Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Γενέθλια θανάτου – Νεκρές σε χαράδρα 120 μέτρων μητέρα και κόρη

Με τον πιο τραγικό τρόπο και αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα για τα «παιχνίδια» της μοίρας έπεσε η αυλαία στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της 17χρονης Μαρίας- Ιωάννας Δεληγιάννη και της 45χρονης μητέρας της Σβέτα, στην Κατερίνη.

Από την Εύα Παπαδάτου

Δέκα ημέρες από τότε που χάθηκαν τα ίχνη τους, ανήμερα των γενεθλίων της άτυχης ανήλικης, μάνα και κόρη βρέθηκαν χθες το μεσημέρι νεκρές στον πυθμένα μιας χαράδρας, σε μικρή απόσταση από το αυτοκίνητό τους με το οποίο είχαν ξεκινήσει για τη μοιραία βόλτα, αλλά έκαναν «βουτιά θανάτου» σε βάθος 120 μέτρων.

Η δύσκολη επιχείρηση για την ανάσυρση των σορών μητέρας και κόρης ολοκληρώθηκε το βράδυ και τώρα ξεκινάει ένα νέο θρίλερ, σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό τους, αν δηλαδή προηγήθηκε τροχαίο υπό ανεξακρίβωτες συνθήκες ή αν η 45χρονη οδήγησε εσκεμμένα το αυτοκίνητό της στον γκρεμό!

Η τραγική Μαρία – Ιωάννα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα και κινούνταν με μπλε περιπατητήρα -το γνωστό «Π»-, και η 45χρονη Σβέτα είχαν εξαφανιστεί στις 8 Νοεμβρίου, την ημέρα που το κορίτσι έκλεινε τα 17 του χρόνια.

Την επομένη, ο πατέρας της Μανώλης Δεληγιάννης δήλωσε την εξαφάνιση και αμέσως ξεκίνησε μεγάλη έρευνα, η οποία, ωστόσο, δεν είχε αποτέλεσμα. Κάμερα κλειστού κυκλώματος είχε καταγράψει το μπλε Mazda της οικογένειας να κινείται το μεσημέρι της εξαφάνισης επί της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, με κατεύθυνση την Ελασσόνα.

Έτσι, αστυνομικοί, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ «χτένισαν» τις χαράδρες επί της επαρχιακής οδού, ενώ είχαν επιστρατεύσει ακόμη και drone, το οποίο όμως δεν μπορούσε να εντοπίσει τα πτώματα λόγω του μεγάλου βάθους και του δύσβατου της περιοχής.

Τελικά, χθες το πρωί, ιδιώτες που περπατούσαν στο σημείο είδαν στον δρόμο έναν προφυλακτήρα και τμήματα του μπροστινού τμήματος αυτοκινήτου, και ενημέρωσαν τις Αρχές. Από τα στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για το αυτοκίνητο της 45χρονης, κι έτσι οι Αρχές επιστράτευσαν drone, το οποίο μόνο όταν κατέβηκε σε βάθος 105 μέτρων κατάφερε να εντοπίσει ένα τμήμα του μοιραίου Ι.Χ.

Φ5 2
Διασώστες ετοιμάζονται να ανασύρουν τις σορούς από τη χαράδρα

Μεγάλη επιχείρηση

Η θέση όπου εντοπίστηκε λέγεται Πέτρα και από εκεί διέρχεται η παλιά εθνική οδός Κατερίνης – Ελασσόνας. Ακριβώς εκεί επιχείρησαν 20 άντρες της Πυροσβεστικής από την Κατερίνη και το Λιτόχωρο με οκτώ οχήματα, ενώ κλιμάκια ανδρών της ΕΜΑΚ καταρριχήθηκαν για να εντοπίσουν τα δύο πτώματα, που βρίσκονταν σε απόσταση τριών μέτρων από το Ι.Χ., σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η ανάσυρσή τους διήρκεσε τρεισήμισι ώρες.

Αν και τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας δεν έδειξαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας, ενημερώθηκαν να σπεύσουν στο σημείο ιατροδικαστής -ο οποίος σήμερα θα κάνει νεκροτομή στις σορούς- και κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών για τη συλλογή ευρημάτων. Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται, η εμπλοκή άλλου οχήματος, το να έχασε η οδηγός τον έλεγχο, η βλάβη του οχήματος, ακόμα και αυτό της αυτοκτονίας…

Συντετριμμένος ο τραγικός πατέρας και σύζυγος ανέβασε στη σελίδα του στο facebook τις φωτογραφίες των δύο γυναικών, γράφοντας «Η ακριβή μου Σβέτα και η μοναδική μου Μαρία δεν υπάρχουν πια» και από κάτω δέχεται δεκάδες συλλυπητήρια.

Ο ίδιος, πάντως, ανέφερε ένα περιστατικό που είχε συμβεί λίγο πριν από την εξαφάνιση και αφορούσε έναν έντονο καβγά που είχε η σύζυγός του με έναν γείτονα. Ύστερα από αυτό, η Σβέτα πήρε αναστατωμένη την κόρη της και πήγαν βόλτα με το όχημά της. Η 45χρονη συνήθιζε να κάνει βόλτες με το αυτοκίνητο τη 17χρονη σχεδόν κάθε μέρα, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν και εκείνη τη φορά, στις 8 Νοεμβρίου, ακολούθησε την ίδια πορεία ή άλλαξε κατεύθυνση.

«Εγώ φεύγω και δεν ξαναγυρίζω»

Συγκλονισμένη η γιαγιά της άτυχης Μαρίας – Ιωάννας περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν πριν από τη βόλτα θανάτου.

Όπως είπε, μιλώντας στο Star, η οικογένεια ετοίμαζε πάρτι για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα γενέθλια, και μάλιστα έκαναν όνειρα για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Αθήνα. Όμως, όπως είπε η ηλικιωμένη, η 45χρονη Σβέτα βρισκόταν τελευταία σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω της υγείας της 17χρονης. Λίγο πριν πάρει την ανήλικη και φύγουν, άκουσε τη Σβέτα να λέει: «Εγώ φεύγω και δεν ξαναγυρίζω. Θα πάω να αυτοκτονήσω, δεν αντέχω». Μάλιστα, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη τα δικά της και της 17χρονης, η 45χρονη τηλεφώνησε στον σύζυγό της.

Η ηλικιωμένη είπε πως η Σβέτα δεν ήταν καλά και ήθελε «βοήθεια και συμπαράσταση», προσθέτοντας πως η εγγονή της «γεννήθηκε μια χαρά, αλλά στον έκτο μήνα της ζωής της διαγνώστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία και τετραπληγία».

Από εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με όσα είπαν οι γείτονές της και άτομα που τους συναναστρέφονταν, η Σβέτα είχε γίνει ο φύλακας άγγελος της κόρης της, τη φρόντιζε και δεν την άφηνε λεπτό από κοντά της.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...