Παρασκευή 21|02|2020
ΑΡΧΙΚΗ COVER STORY «Γιατρός» με 1,2 τόνο κόκας!

«Γιατρός» με 1,2 τόνο κόκας!

Με μια επιχείρηση τύπου «Miami Vice» με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, απέναντι σε επικίνδυνους κακοποιούς με βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους και εξίσου βαρύ ποινικό μητρώο για ναρκωτικά, ένοπλες επιθέσεις και ληστείες και άλλα αδικήματα, οι Αρχές εξάρθρωσαν στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το διεθνές κύκλωμα που θα έριχνε στην παράνομη αγορά της Ευρώπης και της βορειοδυτικής Αφρικής έναν τόνο και 181 κιλά κοκαΐνη αξίας 50.000.000 ευρώ.

Από τη Νάντια Αλεξίου

Εγκέφαλος της μεταφοράς ήταν ένας Αλβανός «βαρόνος» των ναρκωτικών, ο «doctor», όπως τον έλεγαν οι συνεργοί του, με άμεσο βοηθό του τον ομοεθνή του μακελάρη που είχε σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο στον Βύρωνα πριν από 10 χρόνια.

Οι κινήσεις τους παρακολουθούνταν καθώς, έπειτα από πληροφορίες της αμερικανικής DEA, στην εγκληματική οργάνωση είχαν καταφέρει να διεισδύσουν δύο Έλληνες μυστικοί αστυνομικοί με τα πλαστά στοιχεία «Σταύρος Τριάντης» και «Κυριάκος Στρατιάς». Αυτοί ήρθαν σε επαφή με τον Αλβανό «κουμανταδόρο» και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του, με αποτέλεσμα να πέσει στην παγίδα.

«Τηλεγραφητής»

Ο «Σταύρος Τριάντης» επιβιβάστηκε στις 9 Νοεμβρίου 2018 στο υπό ελληνική σημαία ιστιοπλοϊκό σκάφος «Βaracuda 7» που απέπλευσε από τον Αλιμο, μαζί με τον Αλβανό «τηλεγραφητή» της εγκληματικής οργάνωσης Αrber Rerdeda, κάτοικο Ισπανίας, ο οποίος ενημέρωνε τον αρχηγό με συσκευή κρυπτογραφημένης επικοινωνίας και λάμβανε οδηγίες. Ωστόσο, και ο «Σταύρος Τριάντης» είχε επικοινωνία με την υπηρεσία του, στην οποία διοχέτευε πληροφορίες για τις κινήσεις του καρτέλ.

Η αρχή έγινε από το λιμάνι της Τενερίφης, όπου κατέπλευσε το ιστιοπλοϊκό στις 4 Δεκεμβρίου 2018. Ακολούθησαν συναντήσεις στην Αλβανία και τη Βαρκελόνη για να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις και η κοκαΐνη φορτώθηκε στο ιστιοφόρο στην Καραϊβική.

Η πληρωμή για τη μεταφορά είχε γίνει από Άραβα που ζει στην Ισπανία και θεωρείται από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, και έγινε σε δόσεις μέσω αλβανικής τράπεζας από Αλβανό που δήλωνε έμπορος με συναλλαγές στο εξωτερικό.

Το φορτίο θα έφτανε στην Ισπανία, αλλά οι ναρκέμποροι ενημερώθηκαν για έρευνες της ισπανικής αστυνομίας και άλλαξαν ρότα προς τα παράλια της Πρέβεζας και στη συνέχεια στον Αστακό, όπου είχαν ήδη νοικιάσει δωμάτια για να κρύψουν την κοκαΐνη. Εκεί, όμως, έπεσαν στο δόκανο της Δίωξης Ναρκωτικών.

