Τετάρτη 01|04|2020

Τηλεμάρκετινγκ στο Epsilon με Μαίρη Μηλιαρέση! Έξι μάσκες κι ένα τζελ αντί… 14,99 ευρώ

Ευκαιρία για χοντρή κονόμα βρήκαν κάποιοι, που δεν διστάζουν να παίξουν με τον πόνο του τηλεοπτικού κοινού εκμεταλλευόμενοι τον πανικό που επικρατεί, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Τηλεοπτικοί αστέρες εκμεταλλεύονται το κοινό που τους παρακολουθεί, το οποίο αναζητεί απεγνωσμένα ιατρικές μάσκες και αντισηπτικά τζελ, δύο προϊόντα που παρουσιάζουν έλλειψη στην αγορά, και τα πουλάνε σε τιμές… χρυσού!

Πρωταγωνίστρια στο telemarketing της ντροπής είναι η πάλαι ποτέ παρουσιάστρια Μαίρη Μηλιαρέση, η οποία τις τελευταίες μέρες πουλά μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη έξι μάσκες κι ένα τζελ αντί… 14,99 ευρώ! Ωστόσο η αισχροκέρδεια και η αναλγησία του τηλεοπτικού σταθμού και της ίδιας της τηλεπωλήτριας δεν σταματούν εδώ, καθώς στο ποσό αυτό προστίθενται και 10 ευρώ για τα έξοδα αποστολής!

Έτσι, ο απελπισμένος πολίτης που «βομβαρδίζεται» διαρκώς από δυσοίωνες προβλέψεις ελέω της πανδημίας καλείται να καταβάλει το ποσό των 24,99 ευρώ για να εξασφαλίσει έξι μάσκες κι ένα τζελ για την προστασία τη δική του και των οικείων του. Τα αλλεπάλληλα τηλεοπτικά μηνύματα πείθουν καθέναν ότι το προτεινόμενο προϊόν τού είναι απαραίτητο, μολονότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας συνιστάται μόνο σε άτομα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα, όπως βήχας ή φτάρνισμα, και, φυσικά, σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό!

Απών το ΕΣΡ

Εκείνο που προκαλεί απορία είναι το γεγονός ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν έχει παρέμβει ακόμη για να σταματήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα την εξαπάτηση των πολιτών από εκείνους που βλέπουν την πανδημία ως ευκαιρία μεγιστοποίησης των κερδών τους.

Η αισχροκέρδεια με τις μάσκες και τα αντισηπτικά δεν τελειώνει στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Μια βόλτα στην αγορά ή μια περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος ότι μια συσκευασία που περιλαμβάνει 12 μάσκες προστασίας αναπνοής από σωματίδια – σταγονίδια με βαλβίδα εκπνοής, οι οποίες πωλούνταν προς τρία ευρώ καθεμιά πριν από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, άγγιξε τα… 70 ευρώ την επόμενη ημέρα, ενώ την 1η Μαρτίου η τιμή εκτοξεύτηκε στα 240 ευρώ (+7.900%) και σήμερα πωλείται από 120 έως 132 ευρώ! Αυξήσεις 40%-80% καταγράφονται και στα αντισηπτικά διαλύματα.

Έστω και καθυστερημένα, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας. Με τις τιμές να έχουν εκτοξευτεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως οι μάσκες και τα αντισηπτικά, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να ορίσει τσουχτερά πρόστιμα σε όσους διαπιστώνεται ότι αισχροκερδούν.

Συγκεκριμένα, θα επιβάλλονται πρόστιμα από 1.000 έως 1.000.000 ευρώ και κάθειρξη έως 10 έτη σε όσους διαθέτουν προϊόντα απαραίτητα για την ασφάλεια και την υγεία των πωλητών σε τιμές που δεν δικαιολογούνται.

Οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις αναμένεται να θεσπιστούν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εκτός απροόπτου θα δημοσιευτεί σήμερα, στην οποία θα περιγράφεται και ο τρόπος απόδειξης του αδικήματος της αισχροκέρδειας, θα λαμβάνεται υπόψη η τιμή κτήσης του προϊόντος, η τιμή διάθεσης και η διαθεσιμότητά του.

Ως αισχροκέρδεια θα χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε ποσοστό κέρδους είναι πάνω από το μεσοσταθμικό ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία παραγωγής, προμήθειας και διάθεσης αντισηπτικών προϊόντων το διάστημα πριν από το ξέσπασμα του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, ήδη έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα τέσσερις επιχειρήσεις που βρέθηκαν να αισχροκερδούν σε είδη πρώτης ανάγκης.

Οι αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου! Θείες λειτουργίες την Κυριακή 07.00-08.00 το πρωί! Με συγγενείς κηδείες και μνημόσυνα

Ανοιχτοί μόνο για μία ώρα κάθε Κυριακή θα είναι οι ιεροί ναοί, όπως ανακοίνωσε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ύστερα από έκτακτη διευρυμένη κοινή σύσκεψη που είχε με τους μητροπολίτες της Αττικής και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε ένταση στην αίθουσα συνεδριάσεων, με τους μητροπολίτες να καταθέτουν τις εισηγήσεις τους επί του θέματος. Από τις δηλώσεις των ιεραρχών κατά την έξοδό τους ήταν εμφανές ότι επικράτησε ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με αρχιερείς, όπως, για παράδειγμα, ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, να επιμένουν να κλείσουν πρώτα τα κέντρα λατρείας όλων των δογμάτων που λειτουργούν στη χώρα και μετά οι ορθόδοξοι ναοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που επικαλέστηκαν τους μητροπολίτες της Θράκης και τη θέση τους απέναντι στους πιστούς την ώρα που τα τζαμιά παραμένουν ανοιχτά, σε μία δύσκολη περίοδο για την περιοχή. Συγκεκριμένα, η ΔΙΣ στην πεντάωρη σύσκεψή της αποφάσισε να παραμείνουν ανοιχτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών οι ιεροί ναοί όλης της χώρας έως το Σάββατο του Λαζάρου, ενώ σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα συνεδριάσουν ξανά.

Οι λειτουργίες θα τελούνται μόνο για μία ώρα 7 με 8 το πρωί κάθε Κυριακή, ενώ καλεί τις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν σπίτι τους. Στις ιερές μονές θα τελούνται όλες οι προβλεπόμενες ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή την παρουσία πιστών. Το ίδιο πλαίσιο αφορά τις κηδείες και τα μνημόσυνα, όπου θα επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του ναού μόνο οι οικείοι του θανόντος. Επίσης αναβάλλονται προσωρινά γάμοι και βαφτίσεις.

Συνιστά, επίσης, εμπιστοσύνη στις υγειονομικές Αρχές και στην κυβέρνηση, και εκτιμά τη διακριτικότητα της Πολιτείας προς το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών, ενώ προτρέπει όλους να προσεύχονται σπίτι τους κάθε βράδυ από τις 22.00 έως τις 22.15. Παράλληλα, «οι ιερές ακολουθίες, της περιόδου αυτής, στους ιερούς ναούς των ενοριών σε ολόκληρη την Κρήτη θα τελούνται στην παρούσα φάση χωρίς τη συμμετοχή εκκλησιαζομένων», σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε χθες. Επίσης, τις Κυριακές θα τελείται η θεία λειτουργία από τις 7 έως τις 8.30 π.μ., ενώ το προσωπικό προσκύνημα θα είναι ελεύθερο, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα από τις αρμόδιες κρατικές Αρχές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται, εξάλλου, ότι «ο κορονοϊός, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να βρίσκει ασθενείς και ηλικιωμένους σε σωματική αδυναμία, γι’ αυτό και παρέχεται η ευλογία στους πιστούς που αντιμετωπίζουν τέτοια δυσκολία να τηρούν την κατάλληλη για την υγεία τους νηστεία».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

image

«Δώρο» στους καναλάρχες από την Κυβέρνηση – Δεν πληρώνουν φέτος τη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες

