Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

«Αίμα» και δάκρυα για την κληρονομιά του «Mr Βοκτάς»

❱❱ Σε ποια χέρια κατέληξε η περιουσία μετά τον δικαστικό πόλεμο τριών δεκαετιών
❱❱ Η ζάπλουτη θεία του ανθρώπου που έμαθε την Ελλάδα να τρώει κοτόπουλοΜε μια απόφαση «σταθμό» του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά έπεσε η αυλαία στο μακροχρόνιο δικαστικό θρίλερ για τη «χρυσή» περιουσία της θείας του «Mr Βοκτάς» Εβαν Συρίγου, καθώς οι κληρονόμοι δικαιώνονται ύστερα από τρεις δεκαετίες!

Μπορεί ο επιχειρηματίας που έμαθε την Ελλάδα να τρώει κοτόπουλο να έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ από την περιουσία που δικαιωματικά του ανήκε, όμως οι κληρονόμοι του είχαν αποφασίσει να φτάσουν τον δικαστικό αγώνα μέχρι τέλους.

Πλέον κρατούν στα χέρια τους την απόφαση που τους ανοίγει τον δρόμο προς την αμύθητη περιουσία, ύψους 29.000.000 ευρώ, που επί σειράν ετών καρπωνόταν παράνομα ο καταδικασθείς δικηγόρος Γιώργος Παπαστεργίου, δηλώνοντας ότι η άκληρη θεία του «Μr Βοκτάς» Μαργαρίτα Προμοίρα τον είχε υιοθετήσει, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή!

Μάλιστα, για να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στην περιουσία της ζάπλουτης 86χρονης, είχε πετύχει με δόλιους τρόπους την έκδοση δικαστικής απόφασης, με την οποία κηρυσσόταν θετό τέκνο της.

Τότε, ο αδίστακτος δικηγόρος είχε φέρει στο ακροατήριο μια άγνωστη γυναίκα την οποία εμφάνισε ως τη… Μαργαρίτα Προμοίρα και η οποία δήλωσε ότι συναινούσε στην υιοθεσία!

Ύστερα από 31 χρόνια το δικαστήριο έκρινε ανυπόστατη αυτή την απόφαση, διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 2504/2019 απόφαση που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο, το δικαστήριο «αναγνωρίζει την ανυπαρξία της 347/11/07/1988 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, δυνάμει της οποίας ο Γεώργιος Παπαστεργίου κηρύχθηκε θετό τέκνο της Μαργαρίτας Προμοίρα».

«Δεν πήρε δραχμή»

Μιλώντας στην «Espresso», o διεθνούς φήμης ιδιωτικός ερευνητής Κώστας Σπύρου, ο οποίος έπαιξε κομβικό ρόλο στην αποκάλυψη της απάτης που έστησε ο καταδικασθείς δικηγόρος Γιώργος Παπαστεργίου, τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, που αποτελεί το εισιτήριο των νόμιμων κληρονόμων για την περιουσία της άκληρης θείας.

«Όλα αυτά τα χρόνια τα εισοδήματα από την περιουσία καρπωνόταν ο σφετεριστής» εξηγεί ο κ. Σπύρου, ο οποίος έχει δώσει το παρών σε αμέτρητα ποινικά και αστικά δικαστήρια προκειμένου να αποδειχθεί η αλήθεια. «Ο άτυχος Εβαν δεν πρόλαβε να πάρει ούτε μία δραχμή, αλλά τουλάχιστον τώρα ήρθε η δικαίωση για τους κληρονόμους του» αναφέρει.

Εκτός, όμως, από τη νίκη στα αστικά δικαστήρια, το ποινικό σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης έχει κλείσει οριστικά με τη βούλα του Αρείου Πάγου, που δικαίωσε οριστικά την πλευρά του «Mr Βοκτάς».

Με την υπ’ αριθμόν 2047/2017 απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, που έχει πλέον κριθεί αμετάκλητη, δεν έγινε δεκτή η αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο δικηγόρος κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή τον Φεβρουάριο του 2014.

f2 402

Καλοστημένη απάτη

Οι δικαστές είχαν κρίνει τότε ένοχο τον Γιώργο Παπαστεργίου για το αδίκημα της απάτης στο δικαστήριο λόγω ψευδούς βεβαίωσης, δικαιώνοντας τις φωνές της οικογένειας Συρίγου, που από την πρώτη στιγμή μιλούσαν για μια καλοστημένη απάτη.

Κι αυτό γιατί, αφού ο δικηγόρος είχε φροντίσει να εμφανίζεται με τη βούλα του δικαστηρίου ως υιοθετημένος γιος της άκληρης γυναίκας, στη συνέχεια φέρεται ότι παραπλάνησε τους συγγενείς της όταν εκείνη ήταν στα τελευταία της και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ζητώντας να συντάξει τη διαθήκη της.

Συγκεκριμένα, φέρεται ότι τους είπε ότι η διαθήκη συνετάχθη και η 86χρονη την υπέγραψε, κάτι που ήταν απολύτως ψευδές, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια! Κι αυτό γιατί, αμέσως μετά τον θάνατό της, όταν ο Εβαν Συρίγος ζήτησε να ανοίξει η διαθήκη της, του αποκάλυψαν ότι δεν είχε συνταχθεί ποτέ και ότι η περιουσία θα κατέληγε στον Γιώργο Παπαστεργίου, τον οποίο η εκλιπούσα είχε υιοθετήσει!

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...