Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Ξέσπασε η χαροκαμένη μάνα της Τοπαλούδη: «Δολοφόνοι, θα σας πάρω την ψυχή!»

Αντιφατικά συναισθήματα κατέκλυσαν χθες την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη δίκη για τον ομαδικό βιασμό και τον βασανιστικό θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, με τις καταθέσεις των χαροκαμένων γονιών της να ραγίζουν καρδιές.

Από την Ντέμη Ντάβαρη

Την ίδια ώρα, η αμετανόητη στάση των δύο κατηγορουμένων, που αρνήθηκαν ακόμη και την ύστατη στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προκάλεσε οργή και αποτροπιασμό.
Ο 21χρονος Έλληνας αρνήθηκε μέσω του συνηγόρου του την κατηγορία του ομαδικού βιασμού και δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο την απλή συνδρομή στη δολοφονία, ενώ ο 19χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενός του αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών. Η στάση τους προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της άτυχης φοιτήτριας, που φώναξε οργισμένος:

«Δεν ντρέπεστε λίγο, για ποια συναίνεση μιλάτε; Το βασάνισαν το κορίτσι μας! Τη βιάσατε με το μαχαίρι στον λαιμό! Το κορίτσι μας ήταν το τυχερό, αν δεν ήταν η Ελένη, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση της που θα βίωνε τα ίδια από αυτά τα τέρατα!»

Λίγο νωρίτερα, στη θέα των δύο νεαρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία της κόρης της η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της.
«Θα σας σκοτώσω! Δολοφόνοι! Θα σας πάρω την ψυχή!» ήταν τα λόγια που αντηχούσαν μέχρι τους διαδρόμους του κτιρίου τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι οδηγούνταν στο εδώλιο. Μάταια οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να τη συγκρατήσουν.

«Κατέστρεψαν το παιδί μου και τη ζωή μου! Θέλανε να δείξουν ανδρισμό, αυτοί που δεν κόπιασαν ποτέ στη ζωή τους για τίποτα!» ούρλιαζε με πόνο ψυχής η άτυχη μητέρα, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να την προτρέπει να βγει λίγο από την αίθουσα για να ηρεμήσει.

Σε μια συγκλονιστική κατάθεση ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης, περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που βίωσαν ο ίδιος και η σύζυγός του όταν χάθηκαν τα ίχνη της κόρης τους, αλλά και τον αβάσταχτο πόνο τους όταν έμαθαν για την άγρια δολοφονία της στη Ρόδο όπου σπούδαζε.

Φ3 2
Ο πατέρας της φοιτήτριας

«Θα μιλήσω πρώτα ως γονιός μιας οικογένειας που έχασε το παιδί της με τόσο βασανιστικό τρόπο και μετά ως μάρτυρας. Παρούσα στην αίθουσα είναι η Ελένη Τοπαλούδη, είναι στις ψυχές μας και στις καρδιές μας και θα είναι αιώνια. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει τέτοιες στιγμές» είπε και εξήγησε πως, όταν έφτασε στη Ρόδο, δεν είχε καν το κουράγιο να πάει στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το παιδί του.

«Έφυγε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μας, άδειασε η ψυχή μας» ανέφερε και περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές, όταν πήγε στο άδειο διαμέρισμα της Ελένης. «Το πλυντήριο ήταν ακόμα αναμμένο, στο ψυγείο είχε ένα μισοφαγωμένο μήλο, όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε… Εκεί ζούσε και ανέπνεε» είπε.

«Να προσπαθείς να μαζέψεις με ποτάμια τα δάκρυα τα πράγματα του παιδιού σου…» συνέχισε, ενώ αναφέρθηκε και στη συγκλονιστική στιγμή που επέστρεφε με το αεροπλάνο στο σπίτι της οικογένειας συνοδεύοντας το νεκρό παιδί του στο φέρετρο. «Έλεγα να ανέβει λίγο πιο ψηλά ο κυβερνήτης μήπως το σώμα της συναντήσει την ψυχή της και ξαναζωντανέψει…» είπε με τα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια του.

«Στο εδώλιο έπρεπε να κάθονται οι γονείς των κατηγορουμένων, γιατί, ενώ είχαν παρατηρήσει επιθετικές συμπεριφορές, δεν έκαναν τίποτα για τα παιδιά τους» τόνισε και μίλησε για ένα όνειρο στο οποίο είδε την Ελένη να του ζητά να της αγοράσει ρούχα. «Μια φορά μόνο την είδα στον ύπνο μου μετά τα σαράντα, μου λέει “μπαμπά, θέλω να μου πάρεις κάποια ρούχα”» περιέγραψε κλαίγοντας. «“Τι να τα κάνεις, κορίτσι μου;” της είπα» ανέφερε.

Ο άτυχος πατέρας ζήτησε από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων να σταθεί με ευλάβεια στη μνήμη της κόρης του και οι συνήγοροι με τη σειρά τους δεν του έκαναν καμία ερώτηση, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά τους.

Στην κατάθεσή της η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας περιέγραψε ένα παιδί γεμάτο όνειρα για το μέλλον και αγάπη για τους συνανθρώπους του, ενώ η οργή της ξεχείλισε άλλη μια φορά αναφερόμενη στους κατηγορουμένους.

