Μπήκαν σε ρινγκ Αντώνης Κανάκης και Σκάι

«Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν» λέει ένα κλέφτικο τραγούδι, το οποίο φαίνεται να ταιριάζει γάντι στη σκληρή διαμάχη του Σκάι με τον Αντώνη Κανάκη. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με… κλεφτοπόλεμο, αλλά με ένα πρωτοφανές δημόσιο ξεκατίνιασμα.

H κόντρα τους, η οποία άρχισε μετά την κίνηση του Αντώνη Κανάκη να ανακοινώσει στα social media πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του παίρνουν τις εκπομπές τους «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» και φεύγουν από τον Σκάι, οδηγήθηκε στα άκρα με «πολεμικές» ανακοινώσεις, αποκαλύψεις ιδιωτικών ηλεκτρονικών συνομιλιών, υπονοούμενα για πολιτικές σκοπιμότητες και στο… βάθος ένα ερώτημα: θα καταλήξουν τελικά στα δικαστήρια ή θα υψωθεί τελικά… λευκή σημαία κι από τις δύο πλευρές;

Η διαμάχη κλιμακώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν οι συντελεστές του «Ράδιο Αρβύλα» κοινοποίησαν μια ανακοίνωση-κόλαφο κατά του σταθμού του Φαλήρου, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους της αποχώρησής τους. «Παρακολουθούμε σαστισμένοι όλη την προηγούμενη εβδομάδα την παραπληροφόρηση που συμβαίνει εξαιτίας των απίθανων “διαρροών” που ο Σκάι διαδίδει δεξιά και αριστερά και αποφασίσαμε ότι είναι απαραίτητο να βάλουμε αναλυτικά τα πράγματα στη θέση τους» σημειώνουν στην αρχή της, τονίζοντας κατόπιν πως όσα αφήνει να διαρρεύσουν το κανάλι είναι αναληθή.

Στο μακροσκελές κείμενό τους οι «Ράδιο Αρβύλα» αριθμούν στοιχεία που «καίνε» τον σταθμό και αντικρούουν τα διάφορα σενάρια που κυκλοφόρησαν, όπως, για παράδειγμα, περί υψηλού lead in και άλλων μεγάλων απαιτήσεων από την πλευρά τους. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν «αναληθές το αφήγημα του Σκάι», ενώ μιλούν για «μικροπρεπή και δόλια συμπεριφορά» εκ μέρους του καναλιού.

Η ομάδα ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε παράλογες απαιτήσεις από τον σταθμό, αλλά και ούτε καν τις αυτονόητες απαιτήσεις και δικαιώματα που προέκυπταν από τις συμβάσεις. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, έδωσαν εναλλακτικές λύσεις ώστε να μπορέσει να βγει η εκπομπή στον αέρα, αφού άλλωστε όλοι τους δούλευαν ασταμάτητα από τον Σεπτέμβριο προκειμένου να υπάρχει υλικό, επομένως δεν θα είχε κάποιο νόημα να επιδιώξουν από την πλευρά τους να μη βγει η εκπομπή. Αντιθέτως, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο Σκάι προσπάθησε πολλές φορές να τους μετακινήσει τη συμφωνημένη ώρα προκειμένου να «κλείσει» τρύπες στο πρόγραμμά του, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν αρνηθεί, όπως λένε, να βγουν μετά το «Big Brother».

«Στην πορεία των συζητήσεων δε, και στην κατάληξη αυτών, και με μοναδικό σκοπό να βρεθεί λύση και να βγούμε στον αέρα, όπως προφανώς, μόνο εμείς (αποδείχθηκε ότι) επιθυμούσαμε, φτάσαμε στο σημείο να προτείνουμε να βγαίνουμε μετά από επαναλήψεις της σειράς “Deadly Women”, που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο χαμηλή τηλεθέαση θα σημείωναν. Αυτό είναι συνεπώς το “υψηλό” lead in που “απαιτήσαμε”» ξεκαθαρίζουν. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «επιεικώς προκλητικά, ο Σκάι, μεταξύ άλλων, δήλωσε ψευδώς στον Τύπο ότι πληροφορήθηκε, με έκπληξη μάλιστα, τη διάλυση της συνεργασίας μας από την ανάρτησή μας στο Facebook, ενώ στην πραγματικότητα το γνώριζαν πολύ νωρίτερα, αφού ο Σκάι από αποκλειστικά δική του υπαιτιότητα αποφάσισε και προκάλεσε αυτήν την καλά σκηνοθετημένη από πλευράς του ρήξη».

