Και τρίτο πρόσωπο στο καρτέρι θανάτου;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

❱❱ Εξελίξεις-σοκ στην εκτέλεση του Γερμανού κυνηγού στην Αρκίτσα με τον «χρυσό» τραπεζικό λογαριασμό
❱❱ Για τον φόνο κατηγορούνται η πρώην ερωμένη του θύματος και ο εραστής τηςΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Εξελίξεις-σοκ στην υπόθεση του 55χρονου κυνηγού Gerd Peter Baumbeger, ο οποίος βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι και το στήθος από κυνηγετικό όπλο, μέσα σε έναν ελαιώνα στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας, στις 10 Ιανουαρίου 2018, ενδέχεται να δρομολογήσει το αίτημα που υπέβαλαν στην Εισαγγελία Λαμίας οι δικηγόροι της 47χρονης Θεοδότας Α. και του 56χρονου συντρόφου της Δημήτρη Σ., οι οποίοι κατηγορούνται για τη στυγερή δολοφονία του άτυχου Γερμανού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», στη συγκεκριμένη αίτηση που κατατέθηκε τον περασμένο Μάρτιο (!) αλλά δεν έχει απαντηθεί έως σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητούν να γίνει δεκτός ο διορισμός του «Έλληνα CSI», όπως αποκαλούν οι ειδικοί στην έρευνα εγκλημάτων τον διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Γιώργο Φιτσιάλο, προκειμένου να αξιολογήσει επιστημονικά πρωτογενές βιολογικό υλικό από τα νύχια του θύματος, το οποίο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ο λόγος που ζητούν να γίνει κάτι τέτοιο είναι γιατί, όπως υποστηρίζουν, το συγκεκριμένο δείγμα δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του DNA κανενός από τους δύο κατηγορουμένους, οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή ήδη έναν χρόνο, αλλά προσομοιάζει με εκείνο ενός τρίτου προσώπου, το οποίο είχε κληθεί στο στάδιο της προανάκρισης να δώσει βιολογικό υλικό!

Αν τα εργαστηριακά αποτελέσματα επιβεβαιώσουν πως το DNA που ανιχνεύτηκε στα νύχια του αδικοχαμένου Γερμανού ανήκει πράγματι σε άλλο άτομο, το οποίο πιθανότατα ήταν παρόν στο «καρτέρι θανάτου» σε βάρος του 55χρονου, τότε θα πρόκειται για μία συγκλονιστική εξέλιξη που ίσως φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση που είχε σοκάρει τη Λαμία.

«Αυτό που ζητάμε είναι να μας παραδοθούν τα πρωτογενή εργαστηριακά δεδομένα της ποσόστωσης γενετικού υλικού που βρέθηκε στα νύχια του θύματος, ώστε να τα αξιολογήσουμε επιστημονικά στα εξειδικευμένα εργαστήριά μας και, αφού έχουμε μια πλήρη εικόνα, να συμβουλεύσουμε την υπεράσπιση και την Εισαγγελία. Αναλόγως του τι θα δούμε, μπορεί να γίνει επιπλέον επεξεργασία των πειστηρίων και ίσως χρειαστεί να κάνουμε δική μας δειγματοληψία» ανέφερε ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος, ο οποίος επισήμανε το παράδοξο ότι τόσους μήνες μετά δεν έχει απαντηθεί το αίτημα της υπεράσπισης.

Απαραίτητο στοιχείο

Παράλληλα, με την ίδια αίτηση, οι συνήγοροι της 47χρονης και του 56χρονου ζητούν από την Εισαγγελία να τους παρασχεθούν φωτογραφίες του θύματος, «όπως ανευρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, καθότι δεν υπάρχουν εντός της δικογραφίας και είναι απαραίτητο στοιχείο για την πληρότητα των συμπερασμάτων που θα καταλήξει για τις συνθήκες και την ώρα θανάτου στην Τεχνική Εκθεση Εγγράφων Παρατηρήσεων ο διορισθείς από εμάς τεχνικός σύμβουλος».

«Το έργο του ιατροδικαστή δεν είναι μόνο η διαπίστωση της αιτίας θανάτου. Θα πρέπει να απαντηθούν περαιτέρω ιατροδικαστικά ζητήματα, όπως ποια ήταν η ακριβής απόσταση του πυροβολισμού, η πορεία του και άλλα ερωτήματα» τόνισε από την πλευρά του ο διορισμένος τεχνικός σύμβουλος Σωκράτης Τσαντίρης.

Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση της 47χρονης πρώην συντρόφου του άτυχου κυνηγού και του 56χρονου συγκατηγορουμένου της κάνει λόγο για σοβαρές αβλεψίες και πλημμέλειες στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Από το σύνολο της δικογραφίας, κανένα ουσιώδες στοιχείο ενοχής των κατηγορουμένων δεν προκύπτει. Αντιθέτως, καταδεικνύεται βιαστική και συνεπώς πλημμελής έρευνα, η οποία έχει αφήσει χωρίς απάντηση στοιχεία που μετά βεβαιότητας μπορούν να οδηγήσουν στην απόδειξη της αθωότητας των κατηγορουμένων, όπως, ενδεικτικά, η ύπαρξη γενετικού υλικού στα νύχια του θύματος (το οποίο και δηλώνει πάλη) και απέχει μακράν από τα χαρακτηριστικά του DNA των εντολέων μας. Επιπροσθέτως, δεν υπάρχουν ή τουλάχιστον δεν υφίστανται εντός της δικογραφίας φωτογραφίες του θύματος από τον τόπο του εγκλήματος. Θυμίζουμε ότι θεμελιώδης αρχή του ποινικού δικαίου είναι το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου, το οποίο με τέτοιου είδους αβλεψίες/πλημμέλειες καταπατάται σφόδρα» δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Δημήτριος Κρούπης, Δήμητρα Πλαστήρα, Δήμητρα Παπαθεοδώρου.

Το πισώπλατο «χτύπημα» σε ελαιώνα και ο γρίφος με τον «χρυσό» τραπεζικό λογαριασμό

Η υπόθεση δολοφονίας του άτυχου Γερμανού Gerd Peter Baumbeger διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει χολιγουντιανή ταινία τρόμου. Ο 55χρονος κυνηγός, ο οποίος έμενε μόνιμα στην Αρκίτσα, έπεσε νεκρός μέσα σε έναν ελαιώνα στον οικισμό Τριανταφυλλιά, στις 10 Ιανουαρίου 2018.

Το πτώμα του είχε βρεθεί κοντά στο αυτοκίνητό του, ενώ τα κλειδιά είχαν εντοπιστεί σε σχετικά μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος. Στην αρχή ο θάνατός του είχε ερμηνευτεί ως ατύχημα, το οποίο έγινε κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

Ωστόσο, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης «έδειξαν» ολοκάθαρα εγκληματική ενέργεια, καθώς το θύμα πυροβολήθηκε δύο φορές πισώπλατα από απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, ενώ η σορός είχε μετακινηθεί από πρηνή (μπρούμυτα) σε ύπτια θέση!

Οι υποψίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας στη συνέχεια έπεσαν στη 47χρονη Θεοδότα Α., με την οποία το θύμα διατηρούσε σχέση στο παρελθόν, δεδομένου ότι εντοπίστηκαν κάποιοι τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό, οι οποίοι οι αστυνομικές Αρχές θεώρησαν ότι ανήκουν στον Γερμανό.

Ενώπιον του ανακριτή, όπου οδηγήθηκε η κατηγορουμένη στις αρχές Οκτωβρίου του 2018, αρνήθηκε ότι «σφράγισε» το συμβόλαιο θανάτου του άτυχου 55χρονου, που φέρεται ότι εκτέλεσε ο 56χρονος σύντροφος και συγκατηγορούμενός της Δημήτρης Σ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι περίφημοι λογαριασμοί, συνολικού ύψους περίπου 200.000 ευρώ και όχι 1.000.000.000, όπως έχει αναφερθεί, ανήκουν στην ίδια και ότι δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο σε αυτούς ο αδικοχαμένος Γερμανός. Τα δε ακίνητα που είχε αγοράσει ισχυρίστηκε πως τα απέκτησε με δάνειο από τράπεζα.


{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κρυφή ζωή πασίγνωστου star της showbiz και οι νύχτες πληρωμένου έρωτα με κορίτσια που γεννήθηκαν… αγόρια

Υπήρξαν ταιριαστό ζευγάρι. Από τα πιο προβεβλημένα της εγχώριας showbiz, με...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

38χρονος λέει ότι τεμάχισε τη σύντροφό του, αλλά δεν τη… σκότωσε

Σάρκα και οστά στις σκοτεινότερες παρυφές του ανθρώπινου ψυχισμού...

Χωρίς ουσία η νέα κατάθεση της Ιωάννας στους αστυνομικούς

Μάχη με τον φόβο που έχει φωλιάσει στην καρδιά...