Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κόκα σε pyrex για τα γούστα κοσμικών

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 105 κιλά κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας είχαν τοποθετήσει μέσα σε pyrex και «έψηναν» στους φούρνους των διαμερισμάτων που είχαν νοικιάσει σε Μπραχάμι και Ηλιούπολη τρεις αλλοδαποί, προκειμένου να τη σερβίρουν σε ακριβά σαλόνια της Αθήνας, ακόμη και στα σπίτια πασίγνωστων κοσμικών, οι οποίοι πλήρωναν όσο όσο για να νιώσουν τη λευκή σκόνη να ερεθίζει τα «χρυσά» ρουθούνια τους!

Από τη Νάντια Αλεξίου

Μετά την εξάρθρωση του καρτέλ η καλή κοινωνία έχει χάσει τον ύπνο της, καθώς στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών μπαίνει όχι μόνο η διαδρομή της κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Αττική, αλλά και το πελατολόγιο του κυκλώματος, το οποίο, όπως εκτιμούν οι Αρχές, περιλαμβάνει τρανταχτά ονόματα.

Η άσπρη σκόνη που βρέθηκε μέσα στα δύο διαμερίσματα-κρησφύγετα και σκόπευαν να «σπρώξουν» οι δράστες σε επιχειρηματίες, κοσμικούς, μοντέλα, τηλεπερσόνες, βίζιτες και σε όλους όσοι διαθέτουν «φουσκωμένα» πορτοφόλια κοστολογείται στα 5.000.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την αμερικανική DEA είχαν πληροφορία για τη δραστηριότητα των δύο Αλβανών, 40 και 33 ετών, και του 45χρονου Κροάτη, οι οποίοι έφερναν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και τις διέθεταν σε εγχώρια και ευρωπαϊκά κυκλώματα.

φ2 1

Οι κρυψώνες

Έτσι, σε έφοδο που πραγματοποίησαν στα δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα βρέθηκαν κρυμμένα τούβλα κοκαΐνης σε pyrex μέσα στον φούρνο της κουζίνας, σε βάζα με ρύζι, μέσα σε κρεβάτια, σε σακούλες, σε συρτάρια, ακόμα και σε άμμο γάτας, για να απορροφά την υγρασία κατά την αποθήκευσή της. Όλα τους έφεραν διάφορα λογότυπα, δηλωτικά της προέλευσής τους. Ακόμη σε κρυψώνες μέσα στα σπίτια, αλλά και σε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 828.000 ευρώ.

Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών δεν έχει προκύψει το δρομολόγιο μεταφοράς των ναρκωτικών στην Ελλάδα, ωστόσο οι γραμμές της οδηγούν στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

«Τα λογότυπα στις ποσότητες κοκαΐνης αποδεικνύουν την υψηλή περιεκτικότητα των ναρκωτικών» επισήμανε ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

Φ3

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι τρεις αλλοδαποί ήταν φειδωλοί στις απολογίες τους για τις διαδρομές της κοκαΐνης μέχρι να περιέλθει στην κατοχή τους, ενώ ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, ο 40χρονος Αλβανός, θεωρείται ιδιαίτερα σκληρός και επικίνδυνος. Μάλιστα, τη στιγμή της σύλληψής του δεν δίστασε ειρωνικά να δώσει «συγχαρητήρια» στους αστυνομικούς που κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο σπίτι στο Μπραχάμι, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που λάμβανε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για επαγγελματίες του είδους και μάλιστα είχαν πάρει πολύ εξειδικευμένα μέτρα αυτοπροστασίας, αφού χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνομιλίες ακόμα και ειδικές συσκευές «BQ» με σύστημα κρυπτογράφησης.

Φ4

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο Αλβανός φερόμενος ως αρχηγός του καρτέλ ήταν υπεύθυνος για την αγορά, την αποθήκευση και τη διανομή στους διακινητές της εγχώριας παράνομης αγοράς των ποσοτήτων κοκαΐνης. Έβρισκε τους πελάτες που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη και είχε τη διαχείριση των χρημάτων που αποκόμιζαν. Οι δύο συνεργοί του είχαν ευθύνη για την ασφάλεια και τη φύλαξη της κοκαΐνης, τη μεταφορά στους υποψήφιους αγοραστές και τη διακίνησή της στα στέκια της κοσμικής Αθήνας, και την είσπραξη των χρημάτων από τις πωλήσεις.

Η διάθεση της ποσότητας των 105 κιλών κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας, που κατασχέθηκε στις καβάτζες του καρτέλ, σύμφωνα με την εκτίμηση των αστυνομικών της Δίωξης, θα απέφερε κέρδη στους διακινητές που θα ξεπερνούσαν τα 5.000.000 ευρώ.
Στα κρησφύγετα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν φορητοί ασύρματοι, 12 κινητά τηλέφωνα κ.ά. Όπως διακριβώθηκε, οι δύο από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει ξένες Αρχές για διακίνηση ναρκωτικών στο εξωτερικό. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Φ5

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...