Από τους οκτώ συλληφθέντες ο Αλβανός μακελάρης Sandër Pemaj ήταν το δεξί χέρι του αρχηγού, ένας άλλος Αλβανός και ένας 28χρονος Ελληνας ήταν υπεύθυνοι για τη «μισθοδοσία», ένας Μαροκινός από το πλήρωμα του σκάφους ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή ναρκωτικών από τους προμηθευτές και την παράδοσή τους σε άλλα μέλη της ομάδας.

Μέτρα ασφαλείας

Ρόλο συντονιστή σε άμεση επαφή με τον εγκέφαλο στην Ισπανία είχε ένας άλλος Αλβανός, ενώ ένας 46χρονος Ελληνας και άλλοι δύο Αλβανοί μαζί με έναν άγνωστο ήταν υπεύθυνοι για τα μέτρα ασφαλείας στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Τέλος, ο κάτοικος Ισπανίας Αλβανός Αrber Rerdeda είχε την ευθύνη της ασφάλειας των ηγετών του κυκλώματος. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκύψει στοιχεία που θα οδηγήσουν σε συλλήψεις και άλλων στην Ελλάδα, στην Αλβανία και την Ισπανία.

Νο 2 ΣΤΗ ΣΠΕΙΡΑ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες του κυκλώματος έχουν απασχολήσει τις Αρχές. Ο 41χρονος Aleksander Pemaj ζει στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1990 και μπαινόβγαινε στις φυλακές. Καταδικάστηκε για ληστείες το 1998, αλλά αθωώθηκε το 2006.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2010 αυτός και ένας ομοεθνής συνεργός του -ενώ ήταν δραπέτες- εγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας στον ακάλυπτο χώρο ενός αρτοποιείου στον Βύρωνα όπου έκαναν απόπειρα ληστείας. Όμως πυροβόλησαν επανειλημμένα και έριξαν πέντε χειροβομβίδες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 25χρονος Αλβανός φούρναρης Νίκολα Τόντι, που περνούσε τυχαία, και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Από το 2000 έχει συλληφθεί άλλες πέντε φορές για ένοπλες ληστείες, ναρκωτικά και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ τρεις φορές έχει παραβιάσει άδειες που του χορηγήθηκαν από φυλακές. Δύο χρόνια αργότερα συνελήφθη ως ηγετικό στέλεχος διεθνούς ομάδας διακίνησης ναρκωτικών σε Αλβανία, Ελλάδα και Τουρκία, με τον ομοεθνή του επιχειρηματία Jurgen Molla μεταξύ των συλληφθέντων στην Αλβανία.

Στη συνέχεια έγινε μέλος της συμμορίας του Μαριάν Κόλα, που έπεσε νεκρός από πυρά της ΕΚΑΜ σε καταδίωξη έξω από το Βουτσαρά Ιωαννίνων το 2013, μετά την απόδραση των 11 Αλβανών από τις Φυλακές Τρικάλων. Με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου βρέθηκε πάλι εκτός φυλακής το 2018, έχοντας εκτίσει συνολικά 16 χρόνια!

«Κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει»

Τα αλβανικά δίκτυα αναφέρονται με εκτενή ρεπορτάζ στη σύλληψη του Sandër Pemaj. Από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν έγινε γνωστή η εξάρθρωση του καρτέλ, ανέβηκε στο YouTube ένα τραγούδι ραπ με τίτλο «Θέλετε να είμαστε νεκροί και γεμάτοι φυλακές» με φωτογραφίες του ενώ ήταν έγκλειστος. Οι στίχοι του τραγουδιού περιγράφουν την παραμονή του στις φυλακές, ενώ αναφέρει ότι «θα βγει ξανά και ότι κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει».

Άλλος ένας Αλβανός, μέλος της οργάνωσης, είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2004 για εισαγωγή στη χώρα μας 910 κιλών κοκαΐνης από την Καραϊβική, πάλι με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Ακόμη ένας είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2017 για διακίνηση κοκαΐνης και τον Σεπτέμβριο του 2018 για εμπορία ναρκωτικών στη Ζάκυνθο.