«Θα αποδειχθεί το συναλλακτικό ήθος του Σκάι, ο οποίος θεώρησε ή ίσως και να θεωρεί ακόμα ότι με μεθοδεύσεις και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές θα αποφύγει την ευθύνη των επιλογών του. Εμείς δεν μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε ή να προβλέψουμε ότι σε αυτό το επίπεδο των επαγγελματικών συναλλαγών μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους μικροπρεπείς και δόλιες συμπεριφορές» σημειώνεται από τον Αντώνη Κανάκη και την ομάδα του σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους, ενώ αφήνονται υπονοούμενα και για πολιτικές σκοπιμότητες.

«Πολιτική διάσταση»

«Η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων μας τηλεθεατών στα μηνύματά τους, προσπαθώντας να εξηγήσουν τη συμπεριφορά του Σκάι, δίνουν μια πολιτική διάσταση σε όλο αυτό που έχει συμβεί. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα. Από την άλλη όμως, αν ακολουθήσουμε την τακτική του Σκάι και αρχίσουμε όλοι να λέμε ότι να ’ναι, τότε ας συγκρίνουμε ποιο “ό,τι να ’ναι” ακούγεται πιο πιθανό: Εμείς να μη θέλουμε να βγούμε στον αέρα, όπως λένε, ενώ εργαζόμαστε όλη η ομάδα από τον Σεπτέμβριο με όλη την κούραση και έξοδα που αυτό συνεπάγεται;

Εμείς να απαιτούμε πάση θυσία υψηλό lead in όπως ισχυρίζονται, ενώ πέρυσι με χαμηλό lead in από τον Σκάι οι εκπομπές μας ήταν οι κορυφαίες ψυχαγωγικές σε τηλεθέαση στο κανάλι; Εμείς να ασχολούμαστε με τις διάφορες ανοησίες που διαδίδουν, όπως το ποια τρέιλερ θα παίζουν στα διαλείμματα ή τι άλλες εκπομπές θα βάλει ο Σκάι στο πρόγραμμά του; Ή μήπως η ερμηνεία των τηλεθεατών και η πολιτική διάσταση αυτής; Ποιο από αυτά τα “ό,τι να ’ναι” ακούγεται άραγε ποιο πιθανό;

Ολα αυτά τα χρόνια το μόνο σίγουρο που έχουμε μαζί μας είναι η αλήθεια μας. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως πάντα, η διάθεσή μας για παραγωγή, δημιουργία και για να βγούμε στον αέρα ήταν έμπρακτα η καλύτερη. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργούμε όσο μπορούμε ωραία πράγματα και να απασχολούμε μόνο με τη δουλειά μας. Αυτό κάνουμε απρόσκοπτα 31 χρόνια τώρα, από τα οποία τα 21 στο ίδιο κανάλι».

Η αντίδραση του σταθμού ήταν άμεση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Σκάι χαρακτήρισε «αποκυήματα της φαντασίας» όσα κατήγγειλαν οι «Ράδιο Αρβύλα».

Παράλληλα, δημοσιοποίησε αποσπάσματα μηνυμάτων που είχαν ανταλλάξει με την ομάδα του Αντώνη Κανάκη. «Παρακολουθώ στενά την πορεία των τηλεοπτικών πραγμάτων και προσπαθώ να βρω μία λύση προκειμένου να βγούμε στον αέρα με κάπως φυσιολογικές συνθήκες. Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο χάρτης, αυτό δεν γίνεται» σημειώνεται σε ένα από αυτά.

«Κουράστηκα και νιώθω ότι δεν θα αντέξω και τρίτη σεζόν στην οποία το prime time του καναλιού μου αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα» διαβάζουμε σε ένα δεύτερο. «Σε ό,τι αφορά όμως τα δικά μας προγράμματα, όπως ανέφερα και σε προηγούμενο mail, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα θέσουμε με ευκολία σε “κίνδυνο” και φθορά» σημειώνεται σε ένα τρίτο, ενώ σε άλλο προτείνεται η ακόλουθη λύση: «…έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, καλύτερα να αφήσουμε το πρώτο μισό της σεζόν και βλέπουμε από Ιανουάριο».

