Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Γάζωσαν» γνωστό επιχειρηματία μέσα στο αυτοκίνητό του

Την άκρη του αιματοβαμμένου νήματος της στυγερής δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, τον οποίο «γάζωσαν» χθες το πρωί αδίστακτοι κακοποιοί στο κέντρο του Χαϊδαρίου, προσπαθούν να βρουν οι διωκτικές Αρχές, επικεντρώνοντας τις έρευνες κυρίως στο επαγγελματικό και το προσωπικό περιβάλλον του.

Από τη Νάντια Αλεξίου

Τι ακριβώς φοβόταν ο άτυχος 49χρονος και έπαιρνε μέτρα για την προστασία του; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί, από τη στιγμή που από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι φέρεται πως κυκλοφορούσε συνοδεία ένοπλων μοτοσικλετιστών.

Η ενέδρα θανάτου για τον άτυχο Δημήτρη Μάλαμα, που στο παρελθόν είχε εμπλακεί στα δρώμενα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Παναχαϊκής, στήθηκε πέντε λεπτά μετά τις 11 χθες το πρωί, την ώρα μάλιστα που η κίνηση στη λεωφόρο Αθηνών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Στην αριστερή λωρίδα της λεωφόρου κινείται το πολυτελές BMW που οδηγεί ο 49χρονος με κατεύθυνση προς Ελευσίνα. Ξαφνικά ακινητοποιεί το όχημα στο διαχωριστικό διάζωμα, ενώ επιχειρεί αναστροφή, μετά το φανάρι στον πεζόδρομο της Σατωβριάνδου στο κέντρο του Χαϊδαρίου. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, το όχημα προσεγγίζει μια λευκού χρώματος μηχανή TDM, με δύο μαυροντυμένους αναβάτες που φορούν κράνη, και όλοι παγώνουν… Ο συνεπιβάτης βγάζει από το μπουφάν του ένα καλάσνικοφ και αρχίζει να πυροβολεί προς την πλευρά του οδηγού. Το κροτάλισμα του αυτόματου όπλου αναγκάζει δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες να πέσουν στο έδαφος προκειμένου να σωθούν.

φ2 11

Λευκή μηχανή

Οι πιο ψύχραιμοι σηκώνουν το κεφάλι τους και βλέπουν με κομμένη την ανάσα τη λευκή μηχανή να φεύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Στο σημείο επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης. Το θύμα, αιμόφυρτο, παρέμεινε στη θέση του οδηγού, τη στιγμή που πλήρωμα της ΔΙΑΣ έφτασε στο σημείο δευτερόλεπτα μετά τη μαφιόζικη φονική ενέδρα. Έχει δεχτεί τουλάχιστον έξι σφαίρες και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρεται στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Μάταια, όμως, καθώς το απόγευμα αφήνει την τελευταία του πνοή…

Στον τόπο του εγκλήματος, κλιμάκιο της ΔΕΕ και του Τμήματος Δίωξης Εγκληματολογικών Ερευνών αποκλείουν την περιοχή και λαμβάνουν καταθέσεις από πολίτες, ενώ καταφέρνουν να εντοπίσουν τουλάχιστον 30 κάλυκες από δύο όπλα, ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι των 9mm.

φ3 7

Οι κάλυκες των 9mm που βρέθηκαν στο σημείο της μαφιόζικης ένοπλης επίθεσης, όπως διαπιστώθηκε, προέρχονται από τα πιστόλια δύο αστυνομικών. Οι δύο ένστολοι υπηρετούν σε κεντρική υπηρεσία της Ασφάλειας και, όπως ανέφεραν σε καταθέσεις τους, βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας όταν έπεσαν πάνω στην εκτέλεση, με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν εναντίον των δραστών. Ωστόσο, σε βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ από κάμερες ασφαλείας φαίνονται οι δύο αστυνομικοί να συνοδεύουν το όχημα του 49χρονου, σε μεγάλη απόσταση και πριν από την ένοπλη επίθεση. Η παρουσία των δύο αστυνομικών στη λεωφόρο Αθηνών κατά την ένοπλη επίθεση, με την επιχειρησιακή ανταπόκριση που επέδειξαν, σε συνδυασμό με τις επαφές και τις διασυνδέσεις του 49χρονου Δημήτρη Μάλαμα εξετάζονται σχολαστικά από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.

