Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Από μια κλωστή η ζωή της Έρρικας Μπρόγιερ!

Το 2020 βρήκε την Έρρικα Μπρόγιερ να δίνει την πιο δύσκολη μάχη της.

Από τον ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Η σπουδαία χορεύτρια και τραγουδίστρια, αδελφή της Μαργαρίτας Μπρόγιερ, με την οποία τραγούδησε σε πολλές ταινίες της Φίνος Φιλμ, και πρώτη σύζυγος του Κώστα Βουτσά, εδώ και περίπου έναν μήνα ανεβαίνει τον δικό της γολγοθά, με τη ζωή της -όπως μας μετέφερε πηγή από το περιβάλλον της- να κρέμεται πλέον από μια κλωστή.

Ήταν 8 Δεκεμβρίου όταν ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, παραγωγός του μιούζικαλ «Η Παριζιάνα», ανακοίνωσε δημοσίως ότι λόγω προβλήματος υγείας η Έρρικα Μπρόγιερ, η οποία συμμετείχε ως γκεστ στην παράσταση του θεάτρου Broadway, θα απουσίαζε για λίγο καιρό από τη θέση της.

Η είδηση ξάφνιασε τους συντελεστές της παραγωγής, που από την πρώτη στιγμή είχαν αγκαλιάσει με θέρμη την επιστροφή της στο σανίδι για τις ανάγκες της θεατρικής αναβίωσης του θρυλικού μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, στο οποίο είχε παίξει επίσης η ηθοποιός το 1969, υποδυόμενη την αδελφή της «Παριζιάνας», την Ελένη.

φ3 ξεγυρ
Η Μπρόγιερ με τη Ρένα Βλαχοπούλου στην «Παριζιάνα»

Δυστυχώς, οι εξελίξεις για την πρώτη κυρία Βουτσά υπήρξαν ραγδαίες και δεν ήταν αυτές που όλοι ήλπιζαν. Έπειτα από πολλές εξετάσεις σε κεντρική κλινική της Αθήνας διαπιστώθηκε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, η Έρρικα με δύναμη ψυχής και περίσσιο θάρρος παλεύει παλικαρίσια για τη ζωή της έχοντας στο πλευρό της τη μονάκριβη κόρη της Σάντρα, ενώ και ο Κώστας Βουτσάς έχει ζητήσει να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις στην υγεία της. Σημειώνεται πως η «Espresso» επικοινώνησε με τη Σάντρα Βουτσά, αλλά εκείνη δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα.

Το όνομα της 77χρονης πλέον Έρρικας Μπρόγιερ που δίνει μάχη στην Εντατική για να κρατηθεί ζωντανή απασχόλησε πάλι τα media το περασμένο καλοκαίρι, όταν έπειτα από αποχή 20 ετών αποφάσισε να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Αφορμή γι’ αυτό δόθηκε από την παράσταση «Η Παριζιάνα», που βασίζεται στο μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ, το οποίο βγήκε στους κινηματογράφους πριν από 50 χρόνια, με την ίδια να συμπρωταγωνιστεί με τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Κώστα Καρρά και τον Χρόνη Εξαρχάκο. Μιλώντας στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, στις 27 Νοεμβρίου, η Έρρικα δήλωσε τη χαρά της γι’ αυτή τη συμμετοχή, ενώ θυμήθηκε με συγκίνηση τα πρώτα της βήματα.

φ3
Έρρικα Μπρόγιερ (δεξιά) με την αδελφή της Μαργαρίτα

Ο γάμος το 1965

«Μπήκα πολύ πιτσιρίκα στο επάγγελμα. Δουλεύαμε στα Αστέρια με τον Γιάννη Βογιατζή το 1961 μαζί με την αδελφή μου. Του κάναμε χορωδιακά. Ερχόταν ο καλός κόσμος και χορεύαμε με την ορχήστρα μας. Έρχεται τότε ο Μίμης Τραϊφόρος από το θέατρο Βέμπο και μας πρότεινε να βγούμε και στο θέατρο. Μας πήραν λοιπόν και κάναμε τρία διαφορετικά νούμερα με άλλα κοστούμια» είχε πει τότε για το θεατρικό ξεκίνημα των φημισμένων αδελφών Μπρόγιερ.

Το 1965 η Έρρικα παντρεύτηκε τον Κώστα Βουτσά, φέρνοντας στον κόσμο τη μοναχοκόρη τους Σάντρα. Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της η ίδια είχε μιλήσει για τον γάμο της με τον σπουδαίο ηθοποιό: «Ο Κώστας πάντοτε ήταν γυναικάς. Μόνος του μου είχε πει, όταν πια χωρίσαμε: “Έρρικα, αυτό με τα χρόνια επιδεινώνεται”. Τουλάχιστον ο Κώστας τα έλεγε. Άλλοι δεν τα λένε» είχε πει χαρακτηριστικά.

Μετά το διαζύγιό τους ο Βουτσάς παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, Θεανώ Παπασπύρου, ενώ η Έρρικα Μπρόγιερ παντρεύτηκε τον Γιάννη Μαρινάκη, έναν άνθρωπο που -όπως είχε τονίσει δημόσια- ήταν πολύ διαφορετικός από τον κωμικό ηθοποιό. Εκείνος ήταν δημόσιος υπάλληλος, με καλή θέση και πολύ μορφωμένος. Ωστόσο, ο μεγάλος της έρωτας υπήρξε πάντα ο Κώστας. Μάλιστα, έχει παραδεχτεί πως, αν γύριζε πίσω τον χρόνο, πάλι τον δημοφιλή κωμικό θα προτιμούσε!

φ4

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...