Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Μπήκε ο δαίμονας μέσα μου…

❱❱ Εσπασαν τα ισόβια του «μαχαιροβγάλτη της Βοιωτίας», που έσφαξε τη νύφη του
❱❱ Οι δικαιολογίες για τα «μάγια» και η οργή των συγγενών της μακαρίτισσας

Από την
Εύα Παπαδάτου
[email protected]

Εκρηξη οργής προκάλεσε στους συγγενείς της Εφης Χαρατσή από το Στείρι Βοιωτίας, που κατακρεουργήθηκε από τον κουνιάδο της με 45 μαχαιριές το καλοκαίρι του 2013, η απόφαση του δικαστηρίου να αναγνωρίσει ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο Νίκο Π.
Ετσι, έσπασαν τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος δεν είχε φανεί να πείθεται από τη μεταμέλεια και τα… δαιμόνια που επικαλέστηκε ο δράστης του στυγερού φονικού ότι τον είχαν καταλάβει!

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αποδέχτηκε ομόφωνα τον πρότερο σύννομο βίο του 47χρονου (σήμερα) κατηγορουμένου, ο οποίος στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος που έκοψε το νήμα της ζωής της 32χρονης νύφης του και μητέρας δύο παιδιών, ενώ ζήτησε αρκετές φορές συγγνώμη από την οικογένειά της.

Είπε, μάλιστα, ότι θα ήθελε να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω για να μην κάνει ποτέ το φρικτό έγκλημα το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2013. «Μου έκαναν μάγια… Μπήκε ο δαίμονας μέσα μου» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν θυμάται σχεδόν τίποτα από τη μοιραία μέρα που σκότωσε με 45 μαχαιριές τη σύζυγο του αδελφού του, μπροστά στον μόλις δυόμισι ετών ανιψιό του. Μάλιστα, τόνισε ότι την αγαπούσε σαν αδερφή του και πως ουδέποτε την είδε ερωτικά.

Τον φυγάδευσαν

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο τον κατηγορούμενο, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του για μειωμένο καταλογισμό, αλλά αποφάσισε μείωση της ποινής του από ισόβια σε ποινή κάθειρξης 14 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και επιπλέον τέσσερις μήνες για τα αδικήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Οπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησαν στιγμές έντασης και οργής από την οικογένεια της αδικοχαμένης 32χρονης, οι οποίοι αναρωτιόνταν αν τελικά υπάρχει Δικαιοσύνη. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τον 47χρονο καταδικασθέντα από την πίσω πόρτα, όπου τον περίμενε το μεταγωγικό για να τον μεταφέρει στο κελί του.

«Σκοτώστε ελεύθερα, σε εφτά χρόνια θα είστε έξω!» ήταν κάποιες από τις χαρακτηριστικές ατάκες των αγανακτισμένων συγγενών της αδικοχαμένης Εφης, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο Λαμίας.

«Δεν υπάρχουν ισόβια και καλύτερα να παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας. Είναι ανήκουστο τέτοιοι εγκληματίες να είναι σε μισό χρόνο έξω» είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάποιος από τους συγγενείς. Το άγριο έγκλημα, που «πάγωσε» το πανελλήνιο, έγινε πριν από εξήμισι χρόνια. Η Εφη Χαρατσή βρισκόταν στο σπίτι της χωρίς τον άνδρα της, ο οποίος ήταν στη δουλειά του στο εργοστάσιο.

Ο κουνιάδος της τής χτύπησε την πόρτα γύρω στις 13.30 και, όταν εκείνη άνοιξε, της είπε ότι ήρθε για να πιουν καφέ. Λίγα λεπτά μετά ο δυόμισι ετών γιος της ανέβηκε στο διαμέρισμα της γιαγιάς του για να της πει ότι ο θείος του σκότωσε τη μαμά του.

Οι συγγενείς αντίκρισαν την 32χρονη νεκρή στο πάτωμα, με κομμένο τον λαιμό και με μαχαιριές σε θώρακα και κοιλιά. Δίπλα της βρισκόταν μέσα στα αίματα και ο δράστης, ο οποίος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...