Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Έψησαν ζωντανό τον Νίκο Μέντζο

Με μαρτυρίες-καταπέλτη άρχισε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου η πολυαναμενόμενη δίκη για τη φρικτή δολοφονία του 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος και δεμένος μέσα στο αυτοκίνητό του τον Απρίλιο του 2011 στη Ρουπακιά Αγρινίου.

Στο εδώλιο κάθεται η σύζυγός του, στην οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορουμένη, που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, προσήλθε το πρωί στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τον γιο της, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Πρώτος κατέθεσε ως μάρτυρας ο αδελφός του θύματος, που προκάλεσε ανατριχίλα στο ακροατήριο με όσα είπε.

«Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό! Ηταν απόλυτα ικανή να το κάνει» είπε για την κατηγορουμένη, την οποία χαρακτήρισε «αυστηρή», «σκληρή», «ασφυκτική», που είχε το «πάνω χέρι» στον γάμο της. Οπως είπε ο αδελφός του άτυχου δασκάλου, εκείνη ήταν που διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού, τον μισθό του αλλά και όσα έβγαζε εργαζόμενος μετά το σχολείο στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της συζύγου του.

Σύμφωνα με τον αδελφό του Νίκου Μέντζου, η κατηγορούμενη σύζυγος είχε πληγωθεί από την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. «Είχε κυριευτεί από εκδίκηση και προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της» είπε, όμως φαίνεται ότι ένα ποσό 100.000 ευρώ που βρέθηκε κατόπιν στους λογαριασμού του δασκάλου έπαιξε τον ρόλο του. «Τον σκότωσε γιατί πληγώθηκε. Εχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα» είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.

Ισχυρό κίνητρο

Αξίζει να αναφερθεί ότι και στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως ένα ισχυρό κίνητρο για τη δολοφονία του δασκάλου ήταν ότι έδινε χρήματα στη γυναίκα που είχε γνωρίσει.
«Η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει, γιατί είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση κι εκείνη το γνώριζε. Δεν διαφαινόταν η βούλησή του να τη διακόψει και με τις οικονομικές παροχές προς το τρίτο πρόσωπο επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επίσης, η σύζυγος φέρεται ότι ενήργησε από κοινού με άγνωστο δράστη, ακινητοποίησε τον σύζυγό της στη θέση του οδηγού, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά» αναφέρεται στο παραπεμπτικό. Μάλιστα, υπάρχει μάρτυρας που είδε μια γυναίκα που ήρεμη περιφερόταν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το φλεγόμενο όχημα και, όταν έφτασε η Πυροσβεστική, επιδόθηκε σε κλάματα και οιμωγές.

Δεύτερη κατέθεσε η αδελφή του Νίκου Μέντζου, που περιέγραψε τον αδελφό της ως χαρούμενο, κοινωνικό, εργατικό και δοτικό άνθρωπο. Μιλώντας για τα χρήματα, είπε ότι υπήρχαν 180.000 ευρώ που φυλάσσονταν στο σπίτι, από τα οποία το θύμα είχε αφαιρέσει κάποια ποσά που τα διέθεσε για να κάνει δώρα στην ερωμένη του. Αυτό, προφανώς, εξόργισε τη σύζυγο και, κατά την εκτίμησή της, αποτελούσε λόγο εκδίκησης.
Οι συγγενείς του δασκάλου επιδιώκουν να αποδείξουν μέσα από τις καταθέσεις τους ότι η κατηγορουμένη με τη βοήθεια ακόμη ενός ατόμου που δεν έχει κατονομαστεί ήταν αυτοί που σκότωσαν με τον άγριο αυτόν τρόπο τον δάσκαλο. Η δίκη που θα συνεχιστεί την Πέμπτη έχει ακόμη αρκετό δρόμο, καθώς αναμένεται να εξεταστούν 31 μάρτυρες και από τις δύο πλευρές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...