Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέτρος Λαγούτης: «Έχει τύχει να θέσω τα όρια μου στο κοινό»

O Πέτρος Λαγούτης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

Τάνγκο χωρισμού για τον πρόεδρο της Αργεντινής!

Εργένης ξανά είναι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία μαθαίνει πως ο Ντίνος πρόδωσε την...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

«Sms» θανάτου για τον «killer» των γηπέδων

Προειδοποιητικό μήνυμα, και όχι συμβόλαιο θανάτου, «βλέπουν» οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής πίσω από τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του «killer» των γηπέδων Ντάρκο Κοβάσεβιτς έξω από το σπίτι του, στη Γλυφάδα.

Ο παλαίμαχος κανονιέρης του Ολυμπιακού ήταν απόλυτος στην κατάθεση που έδωσε, ότι δεν είχε δεχτεί απειλές και ότι δεν μπορεί να φανταστεί το κίνητρο αυτών που κρύβονται πίσω από το παραλίγο φονικό «sms».

«Βγήκα από το σπίτι και πήγα να μπω στο αυτοκίνητο για να το μεταφέρω στο γκαράζ. Τότε είδα έναν άντρα που φορούσε σκούρα ρούχα και καπέλο τζόκεϊ να βγαίνει από ένα Smart. Κρατούσε όπλο στο χέρι και ερχόταν προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς πέφτω δεξιά κάτω για να κρυφτώ. Ακούω έναν πυροβολισμό. Μετά τον βλέπω να μπαίνει στο αυτοκίνητο και να φεύγει» κατέθεσε ο πρώην παίκτης των «ερυθρoλεύκων», δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να αποδώσει σε κάποιον χώρο την ένοπλη επίθεση.

Ο 47χρονος Σέρβος παλαίμαχος επιθετικός του Ερυθρού Αστέρα, της Γιουβέντους, της Λάτσιο, της Ρεάλ Σοσιεδάδ και των «ερυθρολεύκων» είναι ταραγμένος μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση σοκ η γυναίκα της ζωής του και μητέρα των παιδιών του, που αδυνατεί να πιστέψει όσα εκτυλίχτηκαν το βράδυ της Τρίτης.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών που ερευνούν την υπόθεση επιχειρούν να αναπαραστήσουν τη σκηνή της επίθεσης και να εντοπίσουν πιθανούς υπόπτους, ενώ αναζητούν τα κίνητρα πίσω από το «μήνυμα», με κάποιες πρώτες ενδείξεις να τους κάνουν να εξετάζουν προσωπικές ή οικονομικές υποθέσεις του άλλοτε άσου των γηπέδων, χωρίς να έχουν προκύψει μέχρι στιγμής ενδείξεις για αθλητικές υποθέσεις στις οποίες να εμπλέκεται.

Όπως επισημαίνουν στην «Espresso», αν και η επίθεση παρουσιάζει χαρακτηριστικά δολοφονικής απόπειρας, ωστόσο εξετάζεται προσεκτικά ο τρόπος που ενήργησε ο δράστης.

Ίσως η πτώση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς όταν προσπάθησε να καλυφτεί να δημιούργησε στον επίδοξο δολοφόνο την ψευδαίσθηση ότι ο «στόχος εξουδετερώθηκε» και να αποχώρησε από την περιοχή χωρίς να τον πυροβολήσει δεύτερη φορά.

Εξετάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο ο επίδοξος εκτελεστής να πυροβόλησε μόνο μία φορά επειδή το όπλο έπαθε εμπλοκή λόγω κακής συντήρησης ή απειρίας του, αν και δύσκολα θα φανεί αυτό, λόγω της καταστροφής που έχει υποστεί από τη φωτιά. Μέχρι στιγμής, παρά την ενδελεχή έρευνα στον χώρο, δεν έχουν εντοπιστεί ούτε ο κάλυκας ούτε η βολίδα ή κάποια τρύπα από τον πυροβολισμό, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

4 5 Φ4 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ SMART
Μέρη του όπλου στο κάθισμα

Στο κάθισμα του κλεμμένου Smart που πυρπόλησε ο δράστης εντοπίστηκαν μετά την κατάσβεση της φωτιάς τα μεταλλικά μέρη του όπλου, δηλαδή το κλείστρο, η κάννη και ο γεμιστήρας με τις σφαίρες. Όλα εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς θεωρείται βέβαιο ότι με αυτό πυροβόλησε ο δράστης εναντίον του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος έχει διατελέσει και σκάουτερ του Ολυμπιακού.

4 5 Φ5 5940 DANIELA KAI DARKO KOVACEVIC 30052014
Με τη σύζυγό του

Ο συνεργός

Στο οπτικό υλικό που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί από κάμερες ασφαλείας στην περίμετρο της μεζονέτας του 47χρονου Σέρβου έχει καταγραφεί η διαδρομή του Smart, που εντοπίστηκε καμένο κοντά στην εξωτερική περίμετρο πίσω από το Γκολφ της Γλυφάδας.

Όμως, δεν έχει καταγραφεί η διαφυγή τού επίδοξου εκτελεστή του Σέρβου πρώην ποδοσφαιριστή από το σημείο, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχε και δεύτερος δράστης. Πάντως, εκτιμάται ότι συνεργός του είχε φροντίσει να βρίσκεται στο προκαθορισμένο σημείο, ώστε να εξασφαλίσει τη διαφυγή του χωρίς απρόοπτα.

Το όχημα έχει κλαπεί τον περασμένο Νοέμβριο από τη Θεσσαλονίκη και έφερε πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούν σε όχημα ίδιου τύπου και χρώματος, ο νόμιμος κάτοχος του οποίου διαμένει στη Μεσσηνία. Οι αστυνομικοί έχουν υποβάλει στην Εισαγγελία αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου το διάστημα πριν και μετά την επίθεση με ακτίνα περιμέτρου το ένα χιλιόμετρο, ώστε να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες επικοινωνίες.

Η μαφιόζικη ενέδρα έγινε θέμα σε όλη την Ευρώπη

4 5 Φ3 5000022
Το πυρπολημένο Smart του δράστη

Τεράστια έκταση και εκτός συνόρων πήρε η είδηση της μαφιόζικης επίθεσης στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, λόγω της καριέρας που έχει κάνει σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους και του λαμπερού ονόματός του στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης, αθλητικά και μη, είχαν αναφορές στην υπόθεση.

«Ενέδρα στον πρώην ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους. Τον πυροβόλησαν έξω από το σπίτι του» έγραφε στον τίτλο της η «Gazzetta dello Sport», με αναλυτικό ρεπορτάζ για το συμβάν.

Οι ισπανικές «AS» και «Mundo Deportivo» φιλοξένησαν τις πρώτες δηλώσεις του 47χρονου, που αποτελεί διεθνή ποδοσφαιρική προσωπικότητα, ενώ σε όλες τις σερβικές ιστοσελίδες υπήρξαν εκτενή ρεπορτάζ για τον σπουδαίο Σέρβο επιθετικό και πρώην αθλητικό διευθυντή της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας του.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...