Μάλιστα, η ανακοίνωση του σταθμού καταλήγει ως εξής: «Ο Σκάι σέβεται και τηρεί τις συμφωνίες που υπογράφει, γι’ αυτό μέχρι και τον Ιανουάριο 2020 επέδειξε καλοπιστία και ευελιξία καταβάλλοντας μάλιστα στο σύνολό της την αμοιβή της ομάδας των Ράδιο Αρβύλα, παρά τη συστηματική τους άρνηση να βγούνε στον αέρα. Όμως όλα έχουν τα όριά τους».

Το πινγκ πονγκ ανακοινώσεων συνεχίστηκε νωρίς χθες το πρωί με νέα μακροσκελή ανάρτηση του Μίστερ «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη, στην οποία καταγγέλλει «γκεμπελική» τακτική από το κανάλι. «Ο Σκάι δημοσιοποίησε αποσπάσματα των μεταξύ μας mails. Και αυτό βέβαια είναι το κλειδί: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ. Βολικά παραπλανητικά αποσπάσματα από την πλούσια ανταλλαγή mails που είχαμε από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα. Μετά τις διαρροές λοιπόν πέρασε στην επόμενη “γκεμπελική” τακτική» αναφέρεται σ’ αυτήν.

Σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν είχαν δημοσιοποιήσει τα γραπτά μηνύματα με το κανάλι καθώς θα ήταν παράνομο και αντίθετο σε κάθε έννοια συναλλακτικού ήθους, οι «Ράδιο Αρβύλα» προσθέτουν:

«Χαιρόμαστε πολύ που ο Σκάι παραβίασε και τον νόμο και τα συναλλακτικά ήθη για μία ακόμη φορά και έτσι μπορούμε και εμείς αμυνόμενοι να δημοσιοποιήσουμε τα αποσπάσματα που βολικά ξέχασαν να αναφέρουν, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. (…) Τα αποσπάσματα που βολικά ξεχώρισαν και δημοσίευσαν προέρχονται κυρίως από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις μας δηλαδή, και δεν έχουν καμία σχέση με την πορεία και την κατάληξή τους».

Πράγματι, στη συνέχεια τα μέλη της τηλεοπτικής παρέας από τη Θεσσαλονίκη… ξεμπροστιάζουν τη διευθύνουσα σύμβουλο του Σκάι Εύη Κουτσαυτάκη (το 2016 ήταν εκείνη που με την ιδιότητα της διευθύνουσας συμβούλου της Αλτερ εγκο συνόδευε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες) και τον διευθυντή προγράμματος Λοΐζο Ξενόπουλο, παραθέτοντας την πλειονότητα των e-mails που αντάλλαξαν μαζί τους για την έναρξη των εκπομπών τους, ξεκινώντας από τα τέλη Οκτωβρίου και φτάνοντας μέχρι τον Ιανουάριο.

Η Εύη Κουτσαυτάκη όταν συνόδευε τον Μαρινάκη στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

  4 Νοεμβρίου 2019 ο Αντ. Κανάκης γράφει στην Εύη Κουτσαυτάκη και στον Λοΐζο Ξενόπουλο σχετικά με την υποτιθέμενη «συστηματική μας άρνηση να βγούμε στον αέρα»: «“Θα το ξαναπώ εκατό φορές γιατί έχει μεγάλη σημασία για μένα πως όχι μόνο είμαι πανέτοιμος να βγούμε στον αέρα ανά πάσα στιγμή (πέρα και πάνω από συμβάσεις), αλλά το θέλω πάρα πολύ, ειδικά φέτος. Και δεν το θέλω λόγω των πολλών πρακτικών, οικονομικών κτλ προβλημάτων που μου δημιουργεί η καθυστέρηση αυτή, αλλά το θέλω κυρίως για δημιουργικούς και ουσιαστικούς λόγους. Έχω πολλή όρεξη! Αν θέλετε, μπορούμε κάλλιστα να ξεκινήσουμε στις 18 Νοεμβρίου (…)”. Έναν μήνα και μία ημέρα μετά (!!!) από αυτό το mail, ενώ ζητήσαμε να βγούμε άμεσα στον αέρα, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση!»

