Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Αγωνία για τον θρύλο της ιστιοπλοΐας Τάσο Μπουντούρη

Την πιο σκληρή και αβέβαιη μάχη της ζωής του δίνει ο θρύλος της ιστιοπλοΐας και του ελληνικού αθλητισμού Τάσος Μπουντούρης, και αυτή τη φορά δεν έχει να αντιμετωπίσει τα κύματα που πάντα δάμαζε. Ο χάλκινος ολυμπιονίκης της Μόσχας το 1980 αγωνίζεται να ξεπεράσει τον βαρύ τραυματισμό του και την… οδύσσεια που τον περίμενε αναζητώντας ένα κρεβάτι στην Εντατική!

Από τη Νάντια Αλεξίου

Γύρω στις 7 το βράδυ της Δευτέρας, ο Τάσος Μπουντούρης, που είναι αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, οδηγούσε τη μηχανή του, στην οποία επέβαινε ακόμα ένα άτομο, στην παραλιακή λεωφόρο. Ξαφνικά, στο ύψος του Συμμαχικού Νεκροταφείου στο Καλαμάκι, έχασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τον έλεγχο της μηχανής του, που προσέκρουσε σε αυτοκίνητο, το οποίο κατά διαβολική σύμπτωση οδηγούσε ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης και του ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος, με επιβάτες τη σύζυγο και την κόρη του.

Γιαννιώτης Γέμελος 696x392 1
Σπύρος Γιαννιώτης και Νίκος Γέμελος

Αιμόφυρτος

Ο Νίκος Γέμελος περιέγραψε ότι, όταν ακινητοποίησε το όχημά του και βγήκε να δει τι συνέβη στον αιμόφυρτο οδηγό της μηχανής, αναγνώρισε συγκλονισμένος τον Τάσο Μπουντούρη.

«Δεν κατάλαβα τι έγινε και πώς. Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και κάτι να με χτυπάει από πίσω. Στο αυτοκίνητο ήταν η γυναίκα μου και η κόρη μου. Κατέβηκα αμέσως κάτω. Δεν ήξερα ότι ήταν ο Τάσος… Ήταν σοκ για μένα! Μαθαίνω ότι είναι σε σταθερή κατάσταση και εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά» ανέφερε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Όπως προέκυψε από την επιτόπια έρευνα του ΤΟΤΑ, ο 65χρονος ολυμπιονίκης φορούσε κράνος κακής ποιότητας, που δεν ήταν δεμένο, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ φέρει και κατάγματα στην κλείδα, στην κνήμη και στα πλευρά. Στο σημείο του ατυχήματος έφτασε άμεσα ασθενοφόρο και ο Τάσος Μπουντούρης μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Κρατικό Αθήνας, αλλά δεν υπήρχε κρεβάτι στη ΜΕΘ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία!

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν, γιατί η κατάστασή του ήταν σοβαρή και έπρεπε να νοσηλευτεί σε Εντατική. Με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Απόστολου Παπαθανασίου και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο παιδιών του χάλκινου ολυμπιονίκη, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Metropolitan με έξοδα της ΕΙΟ και εισήχθη στην Εντατική, όπου υποβλήθηκε σε επιτυχή πρώτη επέμβαση στο κεφάλι και νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Ενέργειες

Για την περίπτωση του ολυμπιονίκη της Μόσχας ενημερώθηκαν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί ο Τάσος Μπουντούρης σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου.

«Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η μεταφορά του Τάσου, πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη των ιατρών» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, που βρέθηκε στο πλευρό του Τάσου Μπουντούρη από την πρώτη στιγμή στο Γενικό Κρατικό.

Η συνέντευξη στην «Espresso» και το παράπονο για την Πολιτεία που του γύρισε την πλάτη

Πριν από ακριβώς επτά χρόνια ο Τάσος Μπουντούρης είχε δώσει μία συγκινητική συνέντευξη στην «Espresso», στην οποία είχε αναφερθεί στα χρέη που τον έπνιγαν και σε όσους τον είχαν πληγώσει μετά την απόσυρσή του από την ενεργό αθλητική δράση.

«Τα έχασα όλα. Χρωστάω στο κράτος, αλλά το έχω γραμμένο. Όσοι βρέθηκαν στην εξουσία πήραν δόξα την εποχή των μεταλλίων μας και μετά μας πέταξαν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Γυρνούσα από τους αγώνες και έτρεχαν κουστουμαρισμένοι δίπλα μου να φωτογραφηθούν. Τώρα πού είναι; Υποκρισία στο έπακρο!» είχε δηλώσει τότε με πικρία ο ολυμπιονίκης και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, προσθέτοντας πως από το 2000 που αποχαιρέτησε τις θάλασσες ως αθλητής δεν βρέθηκε κάποιος να του προτείνει να ασχοληθεί με την προπονητική.

μπουντουρης ενθετο
Ο Τάσος Μπουντούρης ενώ επισκευάζει σκαριά

Καταγγελία

Το παράπονό του ήταν ότι η Πολιτεία δεν του πρότεινε ποτέ κάποια τιμητική θέση, ενώ είχε καταγγείλει ότι, όταν θέλησε να δει τις εγκαταστάσεις της ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, δεν τον άφηναν να μπει! «Κατάφερα τελικά να μπω μετά από φασαρία και τσαμπουκά. Και στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έθεσα επίσης θέμα η φλόγα να περάσει από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ελλάδος. Δεν κατάλαβα, δεν θα περνούσε το ιερό σύμβολο του Ολυμπισμού από τον σύλλογο που χάρισε το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στη χώρα μας;» είχε καταλήξει ο θρύλος της ιστιοπλοΐας, που εκείνη την περίοδο επισκεύαζε σκαριά για να βγάλει τα προς το ζην!

μπουντουρης ενθετο2

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...