Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ντίνος Θεοδωρίδης: θύμα σέχτας ο γιος μου!

Εφιαλτικές στιγμές ζει ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης Ντίνος Θεοδωρίδης, καθώς έχει χάσει τα ίχνη του 20χρονου γιου του στη μακρινή Δανία από τις 26 Νοεμβρίου.

Από τον Βαγγέλη Καράλη

Ο νεαρός είχε αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αθήνα με πρώτη στάση στο Μιλάνο, από εκεί στην Κοπεγχάγη και τελικό προορισμό τη φιλήσυχη πόλη της Δανίας, Ααλμποργκ. Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ, με τον πατέρα να φοβάται ότι ο γιος του έχει πέσει θύμα σέχτας, μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης, όπως εξομολογείται στην «Espresso».

«Ο Νικόλας (σ.σ.: Ισίδωρος Θεοδωρίδης) είναι ένα πολύ κλειστό και ντροπαλό παιδί» δηλώνει o πατέρας του. «Περνούσε ώρες στον υπολογιστή κάνοντας chat και παίζοντας video games, και έκανε εκπαίδευση για να γίνει αεροσυνοδός. Μας είχε πει ότι στις 26 Νοεμβρίου έχει εκπαίδευση με την αεροπορική εταιρία στο Μιλάνο. Στις 24 Νοεμβρίου γιορτάσαμε όλοι μαζί τα γενέθλια του αδελφού του. Τα δύο παιδιά μου, ενήλικα πλέον, δεν μένουν μαζί μας. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 26ης Νοεμβρίου με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ”μπαμπά, έφτασα Μιλάνο, όλα καλά”. Hταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε. Η πτήση του ήταν στις 15.00 από Αθήνα, πολλές ώρες για να φτάσει κάποιος στο Μιλάνο. Την επόμενη μέρα, τον καλώ ξανά, αλλά το είχε κλειστό. Είχε αφήσει ανοιχτά τα mails του στον υπολογιστή του. Εψαξα και βρήκα ότι το εισιτήριό του είχε ως τελικό προορισμό το Ααλμποργκ της Δανίας. Πέταξε από Αθήνα – Μιλάνο, από εκεί Κοπεγχάγη, με τελικό προορισμό το Ααλμποργκ . Καλώ την αεροπορική εταιρία και μου λένε ότι η εκπαίδευση ήταν στις 12 Ιανουαρίου. Μου είχε πει ψέματα! Πήρε τον χρόνο του για να εξαφανιστεί. Από το αεροδρόμιο της Δανίας μού επιβεβαίωσαν την άφιξή του στη χώρα, όχι όμως και την αναχώρησή του. Μάλιστα, οι κάμερες του αεροδρομίου τον εντόπισαν μόνο του στον χώρο των αφίξεων, σαν να περίμενε κάποιον για περισσότερο από ένα τέταρτο. Το εισιτήριο της επιστροφής για Αθήνα ήταν στις 2 Δεκεμβρίου. Οι Αρχές της Δανίας έδωσαν σήμα για την εξαφάνισή του καθυστερημένα, στις 3 Δεκεμβρίου! Η αστυνομία της Δανίας μάς πληροφόρησε ότι τελευταία φορά που εντοπίστηκε το σήμα στο κινητό του ήταν στις 27 Νοεμβρίου το πρωί, στο λιμάνι του Ααλμποργκ. Από εκεί και πέρα χάθηκε κάθε σήμα του. Προφανώς, έριξε το κινητό του στη θάλασσα».

Τα σενάρια για την εξαφάνιση του 20χρονου Νικόλα είναι πολλά, με τον πατέρα του να φοβάται ότι μπορεί να έχει πέσει θύμα παραθρησκευτικής οργάνωσης:

«Οι Αρχές της Δανίας θεωρούν ότι δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, καθώς έχουν ”χτενίσει” την περιοχή και δεν έχει βρεθεί κάποιο πτώμα. Είχε έναν φίλο που μιλούσε από τη Σουηδία. Μίλησα μαζί του, αλλά μου είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι και ότι μιλούσαν μόνο τυπικά για δουλειά. Ίσως, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, να έχει επιστρέψει στην Αθήνα με άλλη αεροπορική εταιρία από αυτήν που είχε βγάλει εισιτήριο».

«Να δώσει ένα σημείο ζωής»

Ο Ντίνος Θεοδωρίδης κάνει έκκληση, μέσω της «Espresso», στον γιο του να δώσει ένα σημάδι ζωής: «Το ένστικτό μου λέει ότι είναι καλά στην υγεία του. Φοβάμαι ότι έχει πέσει θύμα παραθρησκευτικής οργάνωσης. Αυτό που θέλω μόνο, αν με ακούει, είναι να δώσει ένα σημείο ζωής και ότι είναι καλά. Ας κάνει τη ζωή του όπως θέλει. Η μητέρα του νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο από την αγωνία της. Ζούμε μια κόλαση! Αυτό που με βασανίζει καθημερινά είναι ένα τεράστιο ”γιατί”. Γιατί έφυγες, Νικόλα, τι σου συμβαίνει; Το μόνο που θέλω είναι να είσαι καλά!»

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον γνωστό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος ανέλαβε να αναζητήσει τον 20χρονο αγνοούμενο.

«H Δανία και η πόλη Ααλμποργκ έχουν πολύ μικρή εγκληματικότητα. Θεωρώ δύσκολο να έχει πέσει θύμα κλοπής, επίθεσης, δολοφονίας ή απαγωγής. Είναι, ωστόσο, γεγονός ότι σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες δρουν παραθρησκευτικές οργανώσεις…» δηλώνει ο ιδιωτικός ερευνητής, επιβεβαιώνοντας τους φόβους του κυρίου Θεοδωρίδη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...