Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός!

«Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμήνευε κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν,...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 15 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείχνετε περισσότερο από όσο πρέπει ότι σας ενοχλεί...

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Μας κρύβουν την αλήθεια για τον κορονοϊό

Τρόμο και ανατριχίλα προκαλεί η αποκάλυψη ενός αυτοεξόριστου Κινέζου Κροίσου, που τα τελευταία πέντε χρόνια ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, ότι η κυβέρνηση της χώρας του καταφεύγει σε… αποτεφρώσεις, σε μια προσπάθεια να κρύψει από ολόκληρο τον πλανήτη τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων του φονικού κορονοϊού!

Ο Γκουό Γουένγκουι, μια άκρως αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που κατά καιρούς έχει κάνει διάφορες αποκαλύψεις για τα κακώς κείμενα της κινεζικής κυβέρνησης, ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξής του ότι ο πραγματικός αριθμός νεκρών από τον νέο κορονοϊό είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία.

Μιλώντας στην εκπομπή «War Room» του πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ο Γουένγκουι επικαλέστηκε πληροφορίες που διαρρέουν από την Ουχάν, σύμφωνα με τις οποίες οι νεκροί ανέρχονται σε 50.000 και όχι σε 1.700, όπως ανακοίνωσαν πριν από μερικές ώρες οι κινεζικές Αρχές! Την ίδια ώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.500.000, με τις κινεζικές Αρχές να καταφεύγουν σε αποτεφρώσεις, στην προσπάθειά τους να καλύψουν την πραγματική έκταση της κρίσης!

Όπως επεσήμανε ο Γουένγκουι, στην Ουχάν υπάρχουν 49 αποτεφρωτήρια που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο τον τελευταίο μήνα. Την άποψή του, μάλιστα, συμμερίζεται και δημοσιογράφος της «Epoch Times», ο οποίος έχει δώσει στη δημοσιότητα χάρτη που δείχνει την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του θείου, αέριο που αποτελεί το προϊόν καύσης ουσιών που περιέχουν θείο, όπως είναι το ανθρώπινο σώμα, στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ουχάν.

Κάτοικος ΗΠΑ

Ο Γκουό Γουένγκουι θεωρείται μια άκρως μυστηριώδης και αμφιλεγόμενη φυσιογνωμία. Αφού έπεσε στη δυσμένεια του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ο ζάμπλουτος κτηματομεσίτης αυτοεξορίστηκε το 2015 στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε μια έπαυλη 9.000 τ.μ. με θέα το Σέντραλ Παρκ. Παρά το γεγονός ότι στη χώρα του διώκεται με κατηγορίες βιασμού, δωροδοκίας, απαγωγής, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και απάτης, οι ΗΠΑ αρνούνται να τον εκδώσουν και ο ίδιος παραμένει μέλος του πριβέ κλαμπ του Μαρ-α- Λάγκο που ανήκει στον Τραμπ.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα πραγματικά αίτια της δίωξής του είναι όσα γνωρίζει για τη διαφθορά που επικρατεί στην πολιτική ελίτ της Κίνας. Το 2017 έχει προβεί σε αποκαλύψεις κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν την αποκάλυψη φαινομένων διαφθοράς, εξωσυζυγικών σχέσεων και σεναρίων δολοφονιών στο πολιτικό σύστημα της Κίνας. Κάποιες από αυτές αποδείχτηκαν ψευδείς, κάποιες ούτε επιβεβαιώθηκαν ούτε διαψεύστηκαν και κάποιες αποδείχτηκαν ακριβείς.

Στο μεταξύ, οι υγειονομικές ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση για τον κορονοϊό. Μέχρι στιγμής όσα ύποπτα κρούσματα έχουν εξεταστεί έχουν βγει αρνητικά, ωστόσο ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση νέων κρουσμάτων.

Στην τοποθέτησή του στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού Covid-19 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε τους ομολόγους του για το εθνικό πλάνο με 13 νοσοκομεία αναφοράς και τρία εργαστήρια σε ό,τι έχει να κάνει με τα δείγματα.

Θεωρίες συνωμοσίας: Ο πόλεμος από τις ΗΠΑ, ο Μπιλ Γκέιτς και το σχέδιο συρρίκνωσης του πληθυσμου

φ2 4

Σχεδόν δύο μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση περί «μυστηριώδους πνευμονίας» που σαρώνει στην πόλη της Ουχάν ο νέος κορονοϊός ή αλλιώς Covid-19 δεν αποτελεί μείζονος σημασίας θέμα μόνο για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και τους κολοσσούς των social media, όπου οι απανταχού συνωμοσιολόγοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τη διάδοση των ιδεών τους.

