Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Υπάρχει και φιλότιμο

Την πυροσβεστική παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας...

Σε -φλεγόμενη- καλοκαιρινή τροχιά η Νατάσσα Μποφίλιου

Επειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Τηλεμάρκετινγκ στο Epsilon με Μαίρη Μηλιαρέση! Έξι μάσκες κι ένα τζελ αντί… 14,99 ευρώ

Ευκαιρία για χοντρή κονόμα βρήκαν κάποιοι, που δεν διστάζουν να παίξουν με τον πόνο του τηλεοπτικού κοινού εκμεταλλευόμενοι τον πανικό που επικρατεί, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Τηλεοπτικοί αστέρες εκμεταλλεύονται το κοινό που τους παρακολουθεί, το οποίο αναζητεί απεγνωσμένα ιατρικές μάσκες και αντισηπτικά τζελ, δύο προϊόντα που παρουσιάζουν έλλειψη στην αγορά, και τα πουλάνε σε τιμές… χρυσού!

Πρωταγωνίστρια στο telemarketing της ντροπής είναι η πάλαι ποτέ παρουσιάστρια Μαίρη Μηλιαρέση, η οποία τις τελευταίες μέρες πουλά μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη έξι μάσκες κι ένα τζελ αντί… 14,99 ευρώ! Ωστόσο η αισχροκέρδεια και η αναλγησία του τηλεοπτικού σταθμού και της ίδιας της τηλεπωλήτριας δεν σταματούν εδώ, καθώς στο ποσό αυτό προστίθενται και 10 ευρώ για τα έξοδα αποστολής!

Έτσι, ο απελπισμένος πολίτης που «βομβαρδίζεται» διαρκώς από δυσοίωνες προβλέψεις ελέω της πανδημίας καλείται να καταβάλει το ποσό των 24,99 ευρώ για να εξασφαλίσει έξι μάσκες κι ένα τζελ για την προστασία τη δική του και των οικείων του. Τα αλλεπάλληλα τηλεοπτικά μηνύματα πείθουν καθέναν ότι το προτεινόμενο προϊόν τού είναι απαραίτητο, μολονότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας συνιστάται μόνο σε άτομα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα, όπως βήχας ή φτάρνισμα, και, φυσικά, σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό!

Απών το ΕΣΡ

Εκείνο που προκαλεί απορία είναι το γεγονός ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν έχει παρέμβει ακόμη για να σταματήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα την εξαπάτηση των πολιτών από εκείνους που βλέπουν την πανδημία ως ευκαιρία μεγιστοποίησης των κερδών τους.

Η αισχροκέρδεια με τις μάσκες και τα αντισηπτικά δεν τελειώνει στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Μια βόλτα στην αγορά ή μια περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος ότι μια συσκευασία που περιλαμβάνει 12 μάσκες προστασίας αναπνοής από σωματίδια – σταγονίδια με βαλβίδα εκπνοής, οι οποίες πωλούνταν προς τρία ευρώ καθεμιά πριν από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, άγγιξε τα… 70 ευρώ την επόμενη ημέρα, ενώ την 1η Μαρτίου η τιμή εκτοξεύτηκε στα 240 ευρώ (+7.900%) και σήμερα πωλείται από 120 έως 132 ευρώ! Αυξήσεις 40%-80% καταγράφονται και στα αντισηπτικά διαλύματα.

Έστω και καθυστερημένα, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας. Με τις τιμές να έχουν εκτοξευτεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως οι μάσκες και τα αντισηπτικά, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να ορίσει τσουχτερά πρόστιμα σε όσους διαπιστώνεται ότι αισχροκερδούν.

Συγκεκριμένα, θα επιβάλλονται πρόστιμα από 1.000 έως 1.000.000 ευρώ και κάθειρξη έως 10 έτη σε όσους διαθέτουν προϊόντα απαραίτητα για την ασφάλεια και την υγεία των πωλητών σε τιμές που δεν δικαιολογούνται.

Οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις αναμένεται να θεσπιστούν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εκτός απροόπτου θα δημοσιευτεί σήμερα, στην οποία θα περιγράφεται και ο τρόπος απόδειξης του αδικήματος της αισχροκέρδειας, θα λαμβάνεται υπόψη η τιμή κτήσης του προϊόντος, η τιμή διάθεσης και η διαθεσιμότητά του.

Ως αισχροκέρδεια θα χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε ποσοστό κέρδους είναι πάνω από το μεσοσταθμικό ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία παραγωγής, προμήθειας και διάθεσης αντισηπτικών προϊόντων το διάστημα πριν από το ξέσπασμα του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, ήδη έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα τέσσερις επιχειρήσεις που βρέθηκαν να αισχροκερδούν σε είδη πρώτης ανάγκης.

Οι αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου! Θείες λειτουργίες την Κυριακή 07.00-08.00 το πρωί! Με συγγενείς κηδείες και μνημόσυνα

φ1 8

Ανοιχτοί μόνο για μία ώρα κάθε Κυριακή θα είναι οι ιεροί ναοί, όπως ανακοίνωσε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ύστερα από έκτακτη διευρυμένη κοινή σύσκεψη που είχε με τους μητροπολίτες της Αττικής και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε ένταση στην αίθουσα συνεδριάσεων, με τους μητροπολίτες να καταθέτουν τις εισηγήσεις τους επί του θέματος. Από τις δηλώσεις των ιεραρχών κατά την έξοδό τους ήταν εμφανές ότι επικράτησε ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με αρχιερείς, όπως, για παράδειγμα, ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, να επιμένουν να κλείσουν πρώτα τα κέντρα λατρείας όλων των δογμάτων που λειτουργούν στη χώρα και μετά οι ορθόδοξοι ναοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που επικαλέστηκαν τους μητροπολίτες της Θράκης και τη θέση τους απέναντι στους πιστούς την ώρα που τα τζαμιά παραμένουν ανοιχτά, σε μία δύσκολη περίοδο για την περιοχή. Συγκεκριμένα, η ΔΙΣ στην πεντάωρη σύσκεψή της αποφάσισε να παραμείνουν ανοιχτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών οι ιεροί ναοί όλης της χώρας έως το Σάββατο του Λαζάρου, ενώ σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα συνεδριάσουν ξανά.

Οι λειτουργίες θα τελούνται μόνο για μία ώρα 7 με 8 το πρωί κάθε Κυριακή, ενώ καλεί τις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν σπίτι τους. Στις ιερές μονές θα τελούνται όλες οι προβλεπόμενες ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή την παρουσία πιστών. Το ίδιο πλαίσιο αφορά τις κηδείες και τα μνημόσυνα, όπου θα επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του ναού μόνο οι οικείοι του θανόντος. Επίσης αναβάλλονται προσωρινά γάμοι και βαφτίσεις.

Συνιστά, επίσης, εμπιστοσύνη στις υγειονομικές Αρχές και στην κυβέρνηση, και εκτιμά τη διακριτικότητα της Πολιτείας προς το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών, ενώ προτρέπει όλους να προσεύχονται σπίτι τους κάθε βράδυ από τις 22.00 έως τις 22.15. Παράλληλα, «οι ιερές ακολουθίες, της περιόδου αυτής, στους ιερούς ναούς των ενοριών σε ολόκληρη την Κρήτη θα τελούνται στην παρούσα φάση χωρίς τη συμμετοχή εκκλησιαζομένων», σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε χθες. Επίσης, τις Κυριακές θα τελείται η θεία λειτουργία από τις 7 έως τις 8.30 π.μ., ενώ το προσωπικό προσκύνημα θα είναι ελεύθερο, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα από τις αρμόδιες κρατικές Αρχές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται, εξάλλου, ότι «ο κορονοϊός, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να βρίσκει ασθενείς και ηλικιωμένους σε σωματική αδυναμία, γι’ αυτό και παρέχεται η ευλογία στους πιστούς που αντιμετωπίζουν τέτοια δυσκολία να τηρούν την κατάλληλη για την υγεία τους νηστεία».

φ2 3 1

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...