Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Νέες αποκαλύψεις στη δίκη για τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη

Οργή και ανατριχίλα για τις μαρτυρικές στιγμές που βίωσε η Ελένη Τοπαλούδη πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στη θάλασσα προκάλεσε η κατάθεση-καταπέλτης του ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσου, ο οποίος εξέτασε το άψυχο σώμα της και παρέθεσε όλα τα ευρήματα της άγριας κακοποίησης που υπέστη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Από την Ντέμη Ντάβαρη

«Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι ο δράστης θεωρεί πως αυτή είναι η σωστή πρακτική, δεν πρόκειται γι’ αυτό που λέμε ότι “ξέφυγε”…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, αντικρούοντας με στοιχεία τον ισχυρισμό του Ροδίτη αλλά και του Αλβανού κατηγορουμένου ότι η άτυχη φοιτήτρια έκανε μαζί τους συναινετικό σεξ.

«Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο… Οποιαδήποτε συναίνεση και να υπήρχε, δεν υπάρχει περίπτωση να κάλυπτε αυτά που έγιναν μετά…» τόνισε και εξήγησε πως, παρά τα σοβαρά τραύματά της, η 21χρονη θα μπορούσε να είχε σωθεί, αν δεν την είχαν ρίξει στη θάλασσα.

«Είχε ελπίδες να ζήσει, αν είχε πάει στο νοσοκομείο» είπε και συμφώνησε με την παρατήρηση της εισαγγελέως ότι ενδεχομένως η περίπτωση της 21χρονης φοιτήτριας θα μπορούσε να εξελιχθεί όπως αυτή της Μυρτώς της Πάρου.

Aιμορραγία

«Το κάταγμα στο κρανίο ήταν πολύ σοβαρό, είχε εγκεφαλική αιμορραγία η οποία θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο. Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος και δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η τύχη της αν την είχε φροντίσει γιατρός» συνέχισε ο ιατροδικαστής, προσθέτοντας πως η 21χρονη έφερε ακόμη σημάδια στον λαιμό από μαχαίρι και άλλα που παραπέμπουν σε απόπειρα στραγγαλισμού, αλλά ο θάνατός της επήλθε από πνιγμό.

«Δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι ένας άνθρωπος πέταξε έναν άλλον ζωντανό. Θέλαμε να πιστέψουμε ότι πίστευαν πως ξεφορτώθηκαν έναν νεκρό άνθρωπο» είπε, εκτιμώντας πως η Ελένη «έμεινε ζωντανή για λίγα μόνο λεπτά μέσα στο νερό. Ένας αναίσθητος άνθρωπος θα πάρει νερό με την πρώτη ανάσα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι δύο κατηγορούμενοι συνεργάστηκαν για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματός τους. «Δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι σύρθηκε για να πεταχτεί. Η απουσία σημαδιών με κάνει να πιστεύω πως δεν τη μετέφερε ένας» τόνισε.

«Πάλεψε… »

Την ίδια βεβαιότητα εξέφρασε νωρίτερα στην κατάθεσή του και ο διοικητής του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Θωμάς Ζόβας, που κατέθεσε για δεύτερη μέρα στο δικαστήριο. «Ξεκάθαρα δεν μπορούσε ένα άτομο να τη ρίξει στη θάλασσα» τόνισε ο μάρτυρας και πρόσθεσε, αναφερόμενος ευρήματα της έρευνας: «Το εσώρουχό της ήταν σκισμένο στο πλάι και κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει».
Κομβικό σημείο στην κατάθεσή του ήταν η εικόνα που αντίκρισε στο σπίτι-κολαστήριο στους Πεύκους της Λίνδου.

«Υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα, από την κρεβατοκάμαρα μέχρι το μπάνιο. Η Ελένη πάλεψε…» σχολίασε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι οι κραυγές της νεαρής κοπέλας θα ακούγονταν σε ολόκληρο το κτίριο από «έναν φυσιολογικό άνθρωπο».

Υπενθυμίζεται πως η γιαγιά του Ροδίτη κατηγορουμένου, που διέμενε στο πάνω διαμέρισμα, έχει υποστηρίξει σε καταθέσεις της ότι δεν άκουσε τίποτα τη μοιραία νύχτα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, ενώ το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί ως προς το αίτημα της υπεράσπισης να κληθεί και να καταθέσει στο δικαστήριο ο ψυχίατρος που έχει συντάξει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τους δύο κατηγορουμένους.

ΞΕΣΠΑΣΜΑ AΠΟ ΤΟΝ XAΡΟΚΑΜΕΝΟ ΠΑΤΕΡΑ: «ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΣ»

Τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σημάδεψαν το ξέσπασμα του πατέρα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, την ώρα που ο ιατροδικαστής έδινε σε μια περιγραφή-σοκ το στίγμα όσων βίωσε η άτυχη κοπέλα στα χέρια των δύο κατηγορουμένων, αλλά και τα ουρλιαχτά της μητέρας της, Κούλας, που αντήχησαν στο προαύλιο του Πρωτοδικείου την ώρα που οδηγούνταν στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι.

«Δολοφόνοι, μου φάγατε το παιδί, μου πήρατε την Ελένη!» φώναζε η χαροκαμένη μητέρα, που αυτή τη φορά δεν άντεξε να παρακολουθήσει τις μαρτυρικές καταθέσεις και ζήτησε μέσω του συνηγόρου της να καταθέσει συμπληρωματικά.

f6 7

Το αίτημά της για συμπληρωματική κατάθεση απορρίφθηκε από το δικαστήριο και η ίδια παρέμεινε στο προαύλιο της οδού Δέγλερη, μαζί με συγγενικά της πρόσωπα που προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν.

«Βράχος» παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης μέσα στη δικαστική αίθουσα ο πατέρας του θύματος, ακούγοντας προσεκτικά τις καταθέσεις των μαρτύρων. Όμως λύγισε ακούγοντας τις ανατριχιαστικές περιγραφές του ιατροδικαστή για τα σημάδια της κακοποίησης που έφερε το άψυχο σώμα της κόρης του. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας κρατούσε το κεφάλι του και είχε στραμμένο το βλέμμα στο έδαφος. «Βασανιστήρια έκαναν στο κορίτσι μας, το βασάνισαν» ξέσπασε μονολογώντας, όταν άκουσε τα φρικαλέα ευρήματα που εντόπισε ο ιατροδικαστής.

Φ3 2 1

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...