Και αυτό, διότι ο επιχειρηματίας φέρεται ότι είχε στενές φιλικές σχέσεις με τον 57χρονο πρώην εκαμίτη Σπύρο Παπαχρήστο, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 σε ταβέρνα στην Παλλήνη. Όπως έγινε γνωστό, ο Δημήτρης Μάλαμας ήταν εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρίας Gima Caffe Hellas, που έχει μπει δυναμικά στον χώρο της εστίασης, στη δυτική Αττική.

Το 2016, άγνωστοι δράστες είχαν πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της εταιρίας, που διατηρούσε από κοινού με συνέταιρό του, στη λεωφόρο Αθηνών 267. Τότε, οι αστυνομικές Αρχές είχαν αποδώσει τη βομβιστική επίθεση σε κυκλώματα της νύχτας, καθώς οι δύο επιχειρηματίες είχαν δραστηριότητα και στον χώρο του τζόγου, διατηρώντας χαρτοπαικτικές λέσχες και μίνι καζίνο.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες είχαν υποστηρίξει ότι δεν είχαν δεχθεί απειλές και δεν μπορούσαν να κατονομάσουν τα κίνητρα των δραστών της επίθεσης. Έναν χρόνο νωρίτερα, το 2015, ο Δημήτρης Μάλαμας είχε εμπλακεί με την Παναχαϊκή, με 300.000 ευρώ και με χορηγία της εταιρίας του στις φανέλες των Αχαιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 49χρονος είχε στο παρελθόν εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, είχε απασχολήσει τις δικαστικές Αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. το 1998 για ενδεχόμενη σχέση του με προστασία καταστημάτων με τη βοήθεια επίορκων αστυνομικών. Στην ίδια έρευνα είχε εξετασθεί και η εμπλοκή του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου. Ωστόσο, η έρευνα εκείνη οδήγησε στην απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Η εκτέλεση του πρώην ΕΚΑΜΙΤΗ

Το ημερολόγιο έγραφε 1η Μαΐου 2018 όταν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός αγνώστου ο 57χρονος πρώην εκαμίτης Σπύρος Παπαχρήστου. Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έτρωγε με έναν φίλο του, γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου, σε μια ταβέρνα της οδού Αιόλου, στην Παλλήνη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που είχαν συλλέξει τότε οι αστυνομικοί, κάποια στιγμή πλησίασε τον 57χρονο ένας άγνωστος και, αφού αντάλλαξαν μερικές κουβέντες, ο τελευταίος έβγαλε ένα πιστόλι διαμετρήματος των 7,65 χιλιοστών και πυροβόλησε τον Παπαχρήστου τρεις φορές στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

Παρά τα τραύματά του, ο άλλοτε κομάντος της ΕΛ.ΑΣ. βρήκε τη δύναμη να τρέξει προς την είσοδο της ταβέρνας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί. Όμως, ο εκτελεστής τον κυνήγησε στο προαύλιο του καταστήματος, όπου τον πυροβόλησε άλλες δύο φορές στην πλάτη, δίνοντάς του ουσιαστικά τη χαριστική βολή. Ο Σπύρος Παπαχρήστου ήταν πολύ ικανός και έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια στην ΕΚΑΜ, ενώ είχε συνεργαστεί και με το αμερικανικό FBI.

Το δεδομένο αυτό, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί μετά την πλήρη εξέταση του πάρκινγκ της ταβέρνας, όπου έγινε το έγκλημα, τους είχε οδηγήσει στην εκτίμηση πως ίσως ο Παπαχρήστου έδωσε «χώρο» στον δολοφόνο του, επιτρέποντάς του να τον πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι τον γνώριζε.

φ4 4

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...