...
image

Διάσημοι καλλιτέχνες που μοιάζουν σαν δυο… σταγόνες νερό

...
image

Πρώτη έξοδος για την Χριστίνα Μπόμπα μετά τον κορωνοϊό

...
image

Η Κατερίνα Γκαγκάκη θρηνεί τον χαμό του πατέρα της

...
image

Ευτυχισμένη η Λίνα Σακκά για την καλύτερή της φίλη που νίκησε τον κορωνοϊό

...
image

«Θα γεννηθώ ξανά, θα γεννηθείς ξανά»: Το τραγούδι που θα βοηθήσει με κάθε κλικ το νοσοκομείο του Μπέργκαμο (video)

...
image

Θεσσαλονικείς έβγαλαν βόλτα τα ιγκουάνα τους στην παραλία (video)

...
image

Έκτακτη ανακοίνωση στο Κολωκοτρονίτσι για τον κορωνοϊό (video)

...
image

Η Αθηναΐς Νέγκα έχει 8 μέρες πυρετό αλλά δεν έκανε το τεστ γιατί «δεν είναι για χόρταση» (video)

...
image

Ακόμα και ο Ιπποκράτης θα είχε υποκλιθεί στον «χειρουργό Τοξότη»! Η δημοκρατία σε ευχαριστεί…

...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα έξυπνα tips που θα κάνουν τα νύχια σας να λάμπουν και πάλι

Είναι γεγονός ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και για να την αντιμετωπίσουμε πρέπει να μείνουμε σπίτι μας! Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα παραμελήσουμε...

Πώς να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνες σας στο σπίτι χωρίς να καταστρέψετε τα νύχια σας

To ημιμόνιμο μανικιούρ είναι η επιλογή πολλών γυναικών αφού προσφέρει διάρκεια στο αποτέλεσμα. Τώρα όμως που η οδηγία είναι σαφής «Κλείνουμε την πόρτα στον κορωνοϊο...

Το στυλ δεν έχει εποχή

H Αλεξάνδρα Κατσαΐτη βρέθηκε στην Αράχοβα για event που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα «LOUSSO» με θέμα το resort στυλ και το everyday look & styling. Πρωταγωνιστές...

H Φιλάνθη Μπογέα σχεδιάζει νυφικά για νεράιδες που κάνουν παρέα με λιβελούλες

Μέσα από την αυτογνωσία και τη συνεχή εξέλιξη της δημιουργεί νυφικά ανάλαφρα, θηλυκά και αέρινα για υπάρξεις αιθέριες, για γυναίκες που θέλουν να ζήσουν...

Mόνο με αυτό το πολύ οικονομικό προϊον θα σώσεις τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου

Υπάρχουν μερικά μαλλιά τα οποία χρειάζονται «πρώτες βοήθειες» και αυτά μπορεί να είναι και τα δικά σου. Το φλερτ τους με την καταστροφή, ξεκινάει...

Xρειάζεσαι ένα και μοναδικό αξεσουάρ μαλλιών για να είσαι στη μόδα τώρα

Μάλλον τα θυμάσαι, γιατί το έχεις ξαναφορέσει στα 90s. Το scrunchies είναι τα λαστιχάκια για τα μαλλιά που διαθέτουν αρκετό ύφασμα και έχουν όγκο...

Αυτά είναι τα παπούτσια στα οποία πρέπει να επενδύσεις φέτος το καλοκαίρι

Ας είμαστε ειλικρινείς: τα σανδάλια με επιρροές από την αρχαία Ελλάδα είναι κλασσικά. Η έμπνευση είναι διαχρονική και βλέπουμε κάθε χρόνο σανδάλια τύπου ancient...

Πόσες τρίχες θεωρείται φυσιολογικό να χάνεις κάθε μέρα;

H τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Μπορεί οι άνδρες να έχουν γονιδιακή τάση για να αποκτήσουν...