Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Βόμβα» από την ερωμένη του δασκάλου

Απρόσμενες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Αγρινιώτη δασκάλου Νίκου Μέντζου το 2011, καθώς η ερωμένη του θύματος «έβγαλε λάδι» τη χήρα του, η οποία κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Από την Εύα Παπαδάτου

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου (ΜΟΔ), εκτός από τη γυναίκα με την οποία φέρεται ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση ο 46χρονος εκπαιδευτικός, που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του το 2011 στη Ρουπακιά Αγρινίου, εξετάστηκαν και τα αδέλφια της.

Η μάρτυρας «βομβαρδίστηκε» από ερωτήσεις της έδρας αλλά και των δικηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, αλλά δεν απάντησε σε όλες, ισχυριζόμενη είτε πως δεν θυμόταν είτε κάνοντας λόγο για προσωπικά δεδομένα. Όμως, δεν άργησε να ανάψει «φωτιές» στο δικαστήριο όταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπερασπίστηκε την κατηγορουμένη.

Η ερωμένη ισχυρίστηκε ότι δεν έπαιρνε λεφτά από τον Μέντζο, όπως έλεγαν οι φήμες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η χήρα όταν έμαθε για την εξωσυζυγική σχέση του άντρα της δεν εξοργίστηκε σε τέτοιο βαθμό που να θέλει να τον δολοφονήσει. «Εγώ δεν τη θεωρώ κατηγορουμένη» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν γνώριζε πότε η σύζυγος του δασκάλου έμαθε για τη σχέση τους, εκείνη είπε ότι δεν ήξερε, καθώς όταν βρισκόταν με τον 46χρονο δεν συζητούσαν ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις οικογένειές τους. Ένα σημαντικό στοιχείο που ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα, σύμφωνα με την «Αιχμή», που βρέθηκε στο ΜΟΔ Μεσολογγίου, ήταν ότι η ερωμένη ανέφερε πως τη μέρα της δολοφονίας βρισκόταν στο πατρικό της για τις προετοιμασίες του Πάσχα όταν έλαβε ένα γραπτό μήνυμα από τον Μέντζο που έλεγε: «Σ’ αγαπώ, να φυλάγεσαι». Η ίδια όμως ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν έχει ιδέα γιατί της έστειλε κάτι τέτοιο ο 46χρονος.

Τυπική σχέση

Τη «σκυτάλη» πήραν τα αδέλφια της ερωμένης, τα οποία δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν πολλά για τον εξωσυζυγικό δεσμό της με τον άτυχο άντρα και πως η δική τους σχέση μαζί του ήταν τυπική, ως γονείς απέναντι σε δάσκαλο. Κατόπιν εξετάστηκαν δύο συγχωριανές της ερωμένης, η μία εκ των οποίων ανέφερε ότι περνώντας το πρωί της μοιραίας μέρας από έναν δρόμο είδε το αυτοκίνητο του θύματος σταθμευμένο στην άκρη και στη θέση του οδηγού βρισκόταν ο ίδιος, ενώ έξω από αυτό ήταν κάποιοι άνδρες, τους οποίους δεν είδε, καθώς ήταν γυρισμένοι με την πλάτη προς τον δρόμο.

Η δεύτερη μάρτυρας, που ήταν γειτόνισσα της ερωμένης, είπε -μεταξύ άλλων- πως σε συζήτηση που είχε με κάποιον εκείνος της είπε: «Αν θέλεις να μάθεις ποιος “έφαγε” τον δάσκαλο, θα σου πω εγώ: Ο γαμπρός του τον “έφαγε”. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της αδελφής του Μέντζου, η οποία είπε ότι γίνεται αυτή η αναφορά τώρα επειδή ο άντρας της έχει πεθάνει και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...