 15 Δεκεμβρίου ο Αντ. Κανάκης γράφει στην Εύη Κουτσαυτάκη και στον Λοΐζο Ξενόπουλο: «Έχω κάνει έως και σήμερα δέκα συνολικά προτάσεις προγραμματισμού, τις οποίες με μια, θα μου επιτρέψετε, πρωτοφανή έλλειψη ευελιξίας η οποία θυμίζει έλλειψη διάθεσης, τις έχετε απορρίψει όλες. Εννοείται ότι ψάχνουμε να βρούμε λύση σε ένα πρόβλημα που και οι δύο πλευρές έχουμε αναγνωρίσει και όμως, καμία ευελιξία δεν φαίνεται να υπάρχει από την πλευρά σας προκειμένου να βρεθεί αυτή η λύση. (…) Φοβάμαι πως, αν συνεχίσουμε έτσι, οδεύουμε σε αδιέξοδο προγραμματισμού και νιώθω πως μετά απ’ όλα αυτά, σε καμιά περίπτωση δεν είμαι εγώ ο υπαίτιος. Αναρωτιέμαι αν είμαστε τελικά συνεργάτες ή αν η διάθεση συνεργασίας προέρχεται και υπάρχει μόνο από την πλευρά μου».

Νέες εξελίξεις

«Είναι πρωτόγνωρο για ένα κανάλι που θέλει να θεωρείται μεγάλο να φέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο και δυστυχώς μας αναγκάζει και εμάς να απαντήσουμε στο ίδιο χαμηλό, κατά τη δική μας γνώμη, επίπεδο. Συνειδητά αποφασίσαμε όμως ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να πετύχουν τον άδικο στόχο τους, να μας διαβάλουν δηλαδή προκειμένου να δικαιολογηθούν και ας σημαίνει αυτό ότι θα τους ακολουθήσουμε για λίγο στα χαμηλά… Δεν ξέρουμε τι άλλο θα εφεύρουν, αλλά ευχόμαστε να μη χρειαστεί να ασχοληθούμε άλλο μαζί τους» καταλήγει η μακροσκελής ανακοίνωση.

Λίγες ώρες αργότερα ο Σκάι αποφάσισε να υψώσει… λευκή σημαία, ζητώντας επί της ουσίας ανακωχή με τον Αντώνη Κανάκη μέσω νέας ανακοίνωσης του: «Παρά το ότι ο Σκάι επιθυμούσε να έχει στο πρόγραμμά του τις δύο επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές “Ράδιο Αρβύλα” και “Βινύλιο”, αντιλαμβάνονται πλέον όλοι, από τα γραφόμενα της ομάδας του Ράδιο Αρβύλα, τι έπρεπε να υποστεί και τι υπέστη! Ο Σκάι, σεβόμενος τους ανθρώπους του και τιμώντας τη μακρόχρονη πορεία της ομάδας του Ράδιο Αρβύλα στην ελληνική τηλεόραση, δεν θα καταχραστεί άλλο την υπομονή κανενός και δεν θέλει να δώσει συνέχεια».

Και φυσικά ο Αντώνης Κανάκης δεν γινόταν να μην απαντήσει. «H επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Όταν οι θύτες με το ζόρι πλασάρονται ως θύματα! Γύρω γύρω Σάββατο και στον Σκάι Κυριακή! Λοιπόν τέλος! Αρκετά ασχοληθήκαμε, πάμε να το διασκεδάσουμε» έγραψε στα social, δίνοντας ραντεβού με τους fans του «Ράδιο Αρβύλα» στο YouTube την ερχόμενη Δευτέρα, στις 23.45.

«Επειδή παράγουμε υλικό από τον Σεπτέμβριο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα κομμάτι του υλικού αυτού, όσο ακόμα είναι στοιχειωδώς νωρίς (λέμε τώρα). Για πρώτη φορά λοιπόν, κάτι που καθόλου δεν μας χαλάει είναι η αλήθεια, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός μικρού, απλού και selfie διαδικτυακού επεισοδίου “Ράδιο Αρβύλα” (χωρίς καθόλου πολιτική), στο οποίο αυτό επεισόδιο θα παρουσιάσουμε ένα κομμάτι του υλικού μας, που αφορά το “GNTM” που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο. Ένας μικρός και ταπεινός φόρος τιμής σε ένα θαυμάσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, που μας έκανε όλους να θέλουμε να γίνουμε μοντέλα.» συμπλήρωσε ο παρουσιαστής.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Νοικάρης στραγγαλιστής! Ανθρωποκυνηγητό για τον 22χρονο από το Μπανγκλαντές που «καθάρισε» ηλικιωμένο ζευγάρι

Από την Εύα Παπαδάτου Στην κεντρική Ελλάδα επικεντρώνονται οι έρευνες των διωκτικών...

Ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός έσωσε δεσπότη!

Ο μητροπολίτης Μποτσουάνας Γεννάδιος εξομολογείται για πρώτη φορά το θαύμα που...

Παιδόφιλος έπεισε ανήλικη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και την ανάγκασε να χαρακώσει τα χέρια της

Τον τρόμο έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Ρόδου η καταγγελία-σοκ...

Ερωτικό τρίγωνο στο αμαρτωλό κρεβάτι πανίσχυρου πολιτικού

Το «καλό παιδί» της Νέας Δημοκρατίας με τη βιτσιόζα σύζυγο απέκτησαν...

Εμπλοκή του Ιωάννη Μελά της ΝΔ σε παράνομη λειτουργία χώρου ανταλλαγής ζευγαριών! Έγινε άρση της ασυλίας του!

Από τον Βασίλη Τζήμτσο Η εμπλοκή βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε παράνομη...

Θρίλερ με το κορίτσι «φάντασμα» – Τη «βλέπουν» αλλά δεν την «αγγίζουν»!

Όσο περνάει ο χρόνος από την ημέρα της εξαφάνισης-θρίλερ της 19χρονης...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άγριο έγκλημα στη Δράμα! 51χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς τη δολοφονία της 86χρονης μητέρας του

Έπνιξε με τα χέρια του τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο και μέχρι τα 51 του χρόνια προσπαθούσε να τον φροντίζει! Η δολοφονία της...

Το Ζάππειο χάνει την Αίγλη του! Οι μέρες και οι νύχτες δόξας επί εποχής Κοντομηνά ανήκουν πλέον στο παρελθόν

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020: Η Αίγλη Ζαππείου, το ιστορικό στέκι της Αθήνας, περνάει σε νέα εποχή, καθώς σταματάει η λειτουργία της με την παράδοση του...

«Άγριες μέλισσες»: Το σχέδιο απόδρασης και η… μονομαχία με τον Βόσκαρη

Επιστροφές... καταστροφές στις «Άγριες μέλισσες». Οι εξελίξεις στα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας είναι για μια ακόμη φορά καταιγιστικές: μυστικά αποκαλύπτονται, σχέδια καταστρώνονται και οι...

Η Σίλια Κατραλή από τις «Άγριες μέλισσες» πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ της «Ελεύθερο κάμπινγκ» (video)

Η Γαλλίδα υπηρέτρια της Ανέτ στις «Άγριες μέλισσες» είναι μια πολλά υποσχόμενη Ελληνίδα τραγουδοποιός. Η Σίλια Κατραλή, όπως είναι το όνομά της, κυκλοφόρησε πρόσφατα το...

Η Έλλη Τρίγγου έπεσε για… ύπνο στο Φεστιβάλ των Καννών! Μαζί της ο πρώην της Αργύρης Πανταζάρας

Η Έλλη Τρίγγου πήγε στο Φεστιβάλ των Καννών και... την πήρε ο ύπνος!!! Απόδειξη; Ενα «κλικ» που δημοσίευσε στα προσωπικά του social media ο...

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης έγραψε γράμμα σαν προσευχή στον Ιησού

Ένα γράμμα σαν προσευχή με παραλήπτη τον Ιησού Χριστό έγραψε ο Σταμάτης Γονίδης, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια, λίγο πριν...

Ο Μανώλης Σφακάκης στο ΟΠΑΠ GAME Time: «Αν σκοράρει ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει στη Λαμία»

Τι λέει για τις μάχες σε Premier League, Bundesliga και Serie A Με πλούσια αθλητική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη ρίχνει την αυλαία ο Οκτώβριος....

Ζώδια: Προβλέψεις Παρασκευής 30 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Φροντίστε να αναγνωρίσετε τα σωστά άτομα μέσα από το φιλικό σας περιβάλλον και προσπαθήστε να αξιοποιήσετε τις επαφές και τις βοήθειες που μπορούν...

Ο Χάρης Βαρθακούρης για την διακοπή της συνεργασίας της Αντελίνας με τον Alpha: «Είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να έχει έναν μπαμπούλα...

Ο Χάρης Βαρθακούρης έκανε δηλώσεις στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε», αναφορικά με την πρόσφατη διακοπή της συνεργασίας της Αντελίνας Βαρθακούρη από τον Alpha,...