Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Kινηματογραφική σύλληψη του δραπέτη Μιχαηλίδη και της σκληρής γυναικείας «φρουράς» του

Οπλα, σφαίρες, άγρια θηλυκά αλλά και παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής! Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και η «νταντά» του ανήλικου γιου των καταδικασμένων τρομοκρατών Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη συνελήφθησαν με κινηματογραφικό τρόπο στην Αγία Παρασκευή μέσα σε ένα κλεμμένο τζιπάκι, όπου έκρυβαν ολόκληρο οπλοστάσιο και το οποίο οδηγούσε η 26χρονη σύντροφος του Γιάννη Μιχαηλίδη, νεοεισερχόμενη στο «αντάρτικο πόλης».

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, που τους αιφνιδίασαν στις 9.40 το πρωί της Τετάρτης εν κινήσει, επί της Αγίου Ιωάννου, διαπίστωσαν ότι το ούζι, το τυφέκιο καλάσνικοφ και τα δύο πιστόλια που είχαν μαζί τους ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης και η 28χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου έφεραν σφαίρες στις θαλάμες, που σημαίνει ότι ήταν αποφασισμένοι να ανοίξουν πυρ!

4 5 φ2 22ca8386ef26c8c26256c723da404693
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης

«Είμαστε τυχεροί που δεν έπεσαν σε τυχαίο έλεγχο» επισημαίνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που διευκρίνισε ότι τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση.

Ληστείες τραπεζών

Οι τρεις επιβάτες φορούσαν γάντια, ενώ είχαν έναν ασύρματο συντονισμένο στις συχνότητες της Αστυνομίας. Οπως διαπιστώθηκε, η νεαρή οδηγός του τζιπ, που είχε κλαπεί τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον Χολαργό, είχε προσαχθεί σε επεισόδια αντιεξουσιαστών στην Πάτρα. Οι αναλυτές του αντιτρομοκρατικού επιτελείου εκτιμούν ότι σχεδίαζαν ληστείες τραπεζών για τη δημιουργία «επαναστατικού ταμείου» προτού προχωρήσουν σε συγκροτημένη ένοπλη δράση. Το ακριβές σημείο και ο χρόνος που θα χτυπούσαν είναι άγνωστα, αλλά θεωρείται δεδομένο πως είχαν στόχο μεγάλο χρηματικό ποσό, ώστε να αναβαθμίσουν το οπλοστάσιό τους. Ανάμεσα στα πειστήρια που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί ήταν μία μάσκα σιλικόνης ηλικιωμένου, την οποία θα φορούσε ο Γιάννης Μιχαηλίδης ώστε να μην αναγνωριστεί, αλλά και άλλα είδη μεταμφίεσης και αντρικά ρούχα σε διαφορετικά μεγέθη, που κάνουν τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλοι συνεργοί τους. Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν πέντε κλειδιά και τρία πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας με φωτογραφίες τους, οπότε εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχαν ενοικιάσει διαμέρισμα-γιάφκα, στο οποίο θα μετέφεραν τον οπλισμό και ενδεχομένως τους περίμεναν οι συνεργοί τους.

4 5 φ 4 5019242

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου μετήχθησαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 30 «αλληλέγγυοι», ενώ η 26χρονη δήλωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος και των τριών διώξεις για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και έξι σε βαθμό πλημμελήματος, και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.

4 5 φ3 φ3 5019234

Ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης, που είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση από τα τέλη Δεκεμβρίου, έγινε γνωστός ως «τοξοβόλος» τον Φεβρουάριο του 2011, όταν σήκωσε το τόξο του εναντίον των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς έγινε δεκτός ο ισχυρισμός του ότι το τόξο ήταν ψεύτικο!

Είχαν προηγηθεί, το 2006, συλλήψεις του για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 έξω από το Μον Παρνές. Τον Φεβρουάριο του 2013 συνελήφθη μαζί με τους Νίκο Ρωμανό, Δημήτρη Πολίτη και Ανδρέα – Δημήτρη Μπουρζούκο για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά αθωώθηκε. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε από το DNA για συμμετοχή στη ληστεία τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας (με λεία 150.380 ευρώ) στις 29 Αυγούστου 2019, ντυμένος με άμφια ιερέα.

4 5 φ6 5019260

Τον Μάιο του 2011 ο «τοξοβόλος» μαζί με τον Θεόφιλο Μαυρόπουλο, ο οποίος παραμένει κρατούμενος στις Φυλακές της Τίρυνθας, είχαν πυροβολήσει κατά του πληρώματος περιπολικού, που τους σταμάτησε τυχαία για έλεγχο στην Πεύκη, τραυματίζοντας ελαφρά τους δύο αστυνομικούς χάρη στα αλεξίσφαιρα που φορούσαν. Τότε ο Μιχαηλίδης κατάφερε να διαφύγει με το περιπολικό! Το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών που εξέτιε στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας, απ’ όπου απέδρασε στις 7 Ιουνίου 2019.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...