Επικρατέστερο σενάριο για εκείνους είναι ότι ο κορονοϊός δεν αποτελεί παρά ένα βιολογικό όπλο, που έχει ως στόχο να αφανίσει πληθυσμούς. Η μόνη διαφωνία τους έγκειται στη χώρα προέλευσής του, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι κατασκευάστηκε από τους Αμερικανούς για την «εξουδετέρωση» του μεγαλύτερου οικονομικού αντιπάλου τους, της Κίνας, και κάποιους να πρεσβεύουν το ακριβώς αντίθετο.

f3 4

Δεν είναι, όμως, και λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν ο ιός να «ξέφυγε» από κάποιο κινεζικό στρατιωτικό εργαστήριο παρασκευής εμβολίων της Ουχάν. Ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο νέος κορονοϊός είναι εργαστηριακό δημιούργημα, άποψη που ενισχύεται από το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνα κάποιες από τις πρωτεϊνικές αλυσίδες του είναι σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές του HIV. Ο Ινδός αρθρογράφος και συγγραφέας Ανάντ Ρανγκαναθάν σχολίασε μάλιστα στο twitter ότι οι ερευνητές πίσω από την ανακάλυψη αφήνουν να εννοηθεί ότι ο ιός είναι «κατασκευασμένος» και αποτελεί παραλλαγή του HIV που μεταδίδεται από αέρος, σχόλιο που διέγραψε την επόμενη μέρα.

Την άποψη αυτή όχι μόνο ασπάστηκαν αλλά και τεκμηρίωσαν το Σάββατο οι καθηγητές Βιολογίας του κινεζικού South China University of Technology Μποτάο Ξιάο και Λέι Ξιάο. Σε δημοσίευσή τους υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός «ξέφυγε» από εργαστήριο που έκανε έρευνα σε κορονοϊό νυχτερίδων και βρίσκεται μόλις 280 μέτρα από την ψαραγορά της Ουχάν, όπου εντοπίστηκε ο Covid-19.

Ύποπτη σύμπτωση

Ευρέως διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας αποτελεί και η άποψη ότι η όλη επιδημία ενορχηστρώθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς, ως επικεφαλής καλά οργανωμένου σχεδίου που έχει ως στόχο τη συρρίκνωση του πληθυσμού της γης. Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς δίνει χρήματα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, αρκετοί πιστεύουν ότι η προσομοίωση της επιδημίας του κορονοϊού που διοργάνωσε το ίδρυμα σε συνεργασία με άλλους φορείς στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, δηλαδή μόλις έξι εβδομάδες πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας, ήταν ύποπτη σύμπτωση.

Τέλος, από τις πιο τρελές θεωρίες είναι η άποψη ότι ο φονικός ιός μεταδίδεται από την ομώνυμη μεξικανική μπίρα Corona, καθώς επίσης ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν εδώ και έναν χρόνο ότι επέκειτο πανδημία κορονοϊού, αφού στην αμερικανική αγορά είχε κυκλοφορήσει το απολυμαντικό σπρέι Lysol, το οποίο στην ετικέτα του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι προστατεύει και από τον ανθρώπινο κορονοϊό!

Δύο Ελληνες εγκλωβισμένοι στο «καταραμένο πλοίο»

Ενδεχομένως μέσα στην τρέχουσα βδομάδα θα γίνει η επιχείρηση επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση επαναπατρισμού αυτών των δύο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς» τόνισε στον Σκάι ο κ. Κικίλιας. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε περισσότερα για τους δύο Ελληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 3.700 άτομα, εκ των οποίων τα 355 έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε, επίσης, στον επιτυχή επαναπατρισμό μέσω Βρετανίας και Ιταλίας δύο Ελλήνων από την Κίνα, τους οποίους και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους με το προσωπικό του Νοσοκομείου Σωτηρία, όπου μπήκαν σε καραντίνα.

«Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε σωστά, δομημένα, οργανωμένα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Ανεξέλεγκτη η επιδημία, θάνατος τουρίστα και στη Γαλλία

«Είναι αδύνατο να προβλέψουμε πού θα εξαπλωθεί η επιδημία» δήλωνε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρέσους σημαίνοντας παγκόσμιο συναγερμό, λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι ο θάνατος που σπέρνει ο κορονοϊός Covid-19 «πάτησε πόδι» και στην Ευρώπη.

Ο Γκεμπρέσους τόνισε ότι αν και παίρνει κουράγιο από τις ενέργειες της Κίνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, εξακολουθεί να ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων. Οι ενέργειες στις οποίες αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΠΟΥ προβλέπουν αυστηρά μέτρα απομόνωσης των πολιτών σε ολόκληρες πόλεις που έχουν χτυπηθεί από τον κορονοϊό.

f5

Ακόμη και τα… χαρτονομίσματα έβαλαν σε καραντίνα οι κινεζικές Αρχές, διατάζοντας την απολύμανσή τους και τη διατήρησή τους σε αποστειρωμένο χώρο για 14 ημέρες προτού τεθούν ξανά σε κυκλοφορία από τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο οι «ενέργειες» που έδωσαν κουράγιο στον Γκεμπρέσους δεν φάνηκε να περιορίζουν την εξάπλωση του Covid-19. Οι νεκροί μόνο στην Κίνα ξεπέρασαν τους 1.665, ενώ αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Γαλλία καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το γαλλικό υπουργείο Υγείας, πρόκειται για 89χρονο Κινέζο τουρίστα ο οποίος είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό και νοσηλευόταν από τον Ιανουάριο σε γαλλικό νοσοκομείο. Η Γαλλία έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού από τα συνολικά 63.851 που υπάρχουν παγκοσμίως.

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...