, αυτή είναι η αλήθεια. Μέσα στη μουσική ήταν, δεν το συζητάω αυτό. Από κει και πέρα, ας τραβήξει τον δρόμο του μόνος του. Καταλαβαίνετε ότι τον βλέπω με ένα διαφορετικό μάτι τον Τζόνι» πρόσθεσε ο Λαυρέντης και χάιδεψε με πατρική στοργή το κεφάλι του πνευματικού του παιδιού.

Μετά τον ξαφνικό θάνατό του τα λόγια του ηχούν διαφορετικά στα αυτιά όλων μας, αλλά περισσότερο στου νεαρού Τζόνι. Στα δικά του αυτιά ηχούν σαν μια τελευταία ευχή για τον ίδιο και την πορεία του στη μουσική που τόσο αγάπησε ο αδικοχαμένος δημιουργός.

Άλλωστε, «Και τι ζητάω; Μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω…» ήταν μία από τις διαχρονικές επιτυχίες του. Ο Τζόνι, λοιπόν, είδε το «X-Factor» ως ευκαιρία για να προχωρήσει στον χώρο της μουσικής και ο Λαυρέντης δεν του αρνήθηκε τη στήριξή του.

offer



{{-PCOUNT-}}43{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...