Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Αθώος ο Tus για την… αγκαλιά σε χασισόδεντρο

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια του γνωστού ράπερ Tus, που κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας εξαιτίας μιας φωτογραφίας που είχε αναρτήσει το 2017 στη σελίδα του στο facebook, στην οποία εμφανιζόταν αγκαλιά με ένα -ψεύτικο κατά τον ίδιο- δενδρύλλιο κάνναβης!

Η ανάρτηση με το… αμαρτωλό δενδρύλλιο, την οποία συνόδευε με το σχόλιο «ξέπλυμα χρήματος με φυτώριο», είχε πυροδοτήσει καταιγισμό επικριτικών σχολίων, αλλά και τη σύνταξη αναφοράς σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής για… διαφήμιση ναρκωτικών ουσιών, η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Η αναφορά των αστυνομικών, που συντάχθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και αναγνώστηκε χθες στο δικαστήριο, τόνιζε πως η ενέργειά του αυτή «παρακινεί στη χρήση ναρκωτικών ουσιών» επειδή είναι τραγουδοποιός και άρα πρόσωπο που χαίρει αναγνωρισιμότητας στο ευρύ κοινό, επισημαίνοντας πως στην επίμαχη ανάρτηση ο δράστης προβάλλει με θετικό τρόπο τη χρήση ναρκωτικών.

«Κακόγουστο αστείο»

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης, η αδελφή της αμπιγιέζ του ράπερ υποστήριξε πως «η φωτογραφία αυτή ήταν ένα κακόγουστο αστείο» και τόνισε πως ο τραγουδιστής είναι υπέρμαχος της αθλητικής ζωής.

«Είναι αθλητής, δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά. Ούτε ποτό δεν πίνει, μόνο καφέ!» ανέφερε η μάρτυρας, εξηγώντας πως «είναι το είδος της μουσικής (σ.σ.: ραπ) που παραπέμπει σε άλλα πράγματα».

Ο ράπερ δεν παρευρέθη στο δικαστήριο, ωστόσο ο συνήγορός του τόνισε πως έχει μετανιώσει για την πράξη του και προσκόμισε συνεντεύξεις του στις οποίες ο Tus τονίζει πως δεν είναι… φαν των ναρκωτικών.

«”Δεν χρειάζομαι ντρόγκια για να γράψω…” έχει δηλώσει σε συνέντευξή του. Ούτε έχει καπνίσει στη ζωή του αυτός ο άνθρωπος» ανέφερε ο δικηγόρος του. Στην πρότασή του, ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών και το δικαστήριο προχώρησε στην αθώωσή του, με τον πρόεδρο ωστόσο να σχολιάζει πως η πράξη του Tus ήταν μια προσπάθεια να μιμηθεί την αμερικανική ραπ σκηνή.

f1 Τus

«Κύριε πρόεδρε, γιατί, στην εγχώρια σκηνή δεν έχουμε τραγούδια για ναρκωτικά; Να σας θυμίσω το ”Πίνω μπάφους και παίζω Pro” και το ”Επιστροφή στη φύση” των Ψόφιων Κοριών;» αντέκρουσε ο συνήγορός του, που επισήμανε στην αγόρευσή του ότι για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της παρακίνησης πρέπει να «υπάρχει κάποιος που να παρακινήθηκε εν τέλει».

Αίσθηση προκάλεσε στο δικαστήριο η ανάγνωση των σχολίων κάτω από την ανάρτηση του ράπερ, ορισμένα από τα οποία έφεραν γέλια στο ακροατήριο. «Πέτα και καμιά φούντα σε μας, ρε καρντάση», «Α, ένας ακόμη βασιλικός!», «Μπράβο, μαστούρα, ανακατωσούρα» έγραφαν ορισμένοι. «Ρε ηλίθιε, είσαι περήφανος για αυτή τη φωτό; Σε ακούνε και παιδιά» έγραφαν άλλοι, ενώ ο πρόεδρος διέκοψε την ανάγνωση όταν άρχισαν οι αναφορές στα… θεία!

«Στο δικαστήριο τα λέμε όλα και τα διαβάζουμε όλα, αλλά τώρα εδώ τα βάζουν και με τα θεία – δεν υπάρχει λόγος» σχολίασε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...