«Το παιδί μου έφυγε από το Διδυμότειχο αφίλητο, παρθένα και πήγε στη Ρόδο κι ο Αλβανός το πήρε να το μοιραστεί με τον άλλο, το σάπισαν στο ξύλο, το πήγανε στο άντρο της ακολασίας στο σπίτι του ενός, εκεί είχανε πάει κι άλλα κορίτσια και τους έδειχναν τσόντες για να κάνουν αυτά που τους δείχνανε» είπε. «Τη γνώρισαν τη μία ημέρα και την επομένη την έστειλαν στον τάφο, το πήραν το παιδί μου με πλεκτάνη τα ανθρωπόμορφα τέρατα» συνέχισε.

Ευθύνες και στην οικογένεια

«Τι απολογία θα δώσουν στον Θεό, χωρίς ντροπή, χωρίς καρδιά;» είπε και επέρριψε ευθύνες στη γιαγιά του 21χρονου, η οποία βρισκόταν στο ισόγειο της διώροφης κατοικίας που έγινε τόπος μαρτυρίου για τη φοιτήτρια, αλλά υποστηρίζει πως δεν άκουσε τίποτα. «Η γιαγιά τι είχε, πώς δεν άκουσε τις φωνές του παιδιού μου;» αναρωτήθηκε, υποστηρίζοντας πως σύσσωμη η οικογένεια του Ροδίτη κατηγορουμένου γνώριζε για την παραβατική συμπεριφορά του, αλλά έμεναν απαθείς.

«Αυτό το καταραμένο βαν είχε παντού το αίμα της Ελένης μου, να παρακαλεί το παιδί μου και να μη δείχνουν έλεος» είπε ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της, χαρακτήρισε τους γονείς των κατηγορουμένων «ηθικούς αυτουργούς» στον πόνο της, ενώ κατεβαίνοντας από το εδώλιο του μάρτυρα στράφηκε προς τους δυο νεαρούς.

«Θέλω να δω τις φάτσες τους, το δικαιούμαι! Δις ισόβια, δεν θα δουν το φως του ήλιου για να δικαιωθώ… Θα τους σκοτώσω εγώ, αν δεν τους βάλουν ισόβια. Εγώ θα την κάνω τη δουλειά!» ούρλιαξε. Μετά το πέρας της κατάθεσής της η μάρτυρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, καθώς ένιωσε δυσφορία λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

«Είχε παντού αίματα στο σπίτι. Είχαν καθαρίσει τον χώρο, αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Ο,τι έγινε έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ» είπε στην κατάθεσή του ο διοικητής του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Θωμάς Ζόβας, ο άνθρωπος που ξετύλιξε το κουβάρι του αποτρόπαιου εγκλήματος, ενώ τόνισε πως πρόθεση των κατηγορουμένων ήταν να εξαφανίσουν το άψυχο σώμα της Ελένης, εξηγώντας πως και οι δύο συμμετείχαν σε αυτό.

«Το να την πετάξεις στη θάλασσα, όμως, θέλει δύο. Για να μπορέσει να φύγει σε απόσταση, έπρεπε να πεταχτεί με δύναμη» ανέφερε.«Το αρνούμαι κατηγορηματικά!» αντέδρασε ο νεαρός Αλβανός, ενώ λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενός του είπε: «Λυπάμαι για την Ελένη, αλλά δεν έγινε τίποτα με εκείνη…» Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

Αγκαλιά συμπόνοιας της Μάγδας Φύσσα

φ1 2

Στο πλευρό των γονιών της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε χθες και η Μάγδα Φύσσα. Η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα μπήκε στη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της δίκης και πλησίασε τους γονείς της άτυχης φοιτήτριας για να τους πει λίγα λόγια συμπαράστασης.

«Να σας ακουμπήσω μόνο στον ώμο θέλω, έχω χάσει κι εγώ το παιδί μου» είπε στον πατέρα του θύματος, ενώ στη συνέχεια έσκυψε προς την πλευρά της μητέρας της 21χρονης και την αγκάλιασε.

Μάλιστα, οι δύο χαροκαμένες μητέρες είχαν και μια συζήτηση έξω από το δικαστήριο, όπου η Κυριακή Αρμουτίδου προσπαθούσε να ηρεμήσει από την ένταση της ακροαματικής διαδικασίας. Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε τις δύο γυναίκες την ώρα που η Μάγδα Φύσσα αγκάλιασε και χάιδεψε στοργικά τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, σε μια προσπάθειά της να της δώσει κουράγιο. Άλλωστε, η ίδια γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο σκληρή και επώδυνη είναι αυτή η διαδικασία.

Προκλητικός ο 21χρονος Ροδίτης, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο όταν έφευγε από το δικαστήριο

φ4 2

Με το θράσος να ξεχειλίζει, δεν δίστασε κατά την αναχώρησή του από τα δικαστήρια να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο σε κάμερες και φωτογράφους ο 21χρονος Ροδίτης, που φαίνεται να μη συγκινείται ούτε από το βαρύ κατηγορητήριο που επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά ούτε από τις καταθέσεις των γονιών της άτυχης Ελένης που προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στο ακροατήριο!

Παρά τις χειροπέδες που κρατούσαν δεμένα τα δυο του χέρια, ο νεαρός κατηγορούμενος, που καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης καθόταν στο εδώλιο με σκυμμένο κεφάλι και απλανές βλέμμα, μόλις βγήκε από τη δικαστική αίθουσα βρήκε όχι μόνο τη… χαμένη του ζωντάνια, αλλά και τον τρόπο να προκαλέσει δίχως ίχνος ντροπής.

Εμφανής ήταν και η αλλαγή στην εμφάνισή του, καθώς κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή, εδώ και περίπου έναν χρόνο, ο 21χρονος κατηγορούμενος πήρε πολλά επιπλέον κιλά!

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...