Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Tρία χρόνια στον Αγγλούπα για τη σφαίρα στη Φαρμάκη!

❱❱ Δίκη εξπρές για το «άγριο νιάτο» που είχε εμπλακεί και στη «μαφία των Gipsy Kings»
❱❱ Δεν κατέθεσε η αδελφή της Ολγα (πρώην σύντροφος του επιχειρηματία), που ήταν μπροστά στο περιστατικόΈνοχος μεν αλλά… εκτός φυλακής θα παραμείνει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μήνα με αναστολή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της Γωγώς Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011 στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο!

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν φαίνεται να πείστηκε από την εκδοχή του… ατυχήματος που προέβαλαν τόσο ο κατηγορούμενος όσο και το θύμα, αλλά μείωσε σημαντικά την ποινή κάθειρξης των 10 ετών και 6 μηνών που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον πρώην μπον βιβέρ.

Κι αυτό γιατί οι δικαστές τού αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και έλαβαν υπόψη τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα περί υπαναχώρησης, που προέβαλαν οι συνήγοροί του Τάκης Βασιλακόπουλος και Θανάσης Κανελλόπουλος, δεχόμενοι πως ο κατηγορούμενος μετά τον πυροβολισμό επιχείρησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του, μεταφέροντας ο ίδιος τη Γωγώ Φαρμάκη στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, με δεδομένο ότι το αιματηρό επεισόδιο έλαβε χώρα πριν από την πρόσφατη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα (βάσει αυτού, όλες οι ποινές από τρία χρόνια και πάνω εκτίονται κανονικά για αδικήματα που τελέστηκαν μετά την 1/7/19), το δικαστήριο χορήγησε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα αναστολή διάρκειας όση και η ποινή του, υπό τον όρο της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της παρακολούθησής του από την κοινωνική υπηρεσία της περιοχής του.

«Ακούω ένα μπαμ»

Στην απολογία του ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως ουδέποτε είχε πρόθεση να πυροβολήσει την αδελφή της τότε συντρόφου του Ολγας Φαρμάκη και πως επρόκειτο για ένα τραγικό ατύχημα που έγινε πάνω σε καβγά και στην προσπάθειά του να πάρει τον σκύλο που είχαν από το θύμα. «Εκανα μια κίνηση να ανοίξω το σακάκι για να βγάλω το όπλο που είχα και να το ακουμπήσω στο περβάζι. Εκείνη την ώρα ακούω ένα μπαμ, μύρισε καμένο και λέει η Γεωργία “βγάζω αίμα”» περιέγραψε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, εξηγώντας πως μάλλον το όπλο εκπυρσοκρότησε. «Δεν κατάλαβα να πάτησα τη σκανδάλη, να πιέστηκε; Ισως, τι να σας πω;» είπε στο δικαστήριο, τονίζοντας πως αμέσως μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί έκανε αγώνα δρόμου για να μεταφέρει την αιμόφυρτη κοπέλα στο νοσοκομείο.

«Η Γεωργία ταλαιπωρήθηκε παρά πολύ, γιατί είχε ένα όνειρο να σπουδάσει και να εργαστεί στην Αμερική κι αυτό το όνειρο της το στέρησα» είπε ο επιχειρηματίας και δικαιολόγησε τις αρχικές καταθέσεις του θύματος, στις οποίες η Γωγώ Φαρμάκη έκανε λόγο για εν ψυχρώ πυροβολισμό, λέγοντας πως «πάνω στον θυμό της είπε πράγματα που δεν τα εννοούσε».

«Ουδέποτε έχω βγάλει πιστόλι»

«Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να βγάλω ένα πιστόλι και να πυροβολήσω έναν άνθρωπο, επειδή δεν μου δίνει το σκυλί. Ουδέποτε είχα σηκώσει χέρι στην αδελφή της. Ουδέποτε έχω βγάλει το πιστόλι να απειλήσω έναν άνθρωπο» πρόσθεσε, παραδεχόμενος ωστόσο ότι τα τελευταία χρόνια πριν από το συμβάν, δυστυχώς, είχε αποκτήσει τη συνήθεια να παίρνει συνέχεια το όπλο μαζί του.

«Δεν θεωρώ ότι με πυροβόλησε για να μου κάνει κακό, ήταν μια αδέξια κίνηση» είπε νωρίτερα στην κατάθεσή της η Γωγώ Φαρμάκη, η οποία εμφανίστηκε στο δικαστήριο ντυμένη στα μαύρα. «Είμαι σίγουρη μετά από 10 χρόνια. Ήρθε από πάνω μου για να πάρει το σκυλί. Δεν τον είδα ποτέ να βγάζει το όπλο» τόνισε προς το δικαστήριο, ενώ όταν ρωτήθηκε επίμονα για την αντίφαση της μετέπειτα στάσης της σε σχέση με τις αρχικές καταθέσεις της, υποστήριξε πως τον μισούσε, γιατί καθηλώθηκε σε ένα κρεβάτι, χάνοντας τις σπουδές της στην Αμερική, για τις οποίες είχε δουλέψει πολύ σκληρά.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η απουσία της Ολγας Φαρμάκη από τη δικαστική αίθουσα. Μάλιστα, παρότι ήταν η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, δεν είχε κληθεί ως μάρτυρας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Πάντως, στο πλευρό του κολλητού φίλου του ήταν και χθες ο επιχειρηματίας Σέρος Μύρτας.

6 7 f4 img 7210

6 7 f5 img 7214

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...