Επιπλέον, άλλα δύο μέλη του καρτέλ είχαν ποινικό μητρώο, ο ένας τον Νοέμβριο του 2011 για διάρρηξη σε σπίτι στην Κοζάνη και τον Σεπτέμβριο του 2015 για διακίνηση χασίς, ενώ ο άλλος συνελήφθη τον Ιούνιο του 2016 για διακίνηση κοκαΐνης στην Αττική. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας «επαγγελματίας» πλαστογράφος που είχε συλληφθεί και για διακίνηση κοκαΐνης τον Σεπτέμβριο του 2012.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

image

Κατέγραψαν την πτώση του αεροπλάνου τους (video)

...
image

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

...
image

Εμπνευσμένη από «αισθησιακό» Matrix η νέα φωτογράφιση της Μαρίας Μιχαλοπούλου

...
image

O Γιώργος Τσαλίκης ανέβασε το κέφι στο γλέντι του Περιστερίου για την Τσικνοπέμπτη (video)

...
image

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μαχαίρα που μεσουρανούσε στις πασαρέλες του ’80

...
image

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου πάει στο «Just the 2 of us» και ο μισθός της για… φιλανθρωπικό σκοπό!

...
image

Η Δανάη Μπάρκα τρόμαξε τον Νίκο Μουτσινά μεταμφιεσμένη σε… κούνελο (video)

...
image

Γάτα κάνει έφοδο σε αγώνα μπάσκετ στην Καλλιθέα, παίκτης την πατάει και μένουν όλοι «κάγκελο» (video)

...
image

Η πανέμορφη Yasmine Bleeth του «Baywatch», στα 51 της είναι… σοκαριστικά αγνώριστη! (video)

...
image

Η Σοφία Βογιατζάκη τρελαίνεται με όσους θέλουν να πεθάνουν στα 90 «τσιτωμένοι» (video)

...

COVER STORY

Ο κορονοϊός «ηχεί» τις σάλπιγγες της Αποκάλυψης

Ρίγος και ανατριχίλα προκαλεί και μόνο η σκέψη ότι ο κορονοϊός, ο ιός-εφιάλτης που απειλεί την ανθρωπότητα, σχετίζεται έστω και έμμεσα με όσα έχει...

«Τσόντα» στην ΕΡΤ 2 πρωινιάτικα!

Προφανώς και δεν θα πίστευαν στα μάτια τους όσοι τηλεθεατές έπεσαν το πρωινό της Δευτέρας πάνω σε ερωτικές σκηνές ελληνικού σίριαλ που προβάλλει η...

Μας κρύβουν την αλήθεια για τον κορονοϊό

Τρόμο και ανατριχίλα προκαλεί η αποκάλυψη ενός αυτοεξόριστου Κινέζου Κροίσου, που τα τελευταία πέντε χρόνια ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, ότι η κυβέρνηση της χώρας...

Ο φονιάς του Μέντζου κυκλοφορεί ελεύθερος

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου του άτυχου 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου στο Αγρίνιο ξεκινούν και πάλι...

Μπήκε ο δαίμονας μέσα μου…

❱❱ Εσπασαν τα ισόβια του «μαχαιροβγάλτη της Βοιωτίας», που έσφαξε τη νύφη του ❱❱ Οι δικαιολογίες για τα «μάγια» και η οργή των συγγενών...

Μήδεια ετών 27 γέννησε και πέταξε το μωράκι της μέσα στη θάλασσα

Φρίκη προκαλεί η υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην παραλία της Αγυιάς Πατρών, όπου το πέταξε η μητέρα του λίγες ώρες αφότου το...

Νο 1 ύποπτος ο πατέρας της Βαλεντίν

Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την προπαραμονή...

Απολογήθηκε η σύζυγος του Νίκου Μέντζου που κατηγορείται ότι τον σκότωσε!

Στην αθωότητά της επέμεινε στην απολογία της η χήρα του 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου, στη δίκη που συνεχίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου...