Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Απάτη στην πλάτη του Τσιτσιπά

Θύμα απατεώνων του διαδικτύου, που κατά καιρούς έχουν βάλει στο στόχαστρό τους διάφορους celebrities, έπεσε ο Έλληνας «πρίγκιπας του τένις» Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είδε τον εαυτό του να πρωταγωνιστεί εν αγνοία του σε διαφήμιση… bitcoin και να προτρέπει τον κόσμο να επενδύσει στο κρυπτονόμισμα!

Οι επιτήδειοι προσπάθησαν να εξαργυρώσουν τη φήμη και τις επιτυχίες του Έλληνα τενίστα στα κορτ των μεγαλύτερων τουρνουά του πλανήτη υποστηρίζοντας ότι εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για να αποκαλύψει πού επένδυσε τα τεράστια χρηματικά έπαθλα που κέρδισε μέσα στο 2019, ύψους άνω των 9.000.000 δολαρίων!

«Ο Στέφανος εμφανίστηκε πρόσφατα στο “Αλήθειες με τη Ζήνα” και μοιράστηκε πώς θα μπορούσε να κάνει χρήματα, παίζοντας στην πλατφόρμα συναλλαγών bitcoin που ονομάζεται Bigmoney Rush» αναφέρεται στην εν λόγω διαδικτυακή διαφήμιση, που τιτλοφορείται «Κανείς δεν σκέφτηκε τι θα κάνω με τα χρήματα που κέρδισα στον τελικό του ATP World Tour!», ενώ συνοδεύεται από τον εξής υπότιτλο: «Όλοι με γνωρίζουν ως επαγγελματία παίκτη του τένις, και, ναι, μου αρέσει πραγματικά ό,τι κάνω! Αλλά η ζωή μου μού έδωσε μια νέα ευκαιρία και είμαι πρόθυμος να τη μοιραστώ μαζί σας»!

Όπως εξηγούν στη συνέχεια οι απατεώνες του διαδικτύου, «ο χρήστης απλά πραγματοποιεί μια αρχική κατάθεση στην πλατφόρμα -συνήθως 250 ευρώ ή περισσότερα- και ο αυτοματοποιημένος αλγόριθμος συναλλαγών θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά.

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, ο αλγόριθμος ξέρει πότε είναι η τέλεια στιγμή για αγορά ψηφιακών νομισμάτων σε χαμηλή τιμή και πώληση σε υψηλή, μεγιστοποιώντας το κέρδος του χρήστη».

Για να ψαρέψουν, μάλιστα, όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα υποστηρίζουν ψευδώς ότι ο «πρίγκιπας των κορτ» προσφέρθηκε να κάνει ο ίδιος μια επίδειξη για το πώς λειτουργεί η πλατφόρμα, προτείνοντας στη Ζήνα Κουτσελίνη να καταθέσει ζωντανά 250 ευρώ. Όπως διατείνονται, η παρουσιάστρια κατέθεσε τα χρήματα και αφού ρύθμισε τις συναλλαγές στο αυτόματο, σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά είδε το υπόλοιπό της να αυξάνεται στα 497,18 ευρώ!

f2
Ζήνα Κουτσελίνη

Επένδυση

Στην ίδια διαφήμιση στο facebook, σύμφωνα με το Protothema.gr, τονίζεται ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας «είναι ο νεότερος παίκτης που κατατάσσεται στο top 10 από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών του Τένις (ATP) και έχει υψηλόβαθμη σταδιοδρομία στον Νο 5 στον κόσμο, καθιστώντας τον τον υψηλότερο στην κατάταξη στην Ελλάδα παίκτη στην ιστορία».

Παράλληλα, ο ίδιος ο Στέφανος εμφανίζεται να παρακινεί δήθεν τον κόσμο να επενδύσει στα εικονικά νομίσματα του διαδικτύου:

«Τα ψηφιακά νομίσματα πρόκειται να αντικαταστήσουν τα χρήματα που γνωρίζουμε σήμερα. Κάντε το επόμενο βήμα νωρίς και επωφεληθείτε από αυτήν τη μετάβαση. Ακόμη και αν δεν έχετε απολύτως καμία εμπειρία σε επενδύσεις ή τεχνολογία» φέρεται να λέει ο 21χρονος, που έχει κάνει όλο τον πλανήτη να παραμιλά!

Μεταξύ των διασήμων που βίωσαν στο πρόσφατο παρελθόν αυτήν τη δυσάρεστη εμπειρία ήταν η Ελένη Μενεγάκη, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία κινήθηκε νομικά για να βρει το δίκιο της, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Κρατερός Κατσούλης, αλλά και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Μάλιστα, ο Θεσσαλονικιός παρουσιαστής είχε ξεσπάσει, φανερά εκνευρισμένος, μέσω των insta stories του εναντίον όσων τον ήθελαν να αβγατίζει την περιουσία του επενδύοντας σε bitcoins, κάνοντας λόγο για «αλητεία».

1 13

2 12

Και μεγαλοεπιχειρηματίες θύματα κυκλωμάτων!

Καταιγισμός πληρωμένων καταχωρήσεων οι οποίες εμφάνιζαν Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες να έχουν αποκαλύψει τον «μαγικό» τρόπο να φουσκώνουν με εκατομμύρια ευρώ τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους υπήρξε το πρόσφατο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προκειμένου φ9 ξεγυρνα προσελκύσουν κόσμο, οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες με έδρα το εξωτερικό χρησιμοποιούσαν το όνομα και τη φωτογραφία διακεκριμένων επιχειρηματιών, όπως ο Σπύρος Λάτσης και ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, οι οποίοι δήθεν παρακινούσαν για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι παραπλανητικές καταχωρήσεις, οι «αποκαλύψεις» είχαν γίνει σε γνωστές ενημερωτικές εκπομπές, στις οποίες υποτίθεται ότι οι επιχειρηματίες είχαν παραχωρήσει συνεντεύξεις σε γνωστούς παρουσιαστές αποκαλύπτοντας το μυστικό τους.

3 7
Σπύρος Λάτσης, Bill Gates

Επίσης, σε άλλες καταχωρήσεις εμφανίζονταν να μιλούν για τα κρυπτονομίσματα και τις πλατφόρμες ακόμα και ο Bill Gates Microsoft και ο Βρετανός μεγιστάνας Richard Branson της Virgin!

Στις παραπλανητικές αυτές ιστοσελίδες φιλοξενούνταν «μαϊμού» μακροσκελείς συνεντεύξεις για να πείσουν περί της επένδυσης και από κάτω αμέτρητα μηνύματα με ευχαριστίες από… ευεργετημένους! Φυσικά, όλες οι δήθεν αποκαλυπτικές συνεντεύξεις για το μεγάλο μυστικό του πλούτου μεταφέρονταν με… αυτόματη μετάφραση μέσω διαδικτύου, κάτι που με την πρώτη ματιά δείχνει ότι πρόκειται για μεγάλη απάτη.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...