Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Παπάς ασελγούσε σε παιδιά (και) μέσα στην εκκλησία

Γροθιά στο στομάχι φέρνουν οι ανατριχιαστικές περιγραφές των δύο ανήλικων κοριτσιών, που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα του 60χρονου ιερέα από τη νότια Κέρκυρα, για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν στα χέρια του. Η μία εξ αυτών, μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο σάτυρος κληρικός δεν δίσταζε να την παρενοχλεί σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία, όπου τελούσε τις λειτουργίες!

Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι ανέφερε η 16χρονη στη μήνυση που κατέθεσε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, ήταν μόλις 12 χρόνων όταν ο κληρικός ασέλγησε σε βάρος της.

«Ασέλγησε πάνω μου εκείνο το καλοκαίρι πάνω από τρεις φορές. Ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Με παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία» τόνισε το άτυχο κορίτσι, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ανέφερε ακόμη ότι ντρεπόταν για όσα της έκανε ο ιερέας. Η δεύτερη ανήλικη, ηλικίας σήμερα 14 χρόνων, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι ήταν μόλις εννέα χρόνων όταν ο 60χρονος ρασοφόρος, σε βάρος του οποίου έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα, ασέλγησε πάνω στο άγουρο κορμί της, ενώ πρόσθεσε πως αυτό συνέβη μία φορά, μέσα στο σπίτι του αθεόφοβου παπά.

Το νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας και όχι μόνο, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες καταγγέλλεται ένας ιερέας για ασέλγεια.

kerkyra iereas4
Ο ιερέας οδηγείταιστον εισαγγελέα

Με κατάρες

Ενδεικτικό της οργής που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων στη νότια Κέρκυρα είναι ότι όταν ο 60χρονος κληρικός πήγε στα δικαστήρια για να δώσει έγγραφες εξηγήσεις στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους τον αποδοκίμασαν με βρισιές και κατάρες:

«Παιδεραστή, κτήνος, για πάντα κυνηγημένος θα ‘σαι» ήταν μία μόνο από τις φράσεις που ακούστηκαν. Ο ίδιος, πάντως, δεν παρέδωσε υπόμνημα την περασμένη Παρασκευή, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι ήταν απλώς διαχυτικός με τα παιδιά που συναναστρεφόταν λόγω της ιδιότητάς του. «Ήμουν διαχυτικός όχι μόνο με αυτό το κορίτσι, αλλά και με άλλα παιδιά γιατί έχω αδυναμία στα παιδιά. Δεν έχω δικά μου παρά το γεγονός ότι έκανα προσπάθειες να αποκτήσω με τη γυναίκα μου. Όσα ισχυρίζεται το κορίτσι τα αρνούμαι. Έχω ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού γι’ αυτό το οποίο πιθανόν να παρεξήγησε η ανήλικη». Ο δικηγόρος, πάντως, των δύο παιδιών ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία παρεξήγηση. «Δυστυχώς, για τα κορίτσια δεν πρόκειται για χειρονομίες που μπορούσαν να παρεξηγηθούν, αλλά για πράξεις που δεν επιδέχονται οποιασδήποτε παρερμηνείας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία. Να σημειωθεί ότι, εκτός από τη 16χρονη, έχουν καταθέσει μήνυση για ασέλγεια σε βάρος του ιερέα και οι γονείς της 14χρονης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...