Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Θέατρο του παραλόγου με τον μακαρίτη ναυτικό!

Τα γύρισε η αδελφή της μαύρης χήρας της Αργολίδας Δήμητρας Βούλγαρη! Δήλωσε στο  Εφετείο: «Ο Θανάσης, πιστεύω, αυτοκτόνησε»

  • Από την Εύα Παπαδάτου

Πέντε χρόνια μετά την προανακριτική κατάθεσή της στους αστυνομικούς, με την οποία ουσιαστικά «έκαιγε» την αδελφή της Δήμητρας Βούλγαρη και έφερνε στο φως «κρυμμένα μυστικά» της για την ημέρα που βρέθηκε νεκρός ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου, η μικρή αδελφή της χήρας της Κοιλάδας Αργολίδας αποφάσισε να αλλάξει γραμμή πλεύσης και «ρόλο» στο… θέατρο του παραλόγου που έχει αρχίσει από τη στιγμή που εντοπίστηκε πυροβολημένος ο άτυχος άνδρας!

Η Κατερίνα Βούλγαρη θεωρείται πως είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στη σύλληψη και την καταδίκη της κατηγορουμένης σε ισόβια, το 2016, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης, αν και δεν είχε εξεταστεί στη δίκη σε πρώτο βαθμό.

Την Παρασκευή, στη δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, έκανε στροφή 180 μοιρών ισχυριζόμενη με κοφτό τόνο στη φωνή της πως όλα όσα εμφανίζεται ότι είχε πει στην προανακριτική κατάθεσή της στην Ασφάλεια Ναυπλίου, τον Ιούλιο του 2015, είναι μυθεύματα των αστυνομικών.

Χθες η αδελφή της κατηγορουμένης άλλαξε τα πάντα και ενώπιον των δικαστών ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε ενοχοποίησε την αδελφή της, καταθέτοντας ότι η Δήμητρα της είχε πει πως, αν έβρισκε το κινητό του Λάμπρου, δεν θα έπρεπε να πει τίποτα στους αστυνομικούς. Είπε, επίσης, ότι με την αδελφή της είναι πολύ δεμένες και ότι η κατηγορουμένη είχε καλές σχέσεις με τον σύζυγό της, που εντοπίστηκε νεκρός με δύο σφαίρες σε κεφάλι και θώρακα τον Δεκέμβριο του 2014.

Ισχυρίστηκε πως την ημέρα που έγινε το κακό είχε δει την αδελφή της το πρωί και έμαθε από τη μητέρα της για το περιστατικό μετά, στις 14.30. «Πήρα αμέσως τον σύζυγό μου τηλέφωνο, πίστευε ότι ο Θανάσης είχε αυτοκτονήσει. Ο Θανάσης είχε προβλήματα. Με αυτά που έχω ακούσει και με αυτά που έχουν ειπωθεί, τώρα πιστεύω ότι αυτοκτόνησε» τόνισε.

Η μάρτυρας υπεράσπισης, μάλιστα, όπως ανέφερε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου καπετάνιου Γιώργος Γεωργόπουλος, «έπεσε σε πολλές αντιφάσεις και γενικά κατέδειξε μία αναξιοπιστία ως μάρτυρας. Η πολιτική αγωγή, δηλαδή ο κ. Αλέξης Κούγιας κι εγώ, ολοκληρώσαμε τις ερωτήσεις μας και στις 5 Νοεμβρίου η ίδια μάρτυρας θα εξεταστεί από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης».

Χρονικό κενό στη δολοφονία του καπετάνιου

Ο κ. Γεωργόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μετά τη σημερινή εξέταση της αδελφής της κυρίας κατηγορουμένης από την πλευρά της πολιτικής αγωγής φάνηκε ακόμα μία φορά -πέρα από το μέγεθος της αξιοπιστίας- το χρονικό κενό που υπάρχει από τις 12.00 έως τις 13.30 που είναι και ο κρίσιμος χρόνος κατά τον οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος καπετάνιος».
Αναλυτικότερα, η Κατερίνα Βούλγαρη, το καλοκαίρι του 2015, είχε αποκαλύψει στην κατάθεσή της στην Ασφάλεια Ναυπλίου ότι η Δήμητρα την είχε βάλει να πει ψέματα στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον θάνατο του 42χρονου: «Οταν πήγαμε στο σπίτι με τον αστυνομικό, εκείνος έμεινε απέξω κι εγώ και η αδελφή μου μπήκαμε μέσα. Τότε με τράβηξε και μου ψιθύρισε “αν βρεις το κινητό του Θανάση, μην πεις τίποτα και δώσ’ το σε μένα”. Μου είπε να ψάξω στο σαλόνι και στην κουζίνα κι εκείνη είχε ψάξει στο υπόλοιπο σπίτι. Έπειτα από ψάξιμο 15 λεπτών εγώ δεν βρήκα τίποτα» είχε πει στην κατάθεσή της η Κατερίνα, προσθέτοντας ότι η αδελφή της τής είχε πει ότι, αν τελικά το έβρισκε, να έλεγε στους αστυνομικούς ότι το βρήκε στην πολυθρόνα που είναι στο σαλόνι.
«Τη ρώτησα για ποιον λόγο μού είχε ζητήσει να πω ψέματα κι εκείνη με επιτακτικό ύφος μου απάντησε “θα πεις ότι το βρήκες στην πολυθρόνα, τέλος”». Τελικά, το κινητό το βρήκε μέσα στην τσέπη μιας κόκκινης ζακέτας του Θανάση και είχε ενημερώσει γι’ αυτό τόσο την αδελφή της όσο και τους αστυνομικούς που διαπίστωσαν ότι ήταν απενεργοποιημένο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...