Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Άγριο θρίλερ με σκελετό στην Αλόννησο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αλόννησο μετά την ανεύρεση ανθρώπινου σκελετού, που ανασύρει από το ντουλάπι ανεξιχνίαστες υποθέσεις εξαφάνισης, όπως εκείνες του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη από τον όρμο Βότση τον Αύγουστο του 2016 και ενός 54χρονου Ηρακλειώτη από τη Στενή Βάλα, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Από την Εύα Παπαδάτου

Τα οστά εντοπίστηκαν χθες το πρωί στη θέση Κάμπος-Βότση, κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στα θεμέλια ενός σπιτιού. Συγκεκριμένα, όταν οι εργάτες του συνεργείου έσκαψαν σε ένα σημείο της οικοδομής για να βάλουν σωληνώσεις για την κατασκευή αποχέτευσης, ήρθαν αντιμέτωποι με το μακάβριο εύρημα.

Ο σκελετός βρισκόταν μέσα στον λάκκο που είχε ανοιχτεί παλιότερα για την αποχέτευση, αλλά τότε οι εργασίες είχαν εγκαταλειφθεί και ξανάρχισαν πριν από λίγες ημέρες. Οι εργάτες, σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ειδοποίησαν την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του τμήματος Αλοννήσου, ενώ ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο.

Τα οστά θα σταλούν για εξέταση και ταυτοποίηση DNA για να διαπιστωθεί η ταυτότητα του άτυχου ανθρώπου στον οποίο ανήκουν, ενώ θα ακολουθήσουν έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξακριβωθεί αν ο θάνατος του ατόμου στο οποίο ανήκει ο σκελετός ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας ή δυστυχήματος.

Αναστάτωση

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών για να διαλευκανθεί η υπόθεση, ωστόσο το μυαλό πολλών πηγαίνει στις δύο εξαφανίσεις «θρίλερ» των τελευταίων ετών, αλλά κυρίως σε εκείνη του 54χρονου από το Ηράκλειο που εξαφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013. Ο αγνοούμενος είχε φτάσει στο πανέμορφο νησί των Σποράδων μαζί με έναν φίλο του και φιλοξενήθηκαν σε σπίτι γνωστού τους, κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε ο σκελετός. Το μοιραίο μεσημέρι έφυγε από το σπίτι, αλλά δεν γύρισε ποτέ.

Οι φίλοι του ανησύχησαν και, βλέποντας πως οι ώρες περνούσαν και ο 54χρονος δεν εμφανιζόταν, δήλωσαν την εξαφάνισή του στην Αστυνομία. Μια μαρτυρία είχε μιλήσει για παρουσία του άντρα σε αγροτική περιοχή κοντά στο ψαροχώρι Στενή Βάλα, αλλά παρά τις έρευνες από έδαφος και αέρα δεν εντοπίστηκε ποτέ. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, ο Ηρακλειώτης, ο οποίος δεν είχε αποκτήσει δική του οικογένεια, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ήταν μονίμως στρεσαρισμένος.

Πιο πρόσφατη είναι η εξαφάνιση στην Αλόννησο του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη, η οποία απασχόλησε για πολλούς μήνες τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ο σκελετός να ανήκει στον νεαρό που ζούσε μόνιμα στο Βέλγιο, αν και αυτός εθεάθη για τελευταία φορά στη θάλασσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το απόγευμα της άφιξής του στο νησί, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, ο Καραμιχαηλίδης άφησε την 24χρονη φίλη του Κωνσταντίνα στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο όπου είχαν καταλύσει και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση.

Επιχείρησε να λύσει ένα μεγάλο αλιευτικό σκάφος για να βγει στα ανοιχτά για βαρκάδα, όμως έγινε αντιληπτός από τους ψαράδες, γεγονός που μάλλον τον τρομοκράτησε αφού βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα. Ο 30χρονος άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού ώσπου χάθηκε στο σκοτάδι, ενώ οι αλιείς ειδοποίησαν το Λιμενικό, που ξεκίνησε ολονύκτιες έρευνες, οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Την επομένη οι δύτες βρήκαν στον βυθό του λιμανιού την μπλούζα και το παντελόνι του Καραμιχαηλίδη με 500 ευρώ στην τσέπη, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.

φ2 karamixailidis16.PNG
Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης με τη μητέρα του

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...