Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Κτήνος με ράσα μαστίγωνε και βίαζε 12χρονη

Οι κάτοικοι της Οχιάς γνώριζαν την αρρωστημένη δράση του, αλλά κρατούσαν κλειστά τα στόματά τους

Ξεπερνούν την πιο νοσηρή φαντασία όσα έζησε ένα 12χρονο κοριτσάκι βουλγαρικής καταγωγής στα χέρια του 57χρονου ιερέα Νίκου Σταματογιάννη, από το χωριό Οχιά της ανατολικής Μάνης.

Σύμφωνα με όσα ανατριχιαστικά κατέθεσε η ανήλικη στις αστυνομικές Αρχές, ο σατανικός παπάς και πατέρας έξι (!) παιδιών ασέλγησε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πάνω στο άγουρο κορμάκι της!

«Με πλησίασε ο ιερέας και ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι με πολλαπλούς τρόπους» εξομολογήθηκε στους ανακριτικούς υπαλλήλους η άτυχη μικρούλα, η οποία σόκαρε επίσης με την αποκάλυψη πως σε όλα αυτά τα αίσχη ήταν μπροστά και η μητέρα της, η οποία δεν έκανε το παραμικρό για να αποτρέψει τον 57χρονο.

«Η μαμά ήταν εκεί. Είδα αίμα στο βρακάκι μου και το πέταξα» φέρεται ότι κατέθεσε ακόμα η 12χρονη, η οποία, σύμφωνα με πηγές, έχει κατονομάσει για ασέλγεια και ένα συγγενικό της πρόσωπο, που τις επόμενες μέρες θα κληθεί σε απολογία. Πληροφορίες από κατοίκους του Γερολιμένα, μάλιστα, θέλουν το δεύτερο πρόσωπο που υπέδειξε η μικρούλα να είναι ο ίδιος της ο παππούς, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά η Βουλγάρα σύντροφος του ιερέα και μητέρα του κοριτσιού Παναγιώτα Στεφάνοφ.

«Ο πατέρας μου είναι ανάπηρος και μπορείτε να ρωτήσετε όλο το χωριό και για τον πατέρα μου και για τη μάνα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της. Η ίδια, ενώ στην αρχή δεν πίστευε όσα της έλεγε η κόρη της, δήλωσε πεπεισμένη για την ενοχή τού -ήδη προφυλακισμένου- ρασοφόρου. Αν και δεν είχε δει με τα μάτια της τον ιερέα σύντροφό της να ασελγεί σε βάρος της κόρης της, παρέθεσε ένα περιστατικό που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι η ανήλικη υπέστη σεξουαλική κακοποίηση.

«Φορούσε σορτσάκι»

«Οταν δούλευα έξω, μπήκα μέσα στο σπίτι και είδα το κορίτσι να φοράει τα κάτω ρούχα της και τον παπά να φοράει ένα σορτσάκι και να γελάει. Ομως, δεν πέρασε από το μυαλό μου γιατί ο παπάς έκανε αυτό το πράγμα. Νόμιζα ότι το κορίτσι είχε πάει να κάνει την ανάγκη της και τη ρώτησα κιόλας, ενώ ο παπάς συνέχισε να γελάει. Του είχα τέτοια εμπιστοσύνη, τι να σας πω. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι μπορεί να κάνει κακό στο κορίτσι. Αλλά, αφού το λέει το κορίτσι μου, είναι αλήθεια…»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανθρωπόμορφο κτήνος με τα ράσα φέρεται ότι κακοποιούσε το κοριτσάκι από την ηλικία των εννέα ετών. Οταν η 12χρονη δεν υπέκυπτε στις αρρωστημένες ορέξεις του και πρόβαλλε αντίσταση, εκείνος τη… μαστίγωνε με τη ζώνη από τα άμφιά του! Τα περισσότερα από όσα γίνονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του ιερέα φαίνεται πως τα γνώριζε η μικρή κοινωνία του Γερολιμένα, αλλά, είτε από φόβο είτε από αδιαφορία, σιωπούσε. «Ολοι το γνώριζαν. Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Ο εφιάλτης του μικρού κοριτσιού έλαβε τέλος, όταν βρήκε το θάρρος να μιλήσει στο Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην σύλληψη και στην προφυλάκισή του ιερέα στις Φυλακές Τριπόλεως. Ενώπιον των ανακριτικών Αρχών, πάντως, ο 57χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης. «Είναι μια πολύ περίεργη υπόθεση. Στο δικαστήριο θα αναλυθεί πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που έχω να σας πω μετά βεβαιότητας είναι το εξής: η ιατροδικαστική έκθεση είναι αρνητική, η οποία έγινε όχι για τον ιερέα, αλλά για άλλο πρόσωπο που κατήγγειλε η μικρή. Η μικρή, δηλαδή, ύστερα από λίγους μήνες καταγγέλλει και άλλο πρόσωπο με τις ίδιες ακριβώς πράξεις και το περιγράφει με τον ίδιο τρόπο. Ο εντολέας μου δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή καθόλου» δήλωσε χαρακτηριστικά η συνήγορός του Ανθή Μπαλιτσάρη.

Εντύπωση προκαλεί, τέλος, ότι ο 22χρονος αδελφός της ανήλικης, ο οποίος ζει μόνιμα στη Γερμανία, πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του κατηγορούμενου παπά. «Εγώ έμεινα στο σπίτι με τον ιερέα και το μόνο που ξέρω είναι ότι ο παπάς φρόντιζε κι εμένα και τη μητέρα μου. Δεν πιστεύω ότι πείραξε αυτός την αδερφή μου» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι θλίβεται με όσα ακούει, καθώς «ο ιερέας μάς βοηθούσε»!

Ιερώνυμος: «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι»

Ιερώνυμος
”ÙÈ„ÏȸÙıÔ ·¸ ÙÁÌ ˜ÂÈÒÔÙÔÌfl· ÙÔı ≈ÈÛ͸Ôı ÷ÈθËÂÔı,ÂÌ˛È˘Ì ÙÔı ¡Ò˜ÈÂÈÛ͸Ôı …ÂÒ˘Ì˝ÏÔı Í·È Ù˘Ì ÏÂÎ˛Ì ÙÁÚ …ÂÒ‹Ú ”ı̸‰Ôı , ‘ÒflÙÁ 15 œÍÙ˘‚ÒflÔı 2019 (EUROKINISSI/◊—«”‘œ” ֜ի”)

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις περί σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού από ιερέα στη Μάνη η Ιερά Μητρόπολη Μάνης εξέδωσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μία λιτή ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι ο 57χρονος κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές διατάξεις.

Στο μεταξύ, το δράμα της άτυχης μικρούλας δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο του ως κληρικού και την οργή του ως ανθρώπου «για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην ανατολική Μάνη».

«Δεν χωρά στον νου και στην ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του. Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν. Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει. Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο. Ομως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι» τόνισε ακόμη ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...